Bilişim Alanı

Ara

Veri toplama, verileri analiz etme, verilerden çıkarım yapma gibi temel istatistiki konuları bilgisayar biliminin yardımını alarak bilimsel çalışmalarında kullanan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ'in koordinesinde öğrencilerimiz temel programlama eğitimi almakta ve bu eğitimi ilerletmek için matematik, istatistik ve yapay zeka konularında kendilerini geliştirmektedirler. Bu kapsamda ODTÜ İstatistik Topluluğu tarafından 12 Aralık - 13 Aralık tarihleri arasında düzenlenen Veri Bilimi Kongresi Data'Speak oturumlarına öğrencilerimiz katılmışlardır.

Ara

Farklı kaynaklardan nitelikli eğitimler alarak kendilerini geliştiren azimli ve kararlı öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ'in koordinesinde ve öğretmenimizin de bizzat katıldığı Yazılım Mühendisi Ömer Cengiz tarafından verilen ve ODTÜ İstatistik Topluluğunun aktif olarak desteklediği "Introduction to Python Programming" eğitimine okulumuzdan katılan öğrencilerimizden 8 tanesi eğitimi başarılı bir şekilde tamamlamış ve katılım sertifikası almıştır.

Ara

ODTÜ Toplum ve Bilim Uygulama ve Araştırma Merkezi (TBM) tarafından gerçekleştirilen "Engelsiz Yaşam İçin 3 Boyutlu Modelle!" temalı üç boyutlu modelleme yarışmasına kendi çabası ile katılan öğrencimiz Burak Sina AKBUDAK LİSE KATEGORİSİNDE BİRİNCİ olmuştur.

Ara

Matematiğin keskinliğinde bilimin gizemini hesaplayabilen öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ'in koordinesinde yürütülen ve 38 öğrencimizin katıldığı Bilge Kunduz 2020 etkinliği tamamlandı. Son dört yılın istatistikleri çıkarıldı. E-okulda Sosyal Etkinlik Modülüne ve EBA'da Öğrenci Portfolyaları kısmına etkinlik bilgileri ve öğrenci sertifikaları ekleniyor.

Etkinliğe katılan öğrencilerimize ve etkinliği koordine eden öğretmenimize ayırdıkları zaman, verdikleri emek ve gösterdikleri performanstan dolayı teşekkür ederiz.

Kas

Yenilikleri etkin bir şekilde takp ederek öğrencilerimize yeni öğrenme fırsatları sunan okul İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ koordinesinde okulumuzun Oracle Academy Üyeliği yenilendi.

Ekm

Bilişim okur yazarlığı düzeyini her zaman yüksek tutmak isteyen ve yeni teknolojileri hızlı bir şekilde öğrenerek kullanabilen öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Kıymetli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ koordinesinde ders içi etkinliklerin yanı sıra ders dışı etkinliklere de katılan öğrencilerimizden Ömer Faruk AŞIK Bilgeİş platformunda sunulan "Google Drive ile Bulut Teknolojisine Giriş" eğitimini tamamlayarak bu eğitim için okulumuzdan sertifika alan ilk öğrenci olmuştur.

Ekm

Bilime olan meraklarını ve öğrenmeye olan isteklerini faydalı bir şekilde kullanabilen öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Kıymetli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ koordinesinde ders içi etkinliklerin yanı sıra ders dışı etkinliklere de katılan öğrencilerimizden Selver Eylül KÜÇÜK Bilgeİş platformunda sunulan "Herkes için Yapay Zeka I" eğitimini tamamlayarak bu eğitim için okulumuzdan sertifika alan ilk öğrenci olmuştur.

Ekm

Matematiğin soyut dünyasında sayılar teorisinde ince hesaplar yaparak ışıldayan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde değerli bilişim teknolojileri öğretmeni Sertaç Ateş koordinesinde Avrupa Birliği Kodlama Haftası (EU Code Week) ve Bilgisayar Bilimi dersleri kapsamında öğrencilerimiz Python Programlama Dili'ni kullanarak program yapıyorlar.

Ekm

Kuantum Bilişim Öğreniyoruz diyen öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde öğrencilerimiz kendilerini geliştirmek için onlara sunulan fırsatları iyi bir şekilde değerlendirmek için tüm azmi ve enerjisi ile çalışmalarına devam ediyor.

Haz

"İki günü eşit olan zarardadır" bakış açısı ve "Bilgi paylaştıkça artar" ilkesi ile yeni eğitim modellerini ve kaynaklarını öğrencilerimiz için kullanan öğretmenlerin okulu İzmir Fen Lisesi, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü işbirliğinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü BT İl Koordinatörü Hülya MAHMUTOĞLU koordinesinde düzenlenen "UNESCO Eğitimde Bilişim Teknolojileri ve Açık Eğitim Kaynakları" çevrim içi seminerinde anlatılan OER Commons kaynaklarını hem kullanmaya hem de özgün kaynaklarını paylaşmaya başlamıştır.

Haz

Teknoloji üretirken veya kullanırken karşılaşılabilecek risk ve tehditlerin farkında olmak için uğraş veren öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde Türkiye Stratejik Teknoloji Dönüşümleri Araştırma Merkezi (TÜSİDAM) Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Batuhan TOSUN'un işbirliği ile Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ koordinesinde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Himayelerinde gerçekleştirilen "81 İlde 81 Siber Kahraman" projesini nitelikli bir şekilde sürdüren uzman eğitmenlerin desteği ile okulumuzda 29 öğrencimize ve 5 öğretmenimize Siber Güvenlik Eğitimi verildi.