Nis

Hücreler ile ilgili teorik bilgilerini Biyoloji Laboratuvarımızda deney ve gözlem yoluyla da pekiştirenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Biyoloji Öğretmenimiz Ahmet DİKMEN koordinesinde 9. sınıf öğrencilerimiz önemli bir laboratuvar çalışmasını daha geride bırakıp bilim serüveninde bir adım daha ilerlediler.

Nis

Her geçen gün öğrencilerinin daha iyi bir eğitim alması ve daha iyi bir öğretim ortamı oluşturulması için çalışan öğretmenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Fizik Zümremizin koordinesinde Bilişim Teknolojileri Öğretmenimizin desteğinde Vernier LabPro kitleri FATİH Projesi Donanımları ile uyumlu hale getirilip laboratuvarımızda kullanılmaya başlandı.

Nis

Öğrencileri için en iyisini isteyen öğretmenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde Müdür Yardımcılarımız başkanlığında Okul Rehberlik Öğretmenimiz ile Sınıf Rehber Öğretmenimiz koordinesinde ilgili sınıfların ders öğretmenlerinin katılımı ile Şube Öğretmenler Kurullarını toplamaya devam ediyoruz.

Nis

Bilim Olimpiyatları bizim hem prestijimiz hem de bilim serüveninde önemli bir mihenk taşımızdır diyenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde 46 öğrencimiz TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları 1. aşama sınavları için azim, sabır ve heyecanla çalışmalarına devam ediyor.

Nis

Öğrencileri için en iyisini isteyen öğretmenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ başkanlığında Okul Rehberlik Öğretmenimiz ile Sınıf Rehber Öğretmenimiz koordinesinde 9C ve 10A için Şube Öğretmenler Kurulunu topladık.

Nis

Geleceğin mühendislerinin şimdiden robotik alanında çalışmalar yaptığı okul İzmir Fen Lisesinde Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ´in koordinesinde robot ekiplerinde yer alan 9. ve 10. sınıf öğrencimlerimiz İzmir Yüksek Teknoloji Estitüsü Makina Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcı Doc. Dr. Gökhan KİPER ile bölümü ve laboratuvarları gezmiş, yapılan çalışmaları incelemiş ve Doc. Dr. Mehmet İsmet Can Dede ile robotik konusunda toplantı yapmışlardır.

Nis

eTwinning Okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Felsefe Grubu Öğretmenimiz Gülşen ÖZSOY koordinesindeki eTwinning Ekibimiz "Sofinin Dünyasına Yolculuk" isimli eTwinning Panosunu öğrencilerimizin beğenisine sundu.

Nis

Zamanında tiyatro yapanların şimdi de tiyatro yapılması için uğraş verdiği okul İzmir Fen Lisesinde Edebiyat Zümremizin koordinesinde Mezunlarımızın desteğinde öğrencilerimiz değerli mezunumuz Barış bey ile Yaratıcı Drama ve Tiyatro etkinlikleri yaptılar.

Nis

Kurum kültürüne ve geleneklerine bağlı okul İzmir Fen Lisesi´nde Okul Yönetimimiz ve Rehberlik Servisimizin koordinesinde Sınıf Rehber Öğretmenlerimizin desteğinde Sınıf Kahvaltılarımız devam ediyor.

Nis

Öğrencileri için en iyisini isteyen öğretmenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde Değerli Müdür Başyardımcımız Olcay ÖZTEMEL başkanlığında Okul Rehberlik Öğretmenimiz ile Sınıf Rehber Öğretmeni koordinesinde her sınıf düzeyinde ve herbir şube için ayrı ayrı gerçekleştireceğimiz Şube Öğretmenler Kurulu Toplantılarımız 9A Sınıfımız ile başlamıştır.

Nis

Mars´a robot indirmeden önce 4. kattan yere yumurtayı kırmadan indirmeye çalışanların okulu İzmir Fen Lisesi´nde Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ´in koordinesinde Fizik Zümre Başkanımız Serkan YOLCU, Fizik Öğretmenimiz Osman AYDIN ve Fizik Öğretmenimiz Hacı Murat UÇAR desteğinde 9. ve 11. Sınıf öğrencilerimizin Yumurta Atma Yarışması için tasarım yapma çalışmaları devam ediyor.

Nis

İnsanlığa, medeniyete katkı sağlayan bilim insanı olma hedefiyle çalışan azimli gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Bilim Kurulu Başkanımız Değerli Matematik Öğretmenimiz Münire ŞİMŞEKER başkanlığında Bilim Kurulu Üyeleri ve Proje Danışman Öğretmenleri "Türkiye Gençler Su Ödülü Proje Yarışması 2018" de İzmir Fen Lisesi´ni temsil edecek projeyi seçmek için toplandı.

Nis

"Bir bildiğimiz var bin de bilmediğimiz" diyenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Efe Can, Tarık ve Alperen´den oluşan gözbebeği takımımız Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Gençlik Merkezleri arasında düzenlediği "Kim Bilir?" isimli bilgi Yarışmasında İZMİR İL BİRİNCİSİ olarak katıldı ve EGE BÖLGE FİNALLERİNDE İzmir Fen Lisesi´ni layıkıyla temsil ederek BÖLGE İKİNCİSİ oldular.

Nis

İzmir Fen Lisesi Eğitim Binasında ve Bahçesinde 04, 05 ve 06 Nisan 2018 tarihleri arasında Yükseköğretim Kurumları ile İzmir İlindeki Ortaöğretim Kurumlarını bir araya getirdik.

Nis

Kimya´ya gönül verenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde 2018 Bayrampaşa Belediyesi Bilim ve Teknoloji Araştırma Projeleri Yarışmasında Kimya Öğretmenimiz Dr. Barış DEMİRDAĞ´ın danışmanlığını yaptığı Aleyna ve Beyza´nın hazırladığı "Ayçiçeği Sapından Biyokömür Üretimi" isimli proje Kimya Alanında İKİNCİLİK kazandı.