İzmir Fen Lisesi

Adres
Erzene Mahallesi Ankara Caddesi No 172/59 Bornova, İzmir Ege Üniversitesi Kampüsü İçindeyiz.
Her zaman her alanda en iyi olmak…
Misyon
Misyonumuz Biz Türkiye ve dünya için bilim, teknoloji ve fen alanında çağımızın gerektirdiği sorgulayan yaratıcı düşünen, araştıran ve üreten bireyler yetiştiren İZMİR FEN LİSESİYİZ. Amacımız öğrencilerimizin; Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı olmalarını Yüksek öğrenime hazırlanmalarını Çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışlar kazanmalarını Olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmelerini Problemlerin çözümünde bilimsel yöntemin kullanılma gerekliliğini kavramalarını Bireysel yetenekleri dikkate alınarak öğrenmelerini, bilgili, becerikli, özgüvenli olmalarını Liderlik özelliklerinin yanı sıra, işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın bireyler olmalarını sağlamaktır.
Akademik Başarı bölümünden incelenebilir.
Yatakhane Koğuşu :1
Ulaşım
Ege Üniversitesi Metro İstasyonundan 850 metre uzaktayız. Ege Üniversitesi Kampüsü içindeyiz. Ege Üniversitesinin önünden geçen tüm dolmuş ve otobüsler ile ulaşım sağlayabilirsiniz.
Karşıyaka ve Manisa Servisimiz vardır.
Yerleşim Yeri
Erzene Mahallesi Ankara Caddesi No 172/59 Bornova, İzmir (Ege Üniversitesi Kampüsü İçindeyiz)
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İzmir Valiliğine uzaklık: 11,9 (Araba ile 24 dakika) Bornova Kaymakamlığına uzaklık: 2,1 Km (Yürüyerek 28 dakika) Ege Üniversitesi Metro İstasyonuna uzaklık: 850 metre (Yürüyerek 10 dakika)
Akademik Başarı bölümünden incelenebilir.
2018-2019 Eğitim öğretim yılı % 75
Satranç-Voleybol-Basketbol-Futbol-Masa Tenisi
Bilimsel Etkinlikler
Akademik Başarı ve Etkinliklerimiz bölümünden incelenebilir. Okulumuz proje okulu olduğundan bu yana TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları ile ilgili tüm rekorları elinde bulundurmaktadır. Başka bir deyişle, Proje okulu olduğumuzdan beri bu konuda Türkiye 1.´siyiz.
Proje Çalışmaları
Akademik Başarı ve Etkinliklerimiz bölümünden incelenebilir. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarına her yıl artan sayıda proje çalışmamız ile müracaat etmekle birlikte bu alanda da bu yıl 32 Nitelikli Proje Başvurusu ile Proje Okulları arasında yine birinciyiz.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Akademik Başarı ve Etkinliklerimiz bölümünden incelenebilir. Her yıl CERN gezisi yapılmakta olup Bilim Olimpiyatları ve Araştırma Projelerindeki başarılarımızdan dolayı ülkemizi de yurt dışında çeşitli yarışmalarda milli takım seviyesinde temsil etmekteyiz.
Diğer Hususlar
Öğrencilerimizin önce iyi bir insan olmaları ve hayırlı evlatlar olarak yetişmeleri birinci önceliğimiz olmakla birlikte TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları, TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları ve Üniversite Sınav Başarısı okulumuzun dikkat ettiği üç önemli alandır. e-Posta Adresimiz: 164785@meb.k12.tr