Tem

4 Temmuz 2024 tarihinde açıklanan 32. TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları 1. Aşama Sonuçlarına göre 22 öğrencimiz 1. aşamayı geçerek yaz okuluna katılma ve 2. aşama sınavına girme hakkı kazandı.

Tem

Öğrencisi, mezunu, velisi, öğretmeni, yönetim kadrosu, çalışanları ve tüm paydaşları ile büyük bir aile olan İzmir Fen Lisesinde 2023 - 2024 Eğitim Öğretim Yılı İkinci Dönemi Genel Veli Toplantımız ilgili gündem maddelerimiz doğrultusunda velilerimizin yoğun katılımı ile yapılmıştır.

Tem

İzmir Fen Liseliler Derneği 3 Nisan 2024 tarihinde tüm öğrencilerimize "Beyaz Zambaklar Ülkesinde" ve öğretmenlerimize "Zeka Tuzağı" isimli kitapları hediye etti.

Tem

Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ´ın uygun görüşü doğrultusunda törenden sorumlu müdür yardımcımız Ayşe KÖKYAR ve titiz çalışan etkinlik komisyonumuzun koordinesinde konferans salonumuzda Çanakkale Zaferini Kutlama ve Şehitlerimizi Anma Törenimizi anlamına yakışan şekilde gerçekleştirdik.

May

İzmir Valisi Sayın Dr. Süleyman ELBAN 17 Mart 2024 tarihinde okulumuzun faaliyetleri ile ilgili yerinde bilgi almak, öğrencilerimizle ve öğretmenlerimizle sohbet etmek amacıyla Ramazan Ayında okulumuza teşrif ettiler.

Tem

Sınav Komisyonumuzun yıl içinde yaptığı kazanım değerlendirme sınavlarını takip eden öğretmenlerimizden Matematik Öğretmenimiz Sevim ÖZTÜRK 11. sınıflar için belirlediği sınırı aşan öğrencilerimizle birlikte motivasyon amaçlı bir etkinlik yaparak Orijin'de pasta kestiler.

Tem

Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Bornova Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından 14 Mart 2024 tarihinde 14:00-16:00 saatleri arasında Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar - MÖTBE Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Ebedi Destan: Çanakkale'nin İzinde" isimli oratoryo programına Coğrafya Öğretmenimiz Meltem UÇAR ve 9. sınıf öğrencilerimiz katılmıştır.

Tem

Beden Eğitimi Öğretmenimiz Ümit KALKAN'ın teknik yönetimindeki İzmir Fen Lisesi Okul Futbol Takımı ilk maçında farklı galibiyeti ile başlayan serisinde hem ortaya koyduğu teknik ile hem de dürüst oyun anlayışıyla (fair play) 11 - 15 Mart 2024 tarihleri arasında katıldıkları İlçe Futbol turnuvasında adından söz ettirdi.

Tem

8 Mart 2024 - 10 Mart 2024 tarihleri arasında Müdür Başyardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU ve Gezi Kulübü Danışman Öğretmenlerimiz (Ergül ATICI GÜVEN / Matematik ve Ahmet KAMA / Tarih) koordinesinde 10. sınıf öğrencilerimizin katıldığı Geleneksel Bursa Gezimiz planlanan güzergahı doğrultusunda kazasız bir şekilde tamamlanmıştır.

Haz

Titiz ve disiplinli bir şekilde çalışan Değerli Kimya Öğretmenimiz Dr. Gülseren COŞKUN ve kıymetli öğrencilerimiz büyük emek harcayarak sinema tekniklerini etkin ve verimli bir şekilde kullanarak eşine az rastlanır nitelikli bir Okul Tanıtım Videosu´na İzmir Fen Lisesi Okul Tanıtım Videomuz 2024'e imza attılar.

Bu nitelikli çalışmadan ötürü değerli öğretmenimize ve kıymetli öğrencilerimize teşekkür ederiz. İyi ki varsınız...

Haz

May

Women Philosophy eTwinning Final Toplantısı Yapıldı.

May

ABD Los Angeles'ta 11 - 17 Mayıs 2024 tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Regeneron ISEF Bilim ve Mühendislik Yarışması'nda Ülkemizi temsil eden İzmir Fen Lisesi öğrencisi Burak Sina AKBUDAK Technology Enhances the Arts kategorisinde “Yapay Zeka ile Oluşturulan Müzik Açısından Zengin Klasik Gitar Parçaları” projesi ile DÜNYA İKİNCİSİ oldu. Aynı yarışmada "Environmental Engineering" kategorisinde ülkemizi temsil eden İzmir Fen Lisesi öğrencileri Eray AKIN, Nisa İLTEKİN ve Murat LEYLEKOĞLU "Sulak Alanların Kirlilik Seviyesini Ölçen ve Bildiren Güneş Enerjili Duba Geliştirilmesi" projeleri ile DÜNYA İKİNCİSİ oldular ayrıca "Qatar Research, Development, and Innovation Council" özel ödülü aldılar. Alanlarında istediği Yükseköğretime sınavsız yerleşme hakkı elde eden öğrencilerimize Sayın Kaymakamımız Muzaffer ŞAHİNER  hediyelerini takdim etti.