T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / BORNOVA - İzmir Fen Lisesi

III. Ulusal Bilim Kampında Birincilik

Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne Bağlı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları III. Ulusal Bilim Kampı Projeler Yarışmasında İzmir Fen Lisesi "Temiz ve Yenilenebilir Enerji" alanında Türkiye  1.si oldu.

Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne Bağlı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları III. Ulusal Bilim Kampı Projeler Yarışmasında İzmir Fen Lisesi "Temiz ve Yenilenebilir Enerji" alanında Türkiye  1.si oldu.

Değerli Biyoloji Zümre Başkanımız Dr. Meryem YAZICI ve öğrencilerimiz Zeynep KOCA ile Ayşe Naz BİRCAN´a bilime ayırdıkları zaman ve verdikleri emekten dolayı teşekkür ederken gösterdikleri performans ve aldıkları sonuçtan ötürü de kendilerini tebrik ederiz.

 

Bilim Kampında Ne Oldu?

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarının (Proje Okulları) yönetici, öğretmen ve öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen “III. Ulusal Bilim Kampı” bu yıl ilimiz Bursa’da TOFAŞ Fen Lisesi koordinesinde gerçekleştirildi.

Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi, TOFAŞ Otomobil Fabrikaları, DOSAB ile NOSAB birlikte Ermetal, Çoşkunöz, ve Ermaksan  gibi lider kuruluşların  destek verdiği Bilim Kampı’nın ilk bölümü 04-06 Şubat 2019 tarihleri arasında Bursa Uludağ Üniversitesi yerleşkesinde gerçekleştirdi. Orta öğretim Genel Müdürlüğüne bağlı Proje Okulları arasından İl Millî Eğitim Müdürlüklerince seçilen her ilden bir okulun temsilcilerine (her ilden 2 öğrenci, 1 öğretmen ve 1 yönetici olacak şekilde);

- Akıllı Araçlar ve Teknolojileri,

- Akıllı ve Yenilikçi Şehir Uygulamaları,

- Konut, Sanayi, Ulaşım ve Tarım Sektörlerinde Enerjinin Verimli Kullanılması Uygulamaları,

- Temiz ve Yenilenebilir Enerji,

- Daha Sağlıklı Bir Türkiye İçin Farmakoloji,

- Temel Bilimler; Matematik, Fizik, Kimya ve Biyoloji,

- Sosyal Bilimler; Tarih, Coğrafya, Sosyoloji ve Psikoloji ve

- Endüstriyel Tasarım

konuları hakkında bilgi verildi ve atölye çalışmaları yapıldı.

Çalışmanın ilk bölümünün tamamlanmasının ardından Proje Okullarının katılımcılarının hazırladığı projeler; Bursa Uludağ Üniversitesi ile Bursa Teknik Üniversitesi öğretim üyelerinden oluşan kurul tarafından değerlendirilerek kategorilerinde ilk üçe giren projeler  02-05 Mayıs 2019 tarihlerinde “SCIENCE EXPO-Bursa Bilim Şenliği” sergi alanında sergilendi ve öğrencilere ödülleri verildi.

 

 

III. Ulusal Bilim Kampında BirincilikIII. Ulusal Bilim Kampında BirincilikIII. Ulusal Bilim Kampında Birincilik

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.05.2019 - Güncelleme: 29.07.2024 09:49 - Görüntülenme: 2657
  Beğen | 6  kişi beğendi

Etiketler :
ulusal,bilim,kamp,ifl,meb,fen,