T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / BORNOVA - İzmir Fen Lisesi

Bilgisayar Bilimi Çalışmalarına Büyük Destek

Mezunlarının sadece gönül bağı ile bağlı olduğu değil koçluk sistemi ve bağışlarla da sahip çıktığı okul İzmir Fen Lisesine Bilgisayar Bilimi alanında mezunlarımız destek olmaya devam ediyorlar.

Mezunlarının sadece gönül bağı ile bağlı olduğu değil koçluk sistemi ve bağışlarla da sahip çıktığı okul İzmir Fen Lisesine Bilgisayar Bilimi alanında mezunlarımız destek olmaya devam ediyorlar.

Bilgisayar olimpiyat takımımızın kullanması için dört adet dizüstü ve bir adet masa üstü bilgisayar desteği, Bilgisayar olimpiyat takımımıza yeni girecek öğrencilerimizin kullanması için 9 kitaptan oluşan 5 setlik toplamda 45 kitaplık destek ve Bilgisayar Bilimi Kur 02 dersi kapsamında verilecek olan Robot Programlama dersimizde kullanılması için robot sarf malzemeleri mezunlarımızın desteği okulumuza bağışlanmıştır.

 

4 Dizüstü ve 1 Masaüstü Desteği

IFL ´86 mezunumuz Doç. Dr. Mehmet GENCER koordinesinde;

- Koç Üniversitesindeki Mezunumuz Doç Dr. Deniz YÜRET´ten 3 adet dizüstü bilgisayar,

- İzmir Ekonomi Üniversitesi Araş. Gör. Cemre Şerbetçioğlu´ndan 1 adet dizüstü bilgisayar ve

- Boğaziçi Üniversitesindeki Mezunumuz Boğaziçi Üniversitesi MBA Program Koordintörü ve Afilli Kitap Kurucusu Sertaç KANLI YERLİKAYA´dan bir masaüstü bilgisayar

 

45 Adet Olimpiyat Kitabı (9 kitap x 5 set)

IFL ´86 mezunumuz Mehmet Deniz ERATŞ koordinesinde;

+ IFL ´86 Mehmet Deniz ERTAŞ

+ IFL ´86 Nadir ŞENER

+ IFL ´94 Temmuz AYDINOĞLU

+ IFL ´02 Ege SAYGINER

katkıları ile olimpiyat kütüphanemize kazandırılan 45 kitabımız etiketlenip kütüphanemizde yerini almıştır. (Deniz bey kitapların bir kısmını öğrencilerimiz hemen kullanabilsin diye erkenden aldığı için o kitapların bağışçılarının isimleri belli olduktan sonra etiketleme tamamlanacaktır.)

 

8054,80 TL´lik Robot Sarf Malzemelesi

IFL ´04 Mezunumuz Gencay Mutlu ÖLÇER ve IFL ´04 Mezunumuz Irmak ÇAKMAK koordinesinde 30 kişilik bir mezun grubumuzdan gelen bağışımız için mezunlarımız bir de şöyle bir metin hazırladılar:

 

"Bilgisayar Bilimi Kur 02 Dersi Robot Malzemeleri 2018 - 2019 Eğitim ve Öğretim yılına hazır!

Çoğunluğu 2004 mezunlarından olan 29 mezunumuzun bağışları 2018-2019 öğretim yılında 10. sınıflarımıza zorunlu ders olarak sunulacak olan Bilgisayar Bilimi Kur 02 robotik dersi için gerekli sarf malzemeleri temin edilmiştir.

Gelenekleri ve kültürü olan her okul gibi İzmir Fen Lisesi de mezunlarıyla daha güçlüdür. Kurulduğu ilk günden bu yana, öğretimde en iyi olmayı hem birey düzeyinde hem de okul olarak hedefleyen; öğrenmenin ve öğrendiğini uygulamanın hazzını aydınlık beyinlere aşılamayı amaçlayan İzmir Fen Lisesi, yeni öğretim yılında ilk kez açılacak olan Bilgisayar Bilimi Kur 02 Robot Programlama dersi için, dünyanın dört bir yanında yaşayan mezunlarının katkılarıyla desteklendi.

Bu ekipmanlar eğitim amaçlı kullanılacak olduğundan KDV ödenmeden satın alınması mümkündü ama resmi belgeler düzenlenmesi gerekiyordu. Bu süreci bilişim teknolojileri öğretmenimiz ve okul yönetimimiz takip etti, KDVsiz satın almayı gerçekleştirdik ve toplanan yardımlarla daha çok ekipman alınması sağlanmış oldu. 30 kişinin katkısının en az 90 öğrencinin hayatına dokunacağını, bazılarına ilham olacağını bilmek çok güzel bir duygu.

Öğrenci arkadaşlarımızın da hiç tanımadıkları insanların katkılarıyla alınan ekipmanlardan çok şey öğrenmelerini umuyoruz. İzmir Fen Lisesi yardımlaşma ruhunu tatmalarını ve mezun olduklarında devam ettirmelerini temenni ediyoruz.

Hayırlı olsun, güle güle kullansınlar"

 

Bilgisayar Bilimi Çalışmalarına Büyük DestekBilgisayar Bilimi Çalışmalarına Büyük DestekBilgisayar Bilimi Çalışmalarına Büyük DestekBilgisayar Bilimi Çalışmalarına Büyük DestekBilgisayar Bilimi Çalışmalarına Büyük DestekBilgisayar Bilimi Çalışmalarına Büyük DestekBilgisayar Bilimi Çalışmalarına Büyük DestekBilgisayar Bilimi Çalışmalarına Büyük DestekBilgisayar Bilimi Çalışmalarına Büyük DestekBilgisayar Bilimi Çalışmalarına Büyük DestekBilgisayar Bilimi Çalışmalarına Büyük DestekBilgisayar Bilimi Çalışmalarına Büyük DestekBilgisayar Bilimi Çalışmalarına Büyük DestekBilgisayar Bilimi Çalışmalarına Büyük DestekBilgisayar Bilimi Çalışmalarına Büyük DestekBilgisayar Bilimi Çalışmalarına Büyük DestekBilgisayar Bilimi Çalışmalarına Büyük DestekBilgisayar Bilimi Çalışmalarına Büyük Destek

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 23.06.2018 - Güncelleme: 29.07.2024 10:12 - Görüntülenme: 1000
  Beğen | 1  kişi beğendi