Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı ile Kapsamlı Seviye Ölçümü Yaptık

Bilgi ve becerilerini standart ölçme ve değerlendirme araçları ile ölçtürüp dünya çapında geçerliliği olan sertifikaları almaya hak kazanan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde İngilizce Öğretmenimiz Alime ZENGER ile İngilizce Zümre Başkanımız Burcu ÖZÇAKIR ÖZKAN koordinesinde ilki Kasım 2020'de ikincisi de 3-4 Şubat 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilen EF SET sınavlarına 244 öğrencimiz katılmışlardır.

Değerli öğretmenlerimize ve kıymetli öğrencilerimize verdikleri emek ve ayırdıkları zamandan ötürü teşekkür ederken gösterdikleri performanstan ve aldıkları sonuçtan ötürü kendilerini de ayrı ayrı tebrik ederiz.

Konu ile ilgili İngilizce Öğretmenlerimizin haber metni:

"Okulumuz İngilizce Uzaktan Eğitim çalışmaları çerçevesinde not olarak değerlendirilmese de, öğrencilerimize ayda bir "kazanım değerlendirme sınavları "  uygulanmaktadır. Bunun yanı sıra Öğrencilerimizin Uluslararası düzeyde geçerli CEFR ( Common European Framework of Reference for Languages ) , yani Ortak Avrupa Dil Referans Çerçevesinde iki sınav uygulanmıştır. İlki Kasım 2020 de uygulanan sınavın ikincisi 03_04.02.2021 günleri gerçekleştirilmiştir. Tatil olmasına rağmen, 244 öğrencimiz çevrimiçi olarak yapılan sınava katılım sağlamıştır.  Bu sınavda İngilizce yazma, konuşma, dinleme ve okumadan oluşan dört  beceri ölçülmektedir. İngilizce öğretmenlerimiz Alime ZENGER ve Burcu ÖZÇAKIR ÖZKAN'ın önderliğinde gerçekleştirilen sınavda, C1  seviyesinde - 32 / C2 seviyesinde – 24 olmak üzere 56 öğrencimiz çok iyi derece yapmışlardır. Bunun yanı sıra birçok alanda yeterli seviye olan B2 seviyesinde 47 öğrencimiz bulunmaktadır. Hem bu öğrencilerimizi , hem de B1- A2-A1 seviyesindeki öğrencilerimizi tebrik ediyor ,ayrıca tatil olmasına rağmen katılımları için hepsine teşekkür ediyoruz."

Öğrencilerimizin Seviyeleri:

C1  seviyesinde - 32

C2  seviyesinde - 24

B2  seviyesinde - 47

Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı ve EF SET sınavları ile ilgili detaylı bilgi için: https://www.efset.org/tr/cefr/

Yayın: 13.02.2021 - Güncelleme: 13.02.2021 16:59 - Görüntülenme: 1096