Akıl Hocalığı Programı 2018

1983 yılındaki köklerinden 1986 yılındaki meyvelerinden yeni çınarlar yeni tomurcuklar yeni filizler çıkartan okul İzmir Fen Lisesine Okul Psikolojik Danışmanımız Ece YETİL ve Mezunlarla İletişim Komisyonu Türkiye Koordinatörümüz Zeynep ADIGÜZEL ERDOĞAN koordinesinde İzmir Fen Lisesi "Akıl Hocalığı Programı" 2018-2019 öğretim yılında da devam etmektedir.

Usta Çırak ilişkisinin bittiği bu çağda yeni kılavuzluk anlayışı içinde İFL Mezunu Akıl Hocaları (Mentor) Öğrencilerimize (Mentee - a person who is advised, trained, or counseled by a mentor) fikirler verecekler, onları eğitecekler ve onlara danışmanlık yapacaklardır. Birebir eşleşmelerle yapılacak bu çalışmanın nasıl olacağını Değerli Mezunumuz Zeynep ADIGÜZEL ERDOĞAN 11. ve 12. sınıf öğrencilerimize Konferans Salonumuzda düzenlenen seminerde anlatmıştır.

Program kapsamında, çeşitli iletişim araçları üzerinden görüşen mezunlarımız ve öğrencilerimiz birbirleriyle akademik, kültürel ve sosyal alanlarda deneyimlerini ve beklentilerini paylaşmaktadırlar. Yıllar önce mezun olup şu anda Profösör ünvanıyla akademisyenlik yapan mezunlarımızdan, halen lisans öğrenimine devam eden mezunlarımıza kadar, yurtiçi ve yurtdışından çok geniş bir yelpazede gönüllüler programa AKIL HOCASI olarak dahil olmuşlardır.

Bu çalışmanın halen devam etmesinde, yeni öğrencilerimiz ile eski mezunlarımızın buluşmasında emek sahibi olan tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz. İyi ki varsınız.

Not: Haberimizde kullandığımız fotoğraflar için Ece hocamıza ve Burcu hocamıza teşekkür ederiz.

Yayın: 06.10.2018 - Güncelleme: 27.05.2024 10:59 - Görüntülenme: 947