Lise Öğrencileri için Oyun Teorisi Etkinlikleri

Ege Üniversitesi ile imzalanan işbirliği protokolü ile Ege Üniversitesi Topluma Hizmet Uygulamaları / Üniversite Yaşamına Geçiş Dersi kapsamında "Bilge Matematik ve Oyunlar Evreni: Liseliler için Oyun Teorisi" isimli etkinlikler Matematik Öğretmenimiz Sevim ÖZTÜRK koordinesinde Ege Üniversitesi Matematik Öğrencilerinin desteğinde 22 Aralık 2023 ve 29 Aralık 2023 tarihlerinde okulumuzun bilim kurulunda 9., 10. ve 11. sınıflarımızdan ilgili öğrencilerimizin katılımı ile gerçekleştirildi.

Etkinlik Özeti: Öğrencilerimize basit bir oyun verildi ve öğrencilerimizden sunumun sonuna kadar her koşulda oyundaki kazanan olmak için uygulanması gereken stratejiyi bulmaları istendi. Hikâye anlatıcılığı tekniğiyle bazı özel günlük hayat örnekleri verilerek oyun teorisinin ortaya çıkışı ve günümüzdeki kullanım alanları anlatıldı. Oyun türleri örnekleriyle açıklandı. John Nash’in yaklaşımından ve Nash Dengesi’nden tutsak ikilemi uygulamalı olarak gösterildi. Öğrencilerimizden bu tip bir senaryoda nasıl hareket edeceklerini belirtmeleri istendi. Verimli bir tartışma / paylaşım ortamı oluşturuldu. Stratejisi kolay bulunamayacak oyunlar oynatılıp öğrencilerle beraber oyunlardaki kazanan strateji inşa edildi. Son olarak henüz çözülememiş oyunlardan bahsedildi.

Öğrencilerimiz için zaman ayıran ve emek veren başta öğretmenlerimiz olmak üzere tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz.

Yayın: 31.12.2023 - Güncelleme: 31.12.2023 17:12 - Görüntülenme: 348