4 Ödüle Layık Görüldük ve Türkiye Finallerindeyiz

Emin adımlarla hedefine ilerleyen gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinde 26 projemiz ile başvuru yaptığımız 50. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Arası Araştırma Projesi Yarışmasında 9 Projemiz Bölge Sergisine davet edilmişti. Şimdi ise Türkiye Finallerine gidiyoruz.

Ege Bölge Sergisinde Biyoloji ve Teknolojik Tasarım alanlarında birincilik Kimya ve Biyoloji alanlarında da üçüncülük kazandık. Birinci olan ekiplerimiz bizleri Ankara´da düzenlenecek olan Türkiye Finallerinde temsil etme hakkı kazandı.

BİYOLOJİ BİRİNCİLİK

Konu: Jelleştirilmiş İpek Serisin´i ile Sinir Hücreleri Arasında Köprü Kurarak Felç Tedavisi

Alan: Biyoloji

Proje Grubu: Furkan Akif DURAN

TEKNOLOJİK TASARIM BİRİNCİLİK

Konu: Ulusal Üç Boyutlu Biyolojik Örnek Arşivi Yaratmak için Küresel Tarayıcı ve İzleme Programı

Alan: Teknolojik Tasarım

Danışman Öğretmen: Dr. Filiz KARAOĞLU

Proje Grubu: Halime Hale GÖKCAN ve Eren AKÇİN

KİMYA ÜÇÜNCÜLÜK

Konu: Kozmetik Tekstil Uygulamaları için İpekFibroin İçerikli fonksiyonel Malzeme Hazırlanması ve Karakterizasyonu

Alan: Kimya

Proje Grubu: Elif Ceren GÜNGÖR ve Aleyna KÖKTEN

BİYOLOJİ ÜÇÜNCÜLÜK

Konu: Mikroalgler Yardımıyla Hidrojen ve Biyokütle Üretimine Çevreci Bir Yaklaşım: Geridönüştürülebilir Malzemeler ile Fotobiyoreaktör Tasarımı

Alan: Biyoloji

Proje Grubu: Elif Sude KESKİN ve Ilgın KIRTE

50.si düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Arası Araştırma Projesi Yarışmasına hazırlanıp başvuru sürecini tamamlayan 26 proje ekibimize, bizleri Bölge Sergisinde temsil eden 9 proje ekibimize ve bizleri Türkiye Finalinde temsile decek olan iki proje ekibimize verdikleri emek, ayırdıkları zaman ve gösterdikleri performanstan ötürü teşekkür eder ve aldıkları sonuçtan dolayı da tebrik ederiz.

Yayın: 01.03.2019 - Güncelleme: 29.07.2024 09:59 - Görüntülenme: 1608