T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / BORNOVA - İzmir Fen Lisesi

9. Sınıflarımıza İFL TÜBİTAK Projeleri Sunumu

Mevcut deneyim, kültür ve birikimin alt dönemlere aktarılması için gerekli şartları sağlayan İzmir Fen Lisesi´nden yine güzel bir etkinliğin haberini paylaşıyoruz. Okul Müdürümüz Sayın Kubilay YENDİ´nin uygun görüşü doğrultusunda 9. sınıflarımıza İFL TÜBİTAK Projeleri Sunumları yapıldı.

Mevcut deneyim, kültür ve birikimin alt dönemlere aktarılması için gerekli şartları sağlayan İzmir Fen Lisesi´nden yine güzel bir etkinliğin haberini paylaşıyoruz. Okul Müdürümüz Sayın Kubilay YENDİ´nin uygun görüşü doğrultusunda 9. sınıflarımıza İFL TÜBİTAK Projeleri Sunumları yapıldı.

Değerli Biyoloji Öğretmenimiz Ahmet DİKMEN koordinesinde hazırlanmış "Manyetik Hedeflemeli Kitosan Kaplı Resveratrol Çalışmasıyla Kanser Hücrelerinin Yok Edilmesi" isimli TÜBİTAK Projesi ile birinci olan öğrencilerimiz Doruk TATLİDİL ve Faruk ERİN ile Değerli Kimya Öğretmenimiz Dr. Barış DEMİRDAĞ koordinesinde hazırlanan "3D Yazıcılar ve Oobleck Maddesi Kullanarak El Kol Protezlerinin Geliştirilmesi" isimli Proje ile TÜBİTAK Proje Yarışmasına başvuran öğrencilerimiz Alper ve Mustafa 9. Sınıf Öğrencilerimize Projelerini sundular.

9. Sınıflarımıza Proje Hazırlama Dersi kapsamında önce Değerli Biyoloji Öğretmenimizin Ekibi 2 yıl süren araştırma ve geliştirme faaliyetleri sonucunda büyük ses getiren "Manyetik Hedeflemeli Kitosan Kaplı Resveratrol Çalışmasıyla Kanser Hücrelerinin Yok Edilmesi" isimli projelerini anlattılar. Proje oluşturma basamaklarına atıflarda bulunarak yaptıkları sunumdan sonra sözü değerli öğretmenlerine bıraktılar. Okulumuzun Bilim Kurulu Başkanı da olan Değerli Biyoloji Öğretmenimiz Ahmet DİKMEN, okulumuzdaki proje süreçleri ile ilgili hususları öğrencilerimizle paylaştı. Geçmiş projelerinden de örnekler vererek 9. sınıflarımızın sorularına yanıtlar verdi ve alkışlarla yerini kimya ekibine bıraktı.

Kimya Ekibimiz bizleri Kimya Laboratuvarında bekliyordu. Değerli Kimya Öğretmenimiz Dr. Barış DEMİRDAĞ´ın koordinesinde Alperen BULUT ve Mustafa GÜNAL kimya laboratuvarında "3D Yazıcılar ve Oobleck Maddesi Kullanarak El Kol Protezlerinin Geliştirilmesi" isimli Projelerini anlattılar. Laboratuvar ortamında sunu yapmanın nimetlerinden de yararlanarak bizlere Projelerinde kullandıkları deneyi hem yaptılar ve gözlettiler hem de 9. sınıflarımıza yaptırıp incelettiler. Yine son söz proje danışmanı öğretmenimize bırakıldı. Okulumuzun Bilim Kurulu Üyesi de olan Değerli Kimya Öğretmenimiz Dr. Barış DEMİRDAĞ, okulumuzdaki laboratuvar kaynakları, üniversitelerdeki kaynaklar ve proje süreçleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. 9. sınıflarımızın sorularına yanıtlar verdi ve alkışlarla sunumu sonlandırdı.

Bu değerli çalışmaların 9. sınıf öğrencilerimizle buluşmasını sağlayan Proje Hazırlama Dersinin Değerli Öğretmenlerine, bu değerli çalışmalara danışmanlık yapan Kıymetli Biyoloji Öğretmenimiz Ahmet DİKMEN ile Kıymetli Kimya Öğretmenimiz Barış DEMİRDAĞ´a, bu değerli çalışmaların altına imzalarını atan ve İFL´li olmanın hakkını veren değerli öğrencilerimize ve bu değerli çalışmaları dikkatle ve ilgiyle takip eden Pahabiçilmez 9. Sınıf Öğrencilerimize emeklerinden ötürü teşekkür ederiz. İyi ki varsınız...

9. Sınıflarımıza İFL TÜBİTAK Projeleri Sunumu9. Sınıflarımıza İFL TÜBİTAK Projeleri Sunumu9. Sınıflarımıza İFL TÜBİTAK Projeleri Sunumu9. Sınıflarımıza İFL TÜBİTAK Projeleri Sunumu9. Sınıflarımıza İFL TÜBİTAK Projeleri Sunumu9. Sınıflarımıza İFL TÜBİTAK Projeleri Sunumu9. Sınıflarımıza İFL TÜBİTAK Projeleri Sunumu9. Sınıflarımıza İFL TÜBİTAK Projeleri Sunumu9. Sınıflarımıza İFL TÜBİTAK Projeleri Sunumu9. Sınıflarımıza İFL TÜBİTAK Projeleri Sunumu9. Sınıflarımıza İFL TÜBİTAK Projeleri Sunumu9. Sınıflarımıza İFL TÜBİTAK Projeleri Sunumu9. Sınıflarımıza İFL TÜBİTAK Projeleri Sunumu9. Sınıflarımıza İFL TÜBİTAK Projeleri Sunumu9. Sınıflarımıza İFL TÜBİTAK Projeleri Sunumu9. Sınıflarımıza İFL TÜBİTAK Projeleri Sunumu9. Sınıflarımıza İFL TÜBİTAK Projeleri Sunumu9. Sınıflarımıza İFL TÜBİTAK Projeleri Sunumu9. Sınıflarımıza İFL TÜBİTAK Projeleri Sunumu9. Sınıflarımıza İFL TÜBİTAK Projeleri Sunumu9. Sınıflarımıza İFL TÜBİTAK Projeleri Sunumu9. Sınıflarımıza İFL TÜBİTAK Projeleri Sunumu9. Sınıflarımıza İFL TÜBİTAK Projeleri Sunumu9. Sınıflarımıza İFL TÜBİTAK Projeleri Sunumu9. Sınıflarımıza İFL TÜBİTAK Projeleri Sunumu9. Sınıflarımıza İFL TÜBİTAK Projeleri Sunumu9. Sınıflarımıza İFL TÜBİTAK Projeleri Sunumu9. Sınıflarımıza İFL TÜBİTAK Projeleri Sunumu9. Sınıflarımıza İFL TÜBİTAK Projeleri Sunumu9. Sınıflarımıza İFL TÜBİTAK Projeleri Sunumu9. Sınıflarımıza İFL TÜBİTAK Projeleri Sunumu9. Sınıflarımıza İFL TÜBİTAK Projeleri Sunumu9. Sınıflarımıza İFL TÜBİTAK Projeleri Sunumu9. Sınıflarımıza İFL TÜBİTAK Projeleri Sunumu9. Sınıflarımıza İFL TÜBİTAK Projeleri Sunumu9. Sınıflarımıza İFL TÜBİTAK Projeleri Sunumu

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.02.2017 - Güncelleme: 11.06.2024 08:45 - Görüntülenme: 3519
  Beğen | 1  kişi beğendi