May

Değerlerini bilen ve değerlerine sahip çıkanların okulu İzmir Fen Lisesi´nde okul yönetimimiz liderliğinde, titiz çalışan etkinlik komitemizin koordinesinde okulumuzda Atatrük´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Töreni anlamına yakışan şekilde yapıldı.

May

İngilizce´yi, yaratıcı drama ve bilişim becerileri ile harmanlayıp muhteşem ürünler ortaya koyarak kullananların okulu İzmir Fen Lisesi´nde İngilizce Zümre Başkanımız Alime ZENGER ve İngilizce Öğretmenimiz Burcu ÖZÇAKIR koordinesinde 9. ve 10. Sınıf öğrencilerimizin etkin katılımı ile okulumuz konferans salonunda IFL English Day and DynEd etkinliği gerçekleştirildi.

May

Teorik bilgileri gerçek hayat problemlerinde kullanarak çözüm bulanların okulu İzmir Fen Lisesinde Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ koordinesinde 9. sınıf öğrencilerimizin hazırladığı 6 tasarımımız ile İzmir Ekonomi Üniversitesinin düzenlediği Yumurta Atma Yarışmasına katıldık ve Yeni Açılan TESLA binasını gezdik.

May

Vefanın ne demek olduğunu bilenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Zehra Handan EKİCİ koordinesinde Mezunlarımızın desteğinde IFL Tiyatro Topluluğu, Kurucu Müdürümüz İhsan Kurt Anısına Anton ÇEHOV´un "Sevgili Doktor" isimli eserini sahnelediler.

May

Bu hafta "Mezunlarımız Anlatıyor" isimli etkinliğimizin misafiri Elektrik ve Elektronik alanında hem ülkemizde hem yurt dışında önemli çalışmalar yapmış ve hala deneyim ve birikimleri ile alanında söz sahibi mezunumuz Dr. Alper KOZ (Orta Doğu Teknik Üniversitesi), 9. ve 10. sınıflarımız ile olimpiyat öğrencilerimize seminer verdi. Hem çalışma alanları ile ilgili bilgiler verdi hem de öğrencilerimize tavsiyelerde bulundu.

May

Önce iyi sonra nitelikli ve bilinçli insanlar yetiştirmenin haklı gururunu yaşayan İzmir Fen Lisesi´nde 2018 Yılı Mezunlarımız için Mezuniyet Törenimizi Ege Universitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezinde görkemli ve anlamlı bir şekilde geröekleştirdik.

May

Lise müfredatının dışına çıkabilenlerin uzmanlık alanlarında kendilerini derinlemesine geliştirebilenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde 5 dalda Bilim Olimpiyatlarına hazırlanan öğrencilerimiz Kıymetli Bilim Kurulu Başkanımız Münire ŞİMŞEKER ve Değerli Matematik Öğretmenimiz ve Matematik Olimpiyat Danışmanımız Selçuk SAĞBAŞ´ın liderliğinde Dokuz Eylül Üniversitesinde Birinci Aşama Sınavına girdiler.

May

Akademik etkinlikleri kadar sosyal faaliyetleri ile de öne çıkan okul İzmir Fen Lisesi´nde olimpiyatçılarımızla kahvaltı yaptık. Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ, Müdür Yardımcılarımız, Bilim Kurulu Üyelerimiz, Öğretmenlerimiz ve Olimpiyatçı Öğrencilerimiz ile yemekhanemizin çimlerine kurulan masalarda kahvaltı yaptık.

May

Öğrencilerimizin hedefledikleri bölümleri yakından tanımaları için Şehir Dışı Üniversite Gezileri düzenleyen İzmir Fen Lisesi 11. Sınıflarımız için bu sefer İstanbul´a gitti. Kıymetli Biyoloji Öğretmenimiz Ahmet DİKMEN liderliğinde ve Değerli Rehberlik Öğretmenimiz Seniha ARIKAN, Kıymetli Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Filiz ARDUÇ ve Değerli Fizik Öğretmenimiz Osman AYDIN desteğinde öğrencilerimiz 10.05.2017 Perşembe Günü okulumuzdan yola çıktılar.

May

“Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları Ulusal Bilim Kampı” İkinci Aşamasına Değerli Kimya Öğretmenimiz Dr. Barış DEMİRDAĞ´ın danışmanlık yaptığı "Sentez Gazlardan Mikroorganizmalar İle Biyoetanol Üretimi" isimli Yağmur ve Hande Sena´nın projeleri davet edildi. Sergide okulumuzu temsil ettiler ve yapılan değerlendirme sonucunda Temiz ve Yenilenebilir Enerji Alanında BİRİNCİLİK aldılar.

May

Hem Olimpiyat hem de Proje çalışmalarında adından söz ettiren fen bilimlerine gönül vermiş öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde Dr. İbrahim Arıkan Ulusal ve Uluslararası 27. Araştırma Projeleri Yarışmasına davet edilen projelerimiz ödülle döndüler.

May

Öğrencisi, mezunu, velisi, öğretmeni, yönetim kadrosu, çalışanları ve tüm paydaşları ile büyük bir aile olan İzmir Fen Lisesinde 2017 - 2018 Öğretim Yılı İkinci Dönemi Genel Veli Toplantımız ilgili gündem maddeleri doğrultusunda yapılmıştır.

May

Projeler yaparak bilimi öğrenenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde 4 projemiz ile davet edildiğimiz Prof.Dr.Gazi Yaşargil 2. Fen Bilimleri Proje Yarışmasında Kimya Zümre Başkanımız Hakan ERYUVA koordinesindeki 4 proje ekibimiz 3 ödülle İzmir´e döndüler.

May

"Teknolojiye Milli Bakış ve Üretimde Yerlilik" teması ile gerçekleştirilen 2. Ulusal Öğrenci Konseyinde okulumuzu Müdür Yardımcımız Mehmet GÜL ile 9. Sınıf Öğrencimiz Kaan AYDENİZ temsil etti.

May

Kaliteli projeleri ile sadece olimpiyat alanında değil proje çalışmalarında da adından söz ettiren bir Matematik Zümresine sahip olan okul İzmir Fen Lisesi´nde Salih Zeki 9.Matematik Araştırma Projeleri Yarışmasına 2 Projemiz davet edildi.