Etiket Sonuçları: gözlem

Şbt

Bilim insanı olarak insanlığa ve medeniyete katkı sağlayacakların okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Biyoloji Zümre Başkanımız Dr. Meryem YAZICI ve Kıymetli Bilim Kurulu Proje Koordinatörü Biyoloji Öğretmenimiz Dr. Filiz KARAOĞLU koordinesinde 10. sınıf öğrencilerimiz ile Biyoloji Olimpiyat Takımımız Kan Gruplarının Nasıl Tespit Edildiğini deney yaparak anladılar.

Şbt

Ekm

İlim ve Fen yuvasında laboratuvarlarda deneyler, gözlemler ve incelemeler yapan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Biyoloji Zümre Başkanımız Dr. Meryem YAZICI ve Kıymetli Biyoloji Öğretmenimiz Ahmet DİKMEN koordinesinde 11. sınıf öğrencilerimiz Mikroskop Kullanarak Bitki Hücrelerini incelediler.

Ekm

Okuyan, araştıran, inceleyen, gözleyen ve deneyenlerin kısacası bilim yapanların okulu İzmir Fen Lisesinde Biyoloji Laboratuvarımızda Değerli Biyoloji Öğretmenimiz Ahmet DİKMEN koordinesinde 9. sınıf öğrencilerimiz ilk oturumda Mikroskop Kullanmayı öğrendiler ikinci oturumda ise işin ustası oldular ve mikroskop kullanarak bitki hücrelerini incelediler.

Ekm

Bilimin serüven dolu yolunda yürüyenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde pahabiçilmez olma yolunda yürüyen 9. Sınıflarımız yine laboratuvarlarımızda deneyler, gözlemler, incelemeler ve yorumlar yaptılar.

Ock

Öğrencilerimizin teorik bilgilerini laboratuvarda edindikleri bilgilerle pekiştirmelerini destekleyen Okul Müdürümüz Sayın Kazım BULUT´un uygun görüşü doğrultusunda hem Kimya Olimpiyat Takımımız Değerli Kimya Öğretmenimiz Dr. Barış DEMİRDAĞ koordinesinde hem de Kimya Dersi Alan 9. Sınıf Öğrencilerimiz Değerli Kimya Öğretmenimiz Hakan ERYUVA koordinesinde bu hafta kimya laboratuvarında çeşitli deneyler gerçekleştirdiler.

Kas

Öğrencilerimizin teorik bilgilerinin laboratuvar uygulamaları ile desteklenmesine önem veren Okul Müdürü Sayın Kazım BULUT´un uygun görüşü doğrultusunda Değerli ve Deneyimli Biyoloji Öğretmenimiz Ahmet DİKMEN koordinesinde öğrencilerimiz Biyoloji Laboratuvarında Çiçekli Bitkilerin çoğalması ve Bitkilerin Solunumu (Sitoplazma) ile ilgili laboratuvar çalışmasını gerçekleştirdiler.

Kas

Öğrencilerimizin teorik bilgilerinin laboratuvar uygulamaları ile desteklenmesine önem veren Okul Müdürü Sayın Kazım BULUT´un uygun görüşü doğrultusunda Değerli Kimya Öğretmenimiz Dr. Barış DEMİRDAĞ koordinesinde öğrencilerimiz Kimya Laboratuvarında Magnezyum Metalinin Yanması ile ilgili deneyi gerçekleştirdiler.

Magnezyum 482 santigrat dereceye kadar ısıtıldığında yanma tepkimesi başlar. Bu tepkime sonucu Magnezyum Oksit ve Magnezyum Nitrür gazları açığa çıkar. Eski dönemlerde fotoğraf çekilirken ışık ihtiyacı bu yanma sonucunda ortaya çıkan ışık ile karşılanırdı.