Ekm

“29 Ekim 1923’te ilan ettiğimiz Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümü coşkusunu, millet olarak paylaşıyoruz.  Milletimizin ortak azmi ve millî şuurunun neticesi olan Cumhuriyetimize sahip çıkmak ve ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak hepimizin ortak görevidir. Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu kutlu toprakları bizlere vatan kılan tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!”

Ekm

25 Ekim 2023 Çarşamba Günü Dokuz Eylül Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi tarafından Tınaztepe Kampüsü Fen Fakültesi Fuaye alanında düzenlenen "Cumhuriyetin 100. Yılında Bilim Şenliği" etkinliğine TÜBİTAK Finallerinde 3 projemiz ile Kimya Öğretmenimiz Gülseren COŞKUN gözetiminde katıldık.

Ekm

25 Ekim 2023 Çarşamba Günü Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ uygun görüşü doğrultusunda Pansiyondan Sorumlu Müdür Yardımcımız Mehmet GÜL ve Beden Eğitimi Zümre Başkanımız Ümit KALKAN koordinesinde Yakamoz Spor Kulübü desteğinde düzenlediğimiz İzmir Fen Lisesi Oryantiring Etkinliği 2023, Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlama Etkinlikleri kapsamında halı sahamızda 9. ve 10. sınıf öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirildi.

Ekm

26 Ekim 2023 Perşembe Günü Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ başkanlığında Matematik Zümre Başkanımız Davut KASAR ve Matematik Öğretmenimiz Sevim ÖZTÜRK koordinesinde bilgi yarışmasında görevli öğretmen ve öğrencilerimizin desteğinde tüm okulumuzun katıldığı sınıflararası İzmir Fen Lisesi Bilgi Yarışması 2023 Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlama Etkinlikleri kapsamında Tarih Öğretmenimiz Ahmet KAMA'nın hazırladığı farklı zorluk seviyelerindeki sorularla "Cumhuriyet" temasıyla okul kapalı spor salonumuzda Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Filiz ARDUÇ'un sunumu ve Matematik Zümre Başkanımız Davut KASAR, Matematik Öğretmenimiz Sevim ÖZTÜRK, Türk Dili ve Edebiyatı Zümre Başkanımız Alev BAŞDAKOL ve Tarih Zümre Başkanımız Ahmet KAMA'nın oluşturduğu jüri heyetinin takibinde düzenlendi.

Ekm

24 Ekim 2023 Salı Günü Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ kaptanlığında Öğretmenler Voleybol Takımımız 11. Sınıflarımızın Kız - Erkek Karma Öğrenci Voleybol Takımı ile Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlama Etkinlikleri kapsamında Kapalı Spor Salonumuzda volaybol maçı yaptılar.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlama Etkinlikleri kapsamında Okul Yönetimimiz ve Okul Aile Biliğimiz ile birlikte İzmir Fen Liseliler Derneği Ulu Önder, Başkumandan ve Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK'ün Nutuk kitabını öğrencilerimize dağıttı.

Ekm

Okul Hemşiremiz Merve ÇORAMIK koordinesinde ve Ege Üniversitesi Öğrencisi İntörn (intern-stajer) Hemşirelerin desteğinde 2023 - 2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Sağlık Konulu Okul Çalışmaları kapsamında Ekim Ayı etkinliklerimiz Hijyen ve Obezite temalarındaydı.

Ekm

İl Milli Eğitim Müdürlüğü himayelerinde İzmir Akıl ve Zekâ Oyunları Projesi (İZOP) kapsamında Cumhuriyetimizin 100. Yılı münasebetiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü İzmir Akıl ve Zekâ Oyunları Projesinde görevli öğretmenlerin koordinesinde Karabağlar İlçesinde İnönü Anadolu Lisesi Kapalı Spor Salonunda düzenlenen Bornova Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvasında Reversi (Şule Naz KARA) alanında yarışan öğrencimiz Bornova'yı başarıyla temsil etti.

Ekm

Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın uygun görüşü doğrultusunda Okul Psikolojik Danışmanımız ve Rehber Öğretmenimiz Seyran CANBAZ koordinesinde Bilkent Üniversitesi Rektör Danışmanı Sayın Doç. Dr. Örsan ÖRGE okulumuz konferans salonunda 11. ve 12. sınıf öğrencilerimizle buluştu.

Ekm

2017 yılından bu yana aktif olarak katıldığımız Avrupa Kodlama Haftası (European Code Week) için bu yıl da Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın uygun görüşü doğrultusunda Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ'in koordinesinde Bilgisayar Bilimi, İnovasyon ve Patent Kulübü çalışmaları kapsamında 3 farklı etkinlik ile katılım sağladık.

Ekm

Beden Eğitimi Zümre Başkanımız Ümit KALKAN koordinesinde Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlama Etkinlikleri Kapsamında okulumuzda Masa Tenisi Turnuvası düzenlendi.

Ekm

Müdür Başyardımcımız Filiz KARAOĞLU liderliğinde Matematik Öğretmenimiz Ergül ATICI GÜVEN ve Tarih Öğretmenimiz Ahmet KAMA koordinesinde Fizik Öğretmenimiz Hacı Murat UÇAR desteğinde öğrencilerimiz belirlenen güzergah üzerinde hareket ederek 11 Ekim - 13 Ekim tarihleri arasında yolculuk dahil süren İstanbul Üniversite ve Kültür Gezimizi vukuatsız olarak tamamlamıştır.

Ekm

İzmir Fen Lisesi Biyoloji Laboratuvarında Ekim Ayının ilk haftasında Biyoloji Öğretmenimiz Zuhal GÜL koordinesinde 11. sınıf öğrencilerimiz İnsan Fizyolojisi Ünitesinde Dana Beyninin Yapısı ve İşleyişi ile ilgili deney yaptılar.

Ekm

Okulumuzun geleneklerinden biri de ilk kez önlük giyen 9. sınıf öğrencilerimizin kimya laboratuvarında ilk deneylerini yapmadan önce okulumuzun girişinde fotoğraf çektirerek İzmir Fen Lisesindeki ilk bilimsel çalışmaları öncesi tarihte yerlerini almalarıdır.

Ekm

7 Ekim 2023 Cumartesi Günü Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın uygun görüşü doğrultusunda Cumhuriyetimizin 100. Yılı münasebetiyle Gezi Kulübü Danışman Öğretmenimiz Ahmet KAMA (Tarih) koordinesinde Feslefe Öğretmenimiz Gülşen ÖZSOY, Biyoloji Öğretmenimiz Zuhal GÜL, Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Filiz ARDUÇ, Fizik Öğretmenimiz Serkan YOLCU ve Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ desteğinde 9., 10. ve 11. sınıflarımızdan oluşan 134 öğrencimiz ile 12 kilometrelik Vişnelik Köyü - Nazar Köy arasındaki doğa parkurunu profesyonel dağcılar (Yükseliş Dağcılık ve Spor Kulübü) eşliğinde yürüdük.