Ekm

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü (ODTÜ KKK) 2018 Yılının Yeşil Beyinleri´nde Değerli Kimya Öğretmenimiz Dr. Barış DEMİRDAĞ danışmanlığında Adin Şaza ve Hande´in hazırladığı "Entegre Sistem Yaklaşım İle Yemek Atıklarının Enerji Kaynağı Olarak Değerlendirilmesi" isimli araştırma projesi ÜÇÜNCÜLÜK ödülü aldı.

Ekm

Güzel bakanlar ve güzel görenler kadar güzellik katanların da okulu İzmir Fen Lisesinde Almanca Öğretmenimiz Mustafa ABACI koordinesinde yemekhanemizin önündeki ağaçlık alanda iyileştirmelerimiz devam ediyor.

Ekm

"Kolay olan 500 tam puanı almaktı. Asıl olan ise benim ihtiyaçlarımı karşılayabilecek doğru okulu tercih etmekti" diyerek okulumuzu tercih eden ve İzmir Fen Lisesi ailesine katılan öğrencilerimiz Değerli Psikolojik Danışmanımız Ece YETİL koordinesinde okulumuza misafir olan ortaokullara 2018 - 2019 öğretim yılındaki ilk tanıtımı gerçekleştirdiler.

Ekm

1983 yılındaki köklerinden 1986 yılındaki meyvelerinden yeni çınarlar yeni tomurcuklar yeni filizler çıkartan okul İzmir Fen Lisesine Okul Psikolojik Danışmanımız Ece YETİL ve Mezunlarla İletişim Komisyonu Türkiye Koordinatörümüz Zeynep ADIGÜZEL ERDOĞAN koordinesinde İzmir Fen Lisesi "Akıl Hocalığı Programı" 2018-2019 öğretim yılında da devam etmektedir.

Ekm

Model Birleşmiş Milletler oturumlarında münazaralara katılarak İngilizce konuşma ve yazma becerilerini geliştirenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli İngilizce Öğretmenimiz Burcu ÖZÇAKIR´ın koordinesinde İFL MUN Kulübü tanışma toplantısını gerçekleştirdi.

Ekm

Akademik yeterlilikleri kadar fiziki kondisyonlarını da geliştiren öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Kıymetli Beden Eğitimi Öğretmenimiz Ümit KALKAN koordinesinde Sınıflar Arası Voleybol Müsabakaları GRUP USÜLÜ devam ediyor.

Ekm

Matematiğin uygulama alanları ile heyecanlanan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Matematik Öğretmenimiz Selçuk SAĞBAŞ koordinesinde Matematik Zümremizin desteğinde Doc. Dr. Berkant USTAOĞLU hocamız öğrencilerimizle matematik çalışmaları ile ilgili söyleşi yaptı.

Ekm

Teorinin pratikle buluştuğu okul İzmir Fen Lisesinde Değerli Fizik Öğretmenimiz Hacı Murat UÇAR ve Değerli Fizik Öğretmenimiz Serkan YOLCU koordinesinde 12. Sınıf öğrencilerimiz çeşitli düzenekler ile Newton´ın Eylemsizlik Prensibini fizik laboratuvarımızda gözlemlediler.

Ekm

Her geçen gün daha iyi bir okul için Okul Stratejik Planımız Çerçevesinde, Okul Toplam Kalite Yönetimi anlayışımız doğrultusunda, Okul Yıllık Gelişim Planı kapsamında iyileştirmelerimiz devam ediyor.

Eyl

MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen 9. Sınıf Uyum Programı çerçevesinde okulumuzda 9. Sınıflarımız için Uyum etkinlikleri devam ediyor.

Eyl

Azimle çalışanların okulu İzmir Fen Lisesinde 2018 - 2019 Eğitim ve Öğretim Yılı Birinci Dönemi ilk Kazanım Değerlendirme Sınavı 12. Sınıf öğrencilerimize uygulandı.

Eyl

Temel bilimlere meraklı öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Matematik Öğretmenimiz Selçuk SAĞBAŞ koordinesinde Matematik Zümremizin desteğinde Prof. Dr. Alp EDEN hocamız öğrencilerimizle Matematik Söyleşisi yaptı.

Eyl

Çevreye duyarlı öğretmenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Senebaşı Öğretmenler Kurulu Topantısında alınan karar gereği 26 Eylül Çarşamba günü "Temiz Okul Temiz Çevre" çalışması kapsamında öğretmenlerimizle saat 12.50´de Çevre Temizliği yaptık.

Eyl

Hem teknolojiyi yakından takip edebilen hem de teknoloji üretebilen gençlerin okulu İzmir Fen Lisesi Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ´in koordinesinde İnsansız Sualtı Sistemleri, Robotik Fetih 1453 ve RobotTaksi Teknoloji Yarışmalarına ve etkinliklere katılmak için 13 kıymetli öğrencimizden oluşan 3 ekibimiz TeknoFest İstanbul 2018 Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivaline katıldı.