T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / BORNOVA - İzmir Fen Lisesi

Etiket Sonuçları: meb

Mrt

6 Mart 2024 Çarşamba Günü mezunlarımızın bilgi, beceri, deneyim ve anılarını paylaştıkları ve öğrencilerimize rol model örnekler olarak öğrencilerimizi etkiledikleri faaliyetimizin bu ayki misafiri 1994 Yılı Mezunumuz Sayın Bülent DÖLEK oldu.

Mrt

Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın liderliğinde öğretmenlerimiz, okul aile birliği üyelerimiz ve öğrencilerimiz ile Tepeköy Ortaokulunu ziyaret ettik.

Mrt

5-6 Mart 2024 tarihleri arasında öğrencilerimizin bilimle içiçe olmalarını, problemleri projelendirip araştırmalar yapmalarını, ürün geliştirmelerini veya bilimsel makale yayımlamalarını desteklemek amacıyla TÜBİTAK 4006B Bilim Fuarı İFL 2024´ü Bornova Kaymakamı Sayın Muzaffer ŞAHİNER'in teşrifleri ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mustafa İSLAMOĞLU'nun katılımı ile düzenledik.

Mrt

Okul yönetimimizin liderliğinde sınıf öğretmenlerimizin koordinesinde 9. sınıflarımızla bol sohbetli ve eğlenceli bir şekilde geleneksel kahvaltımızı yaptık.

Mrt

Okul Hemşiremiz Merve ÇORAMIK koordinesinde Ege Üniversitesi İntörn Öğrencileri Cansu KASAP ve Fırat KOÇ desteğinde bilinç ve farkındalık düzeyinin artırılması amacıyla Yeşilay temalı okul panosu hazırlandı.

Mrt

Şubat 2024 - Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Women Philosophers isimli uluslararası eTwinning projemiz Felsefe Grubu Öğretmenimiz Gülşen ÖZSOY koordinesinde öğrencilerimizin aktif katılımı ile başladı.

Mrt

55.si düzenlenen TÜBİTAK 2204A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Biyoloji Alanı Birincisi Çağla Şirin ve Aliberk Sandıkçı (Kimya Öğretmenimiz Hakan Eryuva), Yazılım Alanı Birincisi Öykü Akarsu, Hikmet Efe Canikli ve Yavuz Selim Karahan (Kimya Öğretmenimiz Dr. Gülseren Coşkun) ve Matematik Alanı İkincisi Barkın Özsoy, Bilge Şule Yıldız ve Ekin Önal (Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Sertaç Ateş) olmuştur. Öğrencilerimizi ve Danışman Öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Mrt

55.'si düzenlenen TÜBİTAK 2204A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında 4 Proje ile okulumuzu temsil ettiğimiz İzmir Bölge Finallerinin son gününde Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Süleyman Ekici sergi anı köşesinde öğrencilerimizle ve öğretmenlerimizle fotoğraf çektirerek öğrencilerimizi onore etti.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi çalışmaları kapsamında Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Ebru ÖZÇALIŞKAN koordinesinde öğrencilerimiz yaptıkları çalışmaları panolarımız aracılığı ile eğitim binamızın girişinde sergilediler.

Mrt

Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın liderliğinde İzmir Fen Lisesi öğrencileri ve danışman öğretmenleri Zehra Handan EKİCİ tarafından hazırlanan aylık dergimiz FÜZYON'un ikinci sayısı okuyucularımızla buluştu.

Mrt

Mrt

TÜBİTAK 2202 Bilim Olimpiyatları kapsamında çalışan öğrencilerimiz ve Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ olimpiyat çalışmaları hakkında sohbet etmiş ve okul girişimizde madalyaları ile birlikte anı fotoğrafı çektirerek olimpiyat takımlarımıza yeni seçilen 9. sınıf öğrencilerimize sıkı çalışırsak daha iyisi de başarabiliriz mesajı vermiştir.

Mrt

T3 Vakfı İzmir Sorumlusu Banu Aras Hanım tarafından 9. sınıf öğrencilerimize 8 Şubat 2024 tarihinde T3 Vakfının çalışmaları ve Teknofest 2024 yarışmaları ile ilgili bilgi verildi.

Mrt

Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Zümre Başkanı Alev BAŞDAKOL koordinesinde 11. ve 12. sınıflarımızın katılımı ile her hafta veya iki haftada bir düzenlenen ALES Ağırlıklı TYT Türkçe Denemelerinin 12.'si ikinci dönem başında yapıldı ve ikinci dönemde de denemelere devam ediyoruz.

Mrt

1 Mart 2024 Cuma Günü Bayrak Törenimizde 9., 10., 11. ve 12. sınıf öğrencilerimizin belirli zaman aralıkları ile girdikleri kazanım değerlendirme sınavlarında gösterdikleri yüksek performanstan ötürü Okul Müdürümüz Sayın Mahmut Yıldız ölçme ve değerlendirme komisyonumuzun gözetiminde ve takibinde yapılan bu sınavlarda derece alan öğrencilerimizi sahneye çıkartıp başarı belgesi vererek onore etti.

Mrt

Matematik Öğretmenimiz Davut Kasar (Sivil Savunma Kulübü Danışman Öğretmeni) koordinesinde 28 Şubat 2024 perşembe günü saat 11.40'da düzenlenen okul tahliye tatbikatımız 2 dakika 09 saniye ve 41 salisede başarıyla tamamlandı.

Mrt

Müzik öğretmenimiz Sinem Var yönetimindeki ekibimiz 29 Şubat 2024 Cuma Günü okul bahçemizde öğrencilerimize "Barış Manço" temasıyla öğrencilerimizin aktif katıldığı, oynadığı, şarkıları takrar ettirdikleri muazzam bir Müzik Dinletisi gerçekleştirdiler.

Mrt

Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde müdür yardımcılarımızın koordinesinde bilim kurulu olimpiyat danımanı öğretmenlerimizin katılımı ile 32. Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavına (2024 1. Aşama) katılacak olan Matematik, Fizik, Astronomi ve Astrofizik, Kimya, Biyoloji ve Bilgisayar Olimpiyat Takımlarımızla onlara özel bir kahvaltı etkinliği yaptık.

Mrt

15 Şubat 2024 Cuma Günü Bayrak Törenimizde Okul Müdürümüz TÜBİTAK 2202 Bilim Olimpiyatları, Satranç Branşı Okul Sporları ve Okul İçi Spor Turnuvalarımızda başarı gösteren öğrencilerimize ve takımlarımıza başarı belgelerini takdim ederek öğrencilerimizi onore etti.

Mrt

Öğrenci İşlerinden Sorumlu Müdür Yardımcımız Ayşe KÖKYAR başkanlığında Mezuniyet Töreni ve Andaç Komisyonumuz gündem maddelerimiz doğrultusunda toplantısını gerçekleştirdi.

Mrt

14 Şubat 2024 tarihinde olimpiyat çalışmaları özelinde gündem maddelerimiz doğrultusunda Bilim Kurulu toplantımızı gerçekleştirdik.

Mrt

Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde İkinci Dönem Başı Zümre Başkanları Kurulu Toplantımızı gündem maddelerimiz doğrultusunda gerçekleştirdik.

Mrt

115009000 program numaralı Arduino ile Programlama ve Tasarım Eğitimi adlı kursumuzun sonuna yaklaşıyoruz. Mart ayında son modülümüzü de tamamlamış ve 76 saatlik verimli bir Halk Eğitim Kursu süreci yaşamış olacağız.

Mrt

05 Şubat 2024 - 16 Şubat 2024 tarihleri arasında İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın Eğitim Merkezi Müdürlüğünde Müdür Yardımcımız Ayşe KÖKYAR'ın Eğitim Yöneticiliğinde Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ İzmir Fen Lisesi öğretmenlerinden oluşan 25 öğretmenimiz ile birlikte RoboKod İzmir Bilişim ve Kodlama Projesi Hizmet İçi Öğretmen Eğitimini gerçekleştirmiştir.

Mrt

Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ başkanlığında İkinci Dönem Başı Öğretmenler Kurulu Toplantımızı gündem maddelerimiz doğrultusunda gerçekleştirdik.

Mrt

"3 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek olan Milli Savunma Üniversitesi Sınavına girecek öğrencilerimize başarılar dilerim."

Mrt

Şbt

55.´si düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projesi Yarışması için öğrencilerimizin yaptığı araştırma çalışmalarından 16 tanesi tamamlanmış ve proje başvurusu yapılmıştır. Danışman Öğretmenlerimizin gözetiminde ve Bilim Kurulumuzun takibinde başvuruları yapılan 16 Adet Öğrenci Projemizi Bilim Kurulu Proje Koordinatörümüz Zuhal GÜL (Biyoloji) ve Bilim Kurulu başkanımız Sertaç ATEŞ (Bilgisayar) ileriki çalışmalar için tasnif etmişlerdir.

Şbt

Ock

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması için hazırlanan öğrencilerimiz 19 Ocak 2024 saat 23.55'e kadar tamamladıkları araştırmaların raporlarını sisteme yükleyerek başvurularını yaptılar.

Ock

TÜBİTAK 2202 Bilim Olimpiyatları 2. Aşama Sonuçları Açıklandı.

Ock

2023 - 2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Birinci Dönemi İzmir Fen Lisesinde karne törenimiz ile tamamlandı.

Ock

9. sınıflarımızdan 12. sınıflarımıza kadar her sınıf düzeyinde titizlikle hazırlanmış sorularla öğrencilerimizin kendilerini değerlendirme fırsatı olarak gördükleri kazanım değerlendirme sınavlarımız birinci dönem itibariyle tamamlandı. 12. sınıflarımızda daha yoğun olmak üzere ikinci dönemde de kazanım değerlendirme sınavlarımız devam edecektir.

Ock

İzmir Fen Liseliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tufan Kaynak ve Bilim Kurulumuzun Fahri Danışmanı Prof. Dr. Gökhan Kiper koordinesinde mezunlarımız tarafından öğrencilerimizin robot ve kodlama çalışmalarında kullanmaları için okulumuza robot parçaları / sarf malzemeleri bağışlandı.

Ock

115009000 program numaralı Arduino ile Programlama ve Tasarım Eğitimi adlı kursumuzun 3 modülü tamamlandı. İkinci dönem son modülümüzü de tamamlayıp 76 saatlik verimli bir Halk Eğitim Kursu süreci yaşamış olacağız.

Ock

15 Ocak 2024 - 18 Ocak 2024 tarihleri arasında konferans salonumuzda düzenlediğimiz bilgi yarışmasından kapalı spor salonumuzdaki 3lük atma yarışmasına halı sahamızdaki penaltı yarışından satranç turnuvamıza kadar okulumuzun son haftasında bir çok faaliyet ile öğrencilerimiz birlikte güldü birlikte eğlendi ve birlikte yarıştılar.

Ock

9 Ocak 2024 Salı Günü Biyoloji Olimpiyat Takımı Danışmanımız Meryem YAZICI ve Bilim Kurulu Başkanımız Sertaç ATEŞ (Bilişim Teknolojileri) koordinesinde Matematik Olimpiyat Odasında 9. sınıf öğrencilerimizden olimpiyat çalışması yapmak isteyen ve takımlarımızda yer almak için aday olan öğrencilerimiz TÜBİTAK 2202 Bilim Olimpiyatları sürecini yaşamış deneyimli olimpiyatçılarımızla genel mülakatlarda buluştular.

Ock

8 Ocak 2024 - 16 Ocak 2024 tarihleri arasında Beden Eğitimi Öğretmenimiz Ümit KALKAN ve Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ koordinesinde düzenlediğimiz İzmir Fen Lisesi 6 TUR 10+0 İsviçre Usulü Okul içi Satranç Turnuvamız 33 öğrencimizin katılımı ile başlamış olup 6 maçın hepsini kazanan Yalın KARAPINAR'ın son maçı ile tamamlanmıştır.

Ock

Okulumuzda Tiyatro Kulübümüzün çalışmaları kapsamında her çarşamba 16.00 - 18.00 saatleri arasında Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz ve aynı zamanda Tiyatro Kulübü Danışman Öğretmenimiz Handan EKİCİ gözetiminde ve koordinesinde öğrencilerimizle tiyatro ve yaratıcı drama etkinliklerimiz devam ediyorlar.

Ock

18 Aralık 2023 - 22 Aralık 2023 tarihleri arasında Hilal Necmiye Hüsnü Ataberk Ortaokulunun Değerli Müdürü Sayın Nefise GEDİKLİ'nin Eğitim Yöneticiliğinde Müdür Yardımcısı Çiğdem KARAKOÇAK'ın Eğitim Merkezi Müdürlüğünde Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ Kars-Halil Atila İlkokulu'nun ve Anaokulu'nun değerli öğretmenlerinden oluşan 15 öğretmenimiz ile birlikte RoboKod İzmir Bilişim ve Kodlama Projesi Hizmet İçi Öğretmen Eğitimini gerçekleştirmiştir.

Ara

Ege Üniversitesi ile imzalanan işbirliği protokolü ile Ege Üniversitesi Topluma Hizmet Uygulamaları / Üniversite Yaşamına Geçiş Dersi kapsamında "Bilge Matematik ve Oyunlar Evreni: Liseliler için Oyun Teorisi" isimli etkinlikler Matematik Öğretmenimiz Sevim ÖZTÜRK koordinesinde Ege Üniversitesi Matematik Öğrencilerinin desteğinde 22 Aralık 2023 ve 29 Aralık 2023 tarihlerinde okulumuzun bilim kurulunda 9., 10. ve 11. sınıflarımızdan ilgili öğrencilerimizin katılımı ile gerçekleştirildi.

Ara

Yüzler değişse de hedefini belirleyip kararlılıkla ilerleyenlerin sonuçları mutlaka bir bayrak törenimizde sahnenin ışıltısı ile taçlanmaktadır. Okulumuzun 2023 yılı için son gününde, 29 Aralık 2023 Cuma Günü Bayrak Törenimizde 9., 10., 11. ve 12. sınıf öğrencilerimizin belirli zaman aralıkları ile girdikleri kazanım değerlendirme sınavlarında gösterdikleri yüksek performanstan ötürü Okul Müdürümüz Sayın Mahmut Yıldız ölçme ve değerlendirme komisyonumuzun gözetiminde ve takibinde yapılan bu sınavlarda derece alan öğrencilerimizi yine sahneye çıkarıp başarı belgesi vererek onore etti.

Ara

15-16-17 Aralık 2023 tarihlerinde İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü kampüsünde düzenlenen IZTECH RoboLeague 2023 robot yarışmasına Birlişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ koordinesinde hazırlanan 14 öğrencimiz (2 ekip Tasarla Yap Yarıştır ve 1 ekip Arazi) okulumuzu temsil etmek için okul dışı zamanlarında çalışmış ve 7 öğrencimiz (1 ekip Tasarla Yap Yarıştır ve 1 ekip Arazi) yarışmaya katılmışlardır.

Ara

Bu yıl 25 Kasım 2023 tarihinde başvuruları sona eren ve 78 ülkeden öğrencilerinin başvuruda bulunduğu Bilge Kunduz 2023 - Uluslararası Enformatik ve Bilgi İşlemsel Düşünme Etkinliğine Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ koordinesinde 14 öğrencimiz başvuruda bulunmuş, 12 öğrencimiz sınava girmiş, 2 öğrencimiz 156 puan alarak birinci olmuş ve 8 öğrencimiz 11 Mayıs 2024 tarihinde düzenlenecek olan Finallere davet edilmişlerdir.

Ara

1983 yılında Kurucu Müdürümüz Sayın İhsan KURT liderliğinde eğitim öğretim hayatına başlayan okulumuz 40. yaş gününü coşkuyla kutlamaktadır.

Ara

Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde Onur Kurulu Başkanı Almanca Öğretmenimiz Sedat YOLCU koordinesinde her sınıftan bir öğrencimizin katıldığı Onur Kurulu Toplantılarımız öğrencilerimizin okul yönetimine katılmaları ve okulun işleyişine yardımcı olmalarını sağlamak amacıyla her ay düzenli veya kritik kararlar alınacağı zamanlarda toplanmaktadır.

Ara

22 Aralık 2023 Cuma Günü Öğrenci İşlerinden Sorumlu Müdür Yardımcımız Ayşe KÖKYAR koordinesinde Emniyet Müdürlüğümüzün Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından 9. sınıf öğrencilerimize "Gençlik Güvenli Gelecek" semineri görevli iki polis memuru tarafından verildi.

Ara

14 Aralık 2023 Perşembe günü Öğrenci İşlerinden Sorumlu Müdür Yardımcımız Ayşe KÖKYAR koordinesinde İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türk Kızılayı tarafından imzalanan protokol kapsamında öğrencilerimize "Afetten Koruma Bilinci, Afet Malzemelerini Tanıma ve Çadır Kurma Eğitimi" verildi.

Ara

15 Aralık 2023 Cuma Günü Bayrak Törenimizde 9., 10., 11. ve 12. sınıf öğrencilerimizin belirli zaman aralıkları ile girdikleri kazanım değerlendirme sınavlarında gösterdikleri yüksek performanstan ötürü Okul Müdürümüz Sayın Mahmut Yıldız ölçme ve değerlendirme komisyonumuzun gözetiminde ve takibinde yapılan bu sınavlarda derece alan öğrencilerimizi sahneye çıkarıp başarı belgesi vererek onore etti.

Ara

Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın liderliğinde İzmir Fen Lisesi öğrencileri ve danışman öğretmenleri Zehra Handan EKİCİ tarafından hazırlanan aylık dergimiz FÜZYON'un 100. Yıla özel ilk sayısı okuyucularımızla buluştu.

Ara

Ara

18 Aralık 2023 tarihinde öğle arasında Beden Eğitimi Öğretmenimiz Ümit KALKAN koordinesinde okulumuzun kapalı spor salonunda sınıflar arası basketbol turnuva öğle arası yapılan ilk maç ile başlamış, çekişmeli ve seyri güzel mücadelelerle devam etmektedir.

Ara

Geleneksel etkinlikleri ile zengin bir okul kültürüne sahip olan İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde Bilim Kurulumuzda olimpiyat öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz ile birlikte 31. Bilim Olimpiyatları İkinci Aşama Sınavı öncesi pasta kesim etkinliğimizi gerçekleştirdik.

Ara

12 Aralık 2023 Salı günü öğrencilerimize "Organ Bağışı ve Nakli Eğitimi" Okul Hemşiremiz Merve ÇORAMIK koordinesinde Öğrenci İşlerinden Sorumlu Müdür Yardımcımız Ayşe KÖKYAR desteğinde okulumuza gelen Eğitim Uzmanı tarafından verilmiştir.

Ara

30 Kasım 2023 Perşembe günü - 6 Aralık 2023 Çarşamba günü son ders saatlerinde öğrencilerimize "Kişisel ve Çevresel Hijyen Eğitimi" konulu sunumu Okul Hemşiremiz Merve ÇORAMIK koordinesinde Pansiyondan Sorumlu Müdür Yardımcımız Mehmet GÜL ve Okul Rehber Öğretmenimiz Seyran CANBAZ desteğinde okulumuzda görevli Ege Üniversitesi İntern hemşireleri gerçekleştirdi.

Ara

Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde Okul Psikolojik Danışmanımız ve Rehber Öğretmenimiz Seyran CANBAZ, Matematik Öğretmenimiz Ergül ATICI GÜVEN ve Tarih Öğretmenimiz Ahmet KAMA koordinesinde öğrencilerimiz belirlenen güzergah üzerinde hareket ederek 7 Aralık - 9 Aralık tarihleri arasında yolculuk dahil süren Ankara Üniversite ve Kültür Gezimizi vukuatsız olarak tamamlamıştır.

Ara

Biyoloji Laboratuvarımızda Biyoloji Öğretmenimiz Dr. Meryem YAZICI koordinesinde 10. sınıf öğrencilerimiz soğan kök Hücrelerinde mitoz bölünme evrelerini incelediler.

Ara

İzmir Fen Lisesi Girişimcilik Kulübü tarafından Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği'ne göre hazırlanan İzmir Fen Lisesi Ideathon'24 etkinliğimiz Kulüp Danışman Öğretmeni Dr. Selçuk SAĞBAŞ ve kulüp öğrencilerinin koordinesinde 2 Aralık 2023 tarihinde şartnamemizde belirtilen şekilde 7 okuldan 10 ekip olmak üzere toplam 50 katılımcı ile İzmir Fen Lisesinde 10 sınıf ve 1 konferans salonu kullanılarak düzenlenmiştir. 

Ara

Okulumuzda her salı İngilizce Öğretmenimiz Burcu ÖZÇAKIR ÖZKAN koordinesinde etkin çalışan ve öğrencilerimizin yabancı dil becerilerini kullanmalarına yardımcı olan Model Birleşmiş Milletler etkinliklerimiz öğrencilerimizin etkin katılımı ile devam ediyor.

Ara

1 Aralık 2023 Cuma Günü Bayrak Törenimizde 9., 10., 11. ve 12. sınıf öğrencilerimizin belirli zaman aralıkları ile girdikleri kazanım değerlendirme sınavlarında gösterdikleri yüksek performanstan ötürü Okul Müdürümüz Sayın Mahmut Yıldız ölçme ve değerlendirme komisyonumuzun gözetiminde ve takibinde yapılan bu sınavlarda derece alan öğrencilerimizi sahneye çıkarıp başarı belgesi vererek onore etti.

Ara

Pansiyonumuzdaki öğrencilerimiz için açılan halk eğitim kurslarımız devam ediyor. Bu bağlamda açılan halk eğitim kurslarımızdan biri de 115009000 program numaralı Arduino ile Programlama ve Tasarım Eğitimidir. Okul robot odamızda öğrencilerimizin etkin katılımı ile uygulamalı olarak kursumuz devam etmektedir.

Ara

30 Kasım 2023 Perşembe günü 7. ders saatinde 9. sınıflarımıza ve 8. ders saatinde 10. sınıflarımıza "Dijital Bağımlılık ile Mücadele" konulu sunumu Okul Hemşiremiz Merve ÇORAMIK koordinesinde Okul Rehber Öğretmenimiz Seyran CANBAZ desteğinde okulumuzda görevli Ege Üniversitesi İntern hemşireleri gerçekleştirdi.

Kas

İlk günün heyecanı ve bugünün deneyimi ile okula güler yüzle ve koşarak gelen öğretmenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde okul yönetimimizin liderliğinde, titiz çalışan etkinlik komitemizin koordinesinde ´94 Mezunumuz Zeynep ADIGÜZEL ERDOĞAN ve okul aile birliğimizin desteğinde Öğretmenler Gününü mutlu bir şekilde kutladık.

Kas

22 Kasım 2023 - 24 Kasım 2023 tarihleri arasında düzenlenen BUCA IMSEF Proje Yarışmasında Kimya Öğretmenimiz Dr. Gülseren COŞKUN danışmanlığında Biyoloji Alanında "Aptamer Based Colorimetic Test fot the Determination of Peanut Allergen Protein" isimli araştırma projeleri ile yarışan öğrencilerimiz Zümra KOPARAN, Elif Ela GÜLSEREN, Melda GÜLER yapılan değerlendirme sonucunda Biyoloji Alanında TÜRKİYE İKİNCİSİ oldular ve yurt dışında düzenlenecek olan proje yarışmalarında ülkemizi temsil etme hakkı kazandılar.

Kas

Kas

Ölçme ve değerlendirme faaliyetlerimiz ile yükseköğretim kurumlarına hazırlanan öğrencilerimizin akademik performansını takip etmek için TYT ve AYT odaklı kazanım değerlendirme sınıvlarımız Matematik Zümre Başkanımız Davut KASAR koordinesinde öğrencilerimizin aktif katılımı ile 9. sınıflarımızdan 12. sınıflarımıza kadar 12. sınıflarımız ağırlıklı olacak şekilde devam ediyor.

 

Kas

Öğrencisi, mezunu, velisi, öğretmeni, yönetim kadrosu, çalışanları ve tüm paydaşları ile büyük bir aile olan İzmir Fen Lisesinde 2023 - 2024 Eğitim Öğretim Yılı Birinci Dönemi Genel Veli Toplantımız ilgili gündem maddelerimiz doğrultusunda velilerimizin yoğun katılımı ile yapılmıştır.

Kas

İzmir Fen Lisesi Girişimcilik Kulübü tarafından Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği'ne görehazırlanan İzmir Fen Lisesi Ideathon'24 etkinliğimiz 2 Aralık 2023 tarihinde şartnamemizde belirtilen şekilde İzmir Fen Lisesinde gerçekleştirilecektir. 17 Kasım 2023 Saat 17.00 itibariyle başvuru süreci tamamlanmış olup yarışmaya kabul edilen okul listemiz okul İnternet sitemizde aşağıdaki şekilde yayınlanmıştır.

Kas

Radyo 1'de, ulusal ve uluslararası alanlarda ülkemizi gururlandıran öğretmenlerimizin, imza attıkları başarıları ve yaşam öykülerini dinleyicilerle paylaşmak amacıyla dinleyicilerin karşısına çıkan "Benim Öğretmenim" programının değerli bir konuğu olarak kimya zümre başkanımız Dr. Gülseren COŞKUN programa davet edildi.

Kas

2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılında, Felsefe Grubu Öğretmenimiz Gülşen ÖZSOY koordinesinde Türkiye'deki seçkin okullar ve AB ülkelerinden yabancı ortaklar ile birlikte yürütülen "Green World" adlı uluslararası eTwinning projesi Ulusal Kalite Ödülü almıştır.

Kas

İzmir Fen Lisesi Ideathon'24 Başvuru Formu Yayımlandı (Son başvuru tarihi: 17 Kasım 2023 Saat 17:00). İzmir Fen Lisesi Ideathon'24 etkinliğimiz 2 Aralık 2023 tarihinde şartnamemizde belirtilen şekilde İzmir Fen Lisesinde gerçekleştirilecektir.

Kas

Atatürk inkılap ve ilkelerine ve Anayasada ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine bağlı; Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, insan haklarına ve Anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk Devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getiren öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde 10 Kasım 2023 tarihinde okul yönetimimiz liderliğinde, titiz çalışan etkinlik komitemizin koordinesinde okul bahçemizde ve konferans salonumuzda Büyük Önder ve Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün Ebediyete İntikalinin 85. Yıl Dönümü Anma Törenini anlamına uygun şekilde gerçekleştirdik.

Kas

“Ebediyete intikalinin 85. yıl dönümünde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı, özlem ve minnetle anıyoruz.”

Kas

8 Kasım 2023 Salı Günü mezunlarımızın bilgi, beceri, deneyim ve anılarını paylaştıkları ve öğrencilerimize rol model örnekler olarak öğrencilerimizi etkiledikleri faaliyetimizin bu ayki misafiri 1992 Yılı Mezunumuz Sayın Tolga ALPUĞAN oldu.

Kas

Okul Hemşiremiz Merve ÇORAMIK koordinesinde ve Ege Üniversitesi Öğrencisi İntörn (intern-stajer) Hemşirelerin desteğinde 2023 - 2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Sağlık Konulu Okul Çalışmaları kapsamında Ekim Ayı etkinliklerimizden biri de Meme Kanseri Farkındalığı semineriydi.

Ekm

27 Ekim 2023 günü konferans salonumuzda ve 29 Ekim 2023 günü okul bahçemizde Cumhuriyetimizin İlanının 100. yılını coşkuyla kutladık. Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ´ın liderliğinde titiz çalışan etkinlik komitemizin koordinesinde okul törenimiz ve etkinliklerimiz günün anlam ve önemine yakışan şekilde gerçekleştirilmiştir.

Ekm

İlçemizde ve Okulumuzda Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlama Etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışma ve turnuvalarda ödül alan öğrencilerimizi Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ Bayrak Törenimizde onore etti.

Ekm

Ekm

“29 Ekim 1923’te ilan ettiğimiz Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümü coşkusunu, millet olarak paylaşıyoruz.  Milletimizin ortak azmi ve millî şuurunun neticesi olan Cumhuriyetimize sahip çıkmak ve ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak hepimizin ortak görevidir. Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu kutlu toprakları bizlere vatan kılan tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!”

Ekm

25 Ekim 2023 Çarşamba Günü Dokuz Eylül Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi tarafından Tınaztepe Kampüsü Fen Fakültesi Fuaye alanında düzenlenen "Cumhuriyetin 100. Yılında Bilim Şenliği" etkinliğine TÜBİTAK Finallerinde 3 projemiz ile Kimya Öğretmenimiz Gülseren COŞKUN gözetiminde katıldık.

Ekm

25 Ekim 2023 Çarşamba Günü Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ uygun görüşü doğrultusunda Pansiyondan Sorumlu Müdür Yardımcımız Mehmet GÜL ve Beden Eğitimi Zümre Başkanımız Ümit KALKAN koordinesinde Yakamoz Spor Kulübü desteğinde düzenlediğimiz İzmir Fen Lisesi Oryantiring Etkinliği 2023, Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlama Etkinlikleri kapsamında halı sahamızda 9. ve 10. sınıf öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirildi.

Ekm

26 Ekim 2023 Perşembe Günü Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ başkanlığında Matematik Zümre Başkanımız Davut KASAR ve Matematik Öğretmenimiz Sevim ÖZTÜRK koordinesinde bilgi yarışmasında görevli öğretmen ve öğrencilerimizin desteğinde tüm okulumuzun katıldığı sınıflararası İzmir Fen Lisesi Bilgi Yarışması 2023 Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlama Etkinlikleri kapsamında Tarih Öğretmenimiz Ahmet KAMA'nın hazırladığı farklı zorluk seviyelerindeki sorularla "Cumhuriyet" temasıyla okul kapalı spor salonumuzda Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Filiz ARDUÇ'un sunumu ve Matematik Zümre Başkanımız Davut KASAR, Matematik Öğretmenimiz Sevim ÖZTÜRK, Türk Dili ve Edebiyatı Zümre Başkanımız Alev BAŞDAKOL ve Tarih Zümre Başkanımız Ahmet KAMA'nın oluşturduğu jüri heyetinin takibinde düzenlendi.

Ekm

24 Ekim 2023 Salı Günü Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ kaptanlığında Öğretmenler Voleybol Takımımız 11. Sınıflarımızın Kız - Erkek Karma Öğrenci Voleybol Takımı ile Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlama Etkinlikleri kapsamında Kapalı Spor Salonumuzda volaybol maçı yaptılar.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlama Etkinlikleri kapsamında Okul Yönetimimiz ve Okul Aile Biliğimiz ile birlikte İzmir Fen Liseliler Derneği Ulu Önder, Başkumandan ve Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK'ün Nutuk kitabını öğrencilerimize dağıttı.

Ekm

Okul Hemşiremiz Merve ÇORAMIK koordinesinde ve Ege Üniversitesi Öğrencisi İntörn (intern-stajer) Hemşirelerin desteğinde 2023 - 2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Sağlık Konulu Okul Çalışmaları kapsamında Ekim Ayı etkinliklerimiz Hijyen ve Obezite temalarındaydı.

Ekm

İl Milli Eğitim Müdürlüğü himayelerinde İzmir Akıl ve Zekâ Oyunları Projesi (İZOP) kapsamında Cumhuriyetimizin 100. Yılı münasebetiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü İzmir Akıl ve Zekâ Oyunları Projesinde görevli öğretmenlerin koordinesinde Karabağlar İlçesinde İnönü Anadolu Lisesi Kapalı Spor Salonunda düzenlenen Bornova Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvasında Reversi (Şule Naz KARA) alanında yarışan öğrencimiz Bornova'yı başarıyla temsil etti.

Ekm

Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın uygun görüşü doğrultusunda Okul Psikolojik Danışmanımız ve Rehber Öğretmenimiz Seyran CANBAZ koordinesinde Bilkent Üniversitesi Rektör Danışmanı Sayın Doç. Dr. Örsan ÖRGE okulumuz konferans salonunda 11. ve 12. sınıf öğrencilerimizle buluştu.

Ekm

2017 yılından bu yana aktif olarak katıldığımız Avrupa Kodlama Haftası (European Code Week) için bu yıl da Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın uygun görüşü doğrultusunda Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ'in koordinesinde Bilgisayar Bilimi, İnovasyon ve Patent Kulübü çalışmaları kapsamında 3 farklı etkinlik ile katılım sağladık.

 

 

Ekm

Beden Eğitimi Zümre Başkanımız Ümit KALKAN koordinesinde Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlama Etkinlikleri Kapsamında okulumuzda Masa Tenisi Turnuvası düzenlendi.

Ekm

Müdür Başyardımcımız Filiz KARAOĞLU liderliğinde Matematik Öğretmenimiz Ergül ATICI GÜVEN ve Tarih Öğretmenimiz Ahmet KAMA koordinesinde Fizik Öğretmenimiz Hacı Murat UÇAR desteğinde öğrencilerimiz belirlenen güzergah üzerinde hareket ederek 11 Ekim - 13 Ekim tarihleri arasında yolculuk dahil süren İstanbul Üniversite ve Kültür Gezimizi vukuatsız olarak tamamlamıştır.

Ekm

Ekm

İzmir Fen Lisesi Biyoloji Laboratuvarında Ekim Ayının ilk haftasında Biyoloji Öğretmenimiz Zuhal GÜL koordinesinde 11. sınıf öğrencilerimiz İnsan Fizyolojisi Ünitesinde Dana Beyninin Yapısı ve İşleyişi ile ilgili deney yaptılar.

Ekm

Okulumuzun geleneklerinden biri de ilk kez önlük giyen 9. sınıf öğrencilerimizin kimya laboratuvarında ilk deneylerini yapmadan önce okulumuzun girişinde fotoğraf çektirerek İzmir Fen Lisesindeki ilk bilimsel çalışmaları öncesi tarihte yerlerini almalarıdır.

Ekm

7 Ekim 2023 Cumartesi Günü Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın uygun görüşü doğrultusunda Cumhuriyetimizin 100. Yılı münasebetiyle Gezi Kulübü Danışman Öğretmenimiz Ahmet KAMA (Tarih) koordinesinde Feslefe Öğretmenimiz Gülşen ÖZSOY, Biyoloji Öğretmenimiz Zuhal GÜL, Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Filiz ARDUÇ, Fizik Öğretmenimiz Serkan YOLCU ve Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ desteğinde 9., 10. ve 11. sınıflarımızdan oluşan 134 öğrencimiz ile 12 kilometrelik Vişnelik Köyü - Nazar Köy arasındaki doğa parkurunu profesyonel dağcılar (Yükseliş Dağcılık ve Spor Kulübü) eşliğinde yürüdük.

Ekm

İl Milli Eğitim Müdürlüğü himayelerinde İzmir Akıl ve Zekâ Oyunları Projesi (İZOP) kapsamında Cumhuriyetimizin 100. Yılı münasebetiyle ilçemizde İl Milli Eğitim Müdürlüğünde Görevli Gökçen KORUCU hocamız ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Görevli Ayça İLKUTLU hocamız koordinesinde BİLFEN Ortaokulu evsahipliğinde düzenlenen Bornova Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvasında Mangala (Deniz AK), Reversi (Şule Naz KARA) ve Pentago (Recep Emre AFACAN) alanlarında yarışan öğrencilerimiz okulumuzu başarıyla temsil ederek bir ilçe birinciliği bir de ilçe üçüncülüğü kazanarak bir sonraki aşamada okulumuzu temsil etme hakkı kazandılar.

Ekm

28 Eylül 2023 - 5 Ekim 2023 tarihleri arasında Olimpiyat Alanlarının (Matematik, Fizik, Astronomi ve Astrofizik, Kimya, Biyoloji ve Bilgisayar) Tanıtımları danışman öğretmenlerimizin gözetiminde tamamlandı.

Ekm

Konferans salonumuzda 3 Ekim 2023 Salı günü 9. ve 10. sınıflarımıza İngilizce Zümre Başkanımız Alime ZENGER ve İngilizce öğretmenimiz Burcu ÖZÇAKIR ÖZKAN koordinesinde yurt dışı eğitim, İngilizce öğretimi fırsatları ve Londra Yaz Okulu hakkında eğitim uzmanı misafirimiz tarafından bilgi verildi.

Ekm

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Öğretim Materyalleri ve İçerik Geliştirme Daire Başkanı Sayın Ömer SARICA himayelerinde Milli Eğitim Bakanlığı Çadırında Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne ayrılan bölümde İzmir Fen Lisesi olarak Teknofest İzmir 2023'te proje tanıtım masamızda Teknofest İzmir 2023'ün beşinci gününde de okulumuzu ve projelerimizi Güzel İzmir ile paylaştık.

Ekm

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Öğretim Materyalleri ve İçerik Geliştirme Daire Başkanı Sayın Ömer SARICA himayelerinde Milli Eğitim Bakanlığı Çadırında Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne ayrılan bölümde İzmir Fen Lisesi olarak Teknofest İzmir 2023'te proje tanıtım masamızda Teknofest İzmir 2023'ün dördüncü gününde de okulumuzu ve projelerimizi Güzel İzmir ile paylaştık.

Ekm

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Öğretim Materyalleri ve İçerik Geliştirme Daire Başkanı Sayın Ömer SARICA himayelerinde Milli Eğitim Bakanlığı Çadırında Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne ayrılan bölümde İzmir Fen Lisesi olarak Teknofest İzmir 2023'te proje tanıtım masamızda Teknofest İzmir 2023'ün üçüncü gününde Milli Eğitim Bakan Yardımcımız Sayın Celile Eren ÖKTEN ve beraberindeki heyetleri öğrencilerimizle fotoğraf çektirip sohbet ederek bizleri onore etti.