Soğan Zarı İnceledik

Canlı Bilimine ilgi duyanların okulu İzmir Fen Lisesinde Biyoloji Laboratuvarımızda Değerli Biyoloji Öğretmenimiz Ahmet DİKMEN koordinesinde 9. sınıf öğrencilerimiz ilk oturumda Mikroskop Kullanmayı öğrendiler ikinci oturumda ise işin ustası oldular ve mikroskop kullanarak soğan zarı incelediler.

Mikroskop kullanmanın inceliklerini FATİH Projesi kapsamında okulumuza kazandırılan Etkileşimli Tahta´da teorik olarak gören öğrencilerimiz Değerli Biyoloji Öğretmenimizin mikroskop kullanmayı mikroskop başında anlatması ile 2 ders boyunca izlediler ve dinlediler. Bir oturumda gördüleri ve dinledikleri ile ikinci oturuma katılan öğrencilerimiz bu sefer iki ders boyunca soğan zarını başarılı bir şekilde değerli öğretmenimizin yönergelerine uyarak gerçekleştirdiler.

Yaptıkları deneyin sonuçlarını tartıştılar, deney raporlarını hazırladılar ve laboratuvar kullanım kılavuzumuzda belirtildiği iş ve işlemleri yapıp laboratuvar çalışmalarını sonlandırdılar.

Yayın: 12.10.2018 - Güncelleme: 07.12.2023 11:00 - Görüntülenme: 1103

Etiketler :