İlk Kez Önlük Giyen Dokuzuncu Sınıflarımız Kimya Laboratuvarında Deney Yaptılar

Okulumuzun geleneklerinden biri de ilk kez önlük giyen 9. sınıf öğrencilerimizin kimya laboratuvarında ilk deneylerini yapmadan önce okulumuzun girişinde fotoğraf çektirerek İzmir Fen Lisesindeki ilk bilimsel çalışmaları öncesi tarihte yerlerini almalarıdır.

Kimya Öğretmenimiz Dr. Gülseren COŞKUN koordinesinde öğrencilerimiz ilk kez önlüklerini giydiler ve önce okulumuzun önünde tarihe not düştüler ve sonra kimya laboratuvarımıza geçip deneylerini gerçekleştirdiler.

Kimya Laboratuvarında nasıl bilimsel çalışma yapılacağını bilip deney yaparak Kimya öğrenenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Kimya Öğretmenimiz Dr. Gülseren COŞKUN 9. sınıf öğrencilerimiz ile doğal boya elde etme yöntemi ile doğal boya elde edip nesne boyama çalışmaları yaptılar.

9. sınıf öğrencilerimiz Kimya Bilimi Ünitesinde 9.1.2. Kimya Disiplinleri ve Kimyacıların Çalışma Alanları ve 9.1.4. Kimya Uygulamalarında İş Sağlığı ve Güvenliği konuları ile ilgili çalışmalarında önce FATİH Projesi kapsamında okulumuza kazandırılan Etkileşimli Tahta´da dersin teorik kısmını gördüler ve ardından Değerli Kimya Öğretmenimizin kılavuzluğunda kimya laboratuvarımızda doğal boya elde edip nesne boyadılar. Yaptıkları faaliyetleri tartıştılar, raporlarını hazırladılar ve laboratuvar kullanım kılavuzumuzda belirtildiği iş ve işlemleri yapıp laboratuvar çalışmalarını sonlandırdılar.

Değerli öğretmenimize ayırdığı zaman ve verdiği emekten kıymetli öğrencilerimize de ilgi ve aktif katılımlarından ötürü teşekkür ederiz.

NOT: Haberimizde kullandığımız fotoğraflar için Gülseren öğretmenimize teşekkür ederiz.

Yayın: 15.10.2023 - Güncelleme: 15.10.2023 21:02 - Görüntülenme: 340