III. Ulusal Bilim Kampındayız

Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarının yönetici, öğretmen ve öğrencileri arasındaki iletişim ve etkileşimi artırmak, öğrencilerin gözlem, keşif, sorgulama, problem çözme ve model oluşturma becerilerini geliştirmek, atölye çalışmalarıyla bilimsel yöntemleri kullanarak sorunlara çözüm üretmelerini sağlamak, beşeri bilimler ve sanat dallarıyla olan bağlarını pekiştirmek, bilimsel çalışmaları sevdirmek, bilimsel çalışma yapmaya teşvik etmek, yeni proje fikirleri ve buluşları oluşturacak uygun imkân ve ortamları sağlamak amacıyla; Genel Müdürlüğümüze bağlı proje okullarının katılımı ile “Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları Ulusal Bilim Kampı” düzenlenmektedir.

III. PROJE OKULLARI ULUSAL BİLİM KAMPI-2019, 04-06 Şubat 2019 tarihleri arasında Bursa Tofaş Fen Lisesi koordinatörlüğünde, Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikasının desteği ile gerçekleştirildi.

Düzenlenen Bilim Kampının açılışına Bakan Yardımcımız Mustafa SAFRAN, Bursa Valisi Yakup CANBOLAT, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan V. Ahmet YILDIZ, Uludağ Üniversitesi Rektörü Yusuf ULCAY, Bursa Teknik Üniversite Rektörü Arif KARADEMİR, Bakan Danışmanları Okan ÇOBAN ve Murat HANCIOĞLU, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mehmet BÖLÜCEK, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin DÜLGER ile DOSAB, NOSAB, ERMEKSAN ve Bursa Coşkunöz Eğitim Vakfı gibi birçok firmanın temsilcilerinin yanı sıra Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarının yöneticilerinin ve öğrencilerinin de katıldığı açılış töreninin ardından Üniversitelerin öğretim üyelerince katılımcılara 8 konu başlığında akademik bilgi aktarımının yanında  atölye çalışmaları da gerçekleştirildi.

Hazırlanan projeler değerlendirme komisyonu tarafından incelenerek 02-05 Mayıs 2019 tarihlerinde “SCIENCE EXPO-Bursa Bilim Şenliği”nde sergilenecek olup her kategoride ilk üç dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecektir.

NOT: Fotoğraflar için Değerli Müdür Yardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU´na ve Kıymetli Biyoloji Zümre Başkanımız Dr. Meryem YAZICI´ya teşekkür ederiz.

III. Ulusal Bilim KampındayızIII. Ulusal Bilim KampındayızIII. Ulusal Bilim KampındayızIII. Ulusal Bilim KampındayızIII. Ulusal Bilim KampındayızIII. Ulusal Bilim Kampındayız

Yayın: 08.02.2019 - Güncelleme: 29.07.2024 09:49 - Görüntülenme: 711

Etiketler :