STEAM Faaliyetlerimiz

Ekm

Bu güzel dünyayı ve çevresindeki uzayı seven ve insanlık için en iyi şekilde kullanan mühendis kumaşlı öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde Bilim Kurulu Proje Koordinatörümüz Ergül ATICI GÜVEN (Matematik) ve Bilim Kurulu Proje Koordinatör Yardımcımız Hakan ERYUVA (Kimya) koordinesinde Teknofest 2020 - Gaziantep Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinde öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz başvurdu, ilk raporlarını yazdı, final raporlarını yazdı, finalist oldu ve ödüllerle okulumuza döndüler.

Ekm

Robotik teknolojilerin sağlık alanında kullanılması ile ilgili nitelikli çalışmalara imza atan zeki, azimli ve çalışkan araştırmacıların okulu İzmir Fen Lisesinde Kimya Zümre Başkanımız Gülseren COŞKUN ve ekibi Gaziantep'te düzenlenen TeknoFest 2020'de İnsanlık Yararına Teknolojileri Yarışması Sağlık ve İlk Yardım Dalı Lise Kategorisinde okulumuzu temsil etti ve TeknoFest 2020 Birincisi oldu.

Ekm

Matematiğe ve matematiksel modellemeye gönül veren, zeki, azimli ve çalışkan araştırmacıların okulu İzmir Fen Lisesinde Matematik Öğretmenimiz Münire ŞİMŞEKER ve ekibi Gaziantep'te düzenlenen TeknoFest 2020'de İnsanlık Yararına Teknolojileri Yarışması Sosyal İnovasyon Dalı Lise Kategorisinde okulumuzu temsil etti ve en iyi sunum ödülünü kazandılar.

Ekm

Mavi vatanın üstünde dalgalanan ay yıldızların, su üstü ve su altı savunma sistemlerinin geliştirilmesinde rol oynamak isteyen gençlerin, su altı enerji veya veri nakil hatlarının onarımı gibi medeniyetin can damarlarının sağlıklı çalışması için araştıran ve teknoloji üreten öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Bilişim Teknolojileri Zümre Başkanımız Sertaç ATEŞ ve beş öğrencisi TeknoFest 2020 Gaziantep'te ASELSAN tarafından düzenlenen İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması Temel Kategoride okulumuzu temsil ettiler.

Ekm

Çevresine duyarlı, mevcut enerji kaynaklarının en verimli şekilde kullanılmasını isteyen, alternatif çevre ve enerji çözümleri araştıran ve teknoloji üreten öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Bilim Kurulu Başkanımız Dr. Barış DEMİRDAĞ (Kimya) Öğretmenimizin iki ekibi ile Bilişim Teknolojileri Zümre Başkanımız Sertaç ATEŞ'in bir ekibi Gaziantep'te düzenlenen TeknoFest 2020'de Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması Lise Kategorisinde okulumuzu temsil ettiler.

Nis

Değişen durumlara hızlı bir şekilde uyum sağlayarak her zaman her alanda en iyisi olmaya devam etmek için uğraş verenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde "Güçlü İFL - Yakın Eğitim" çalışmamız kapsamında evde kalan öğrencilerimizle 100. kez bir araya geldik.