TÜBİTAK 2204A Ödül Töreni

TÜBİTAK tarafından düzenlenen 52. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışmasında birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödülü alan proje sahibi öğrenciler için sergi ve ödül töreni, "Genç Dostu Şehirler Kongre ve Sergisi" kapsamında, 24-25 Ağustos 2021 tarihlerinde, Ankara ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi'nde düzenlendi.

Genç Dostu Şehirler Kongre ve Sergisi'nin açılışını yapan Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, programın hayırlı olması temennisinde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜBİTAK 52. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında birincilik ödülü alan 12 projenin sahibi 20 öğrencimizin ödüllerini verdi. Programa, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal da katıldı.

TÜBİTAK 2204A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına başvuran proje ekiplerimizden Dr. Meryem YAZICI'nın danışmanlığını yürüttüğü Öğrencimiz Ayşe Serra KÖŞGER'in Biyoloji Alanında Sağlık ve Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Tematik Alanında sunduğu "AKUT LENFOBLASTİK LÖSEMİDE BİTKİSEL KÖKENLİ KİMYASALLARIN ANTİKANSER ETKİLERİNİN GÖZLEMLENMESİ" isimli projesi BİRİNCİ olmuştu.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, törenin ilk ödülünü Biyoloji Alanı Birincisi Öğrencimiz Ayşe Serra KÖŞGER'e verdi.

Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında TÜRKİYE FİNALİNDE Biyoloji Alanında BİRİNCİ olan Öğrencimiz Ayşe Serra KÖŞGER ve Danışman Öğretmeni Dr. Meryem YAZICI'ye verdikleri emek, ayırdıkları zaman ve gösterdikleri performanstan ötürü teşekkür ederken değerli öğrencimizi ve kıymetli öğretmenimizi aldıkları sonuçtan ötürü de canıgönülden tebrik ederiz.

Tören Detayları: https://www.tubitak.gov.tr/tr/haber/52-lise-ogrencileri-arastirma-projeleri-yarismasinin-kazananlari-odullerine-kavustu

Yayın: 27.08.2021 - Güncelleme: 27.08.2021 21:51 - Görüntülenme: 23222