IV. Ulusal Bilim Kampındayız

Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarının yönetici, öğretmen ve öğrencileri arasındaki iletişim ve etkileşimi artırmak, öğrencilerin gözlem, keşif, sorgulama, problem çözme ve model oluşturma becerilerini geliştirmek, atölye çalışmalarıyla bilimsel yöntemleri kullanarak sorunlara çözüm üretmelerini sağlamak, beşeri bilimler ve sanat dallarıyla olan bağlarını pekiştirmek, bilimsel çalışmaları sevdirmek, bilimsel çalışma yapmaya teşvik etmek, yeni proje fikirleri ve buluşları oluşturacak uygun imkân ve ortamları sağlamak amacıyla; Genel Müdürlüğümüze bağlı proje okullarının katılımı ile "Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları Ulusal Bilim Kampı" düzenlenmektedir.

IV. PROJE OKULLARI ULUSAL BİLİM KAMPI-2020, Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğü iş birliğinde, Konya İl Millî Eğitim Müdürlüğünün ev sahipliği, Meram Fen Lisesi Koordinatörlüğünde 11-14 Şubat 2020 tarihleri arasında düzenlendi.

•  İleri Robotik Sistemler ve Mekatronik
  •  Moleküler Biyoloji ve Genetik
  •  Yenilikçi Gıda İşleme Teknolojileri ve Gıda Biyoteknolojisi
  •  Eğitimde Dijitalleşme

konularında, Necmettin Erbakan Üniversitesi yerleşkesinde, akademisyenler tarafından, öğrencilere ve danışman öğretmenlerine eğitimler verildi. Ayrıca, kamp süresince, okul yöneticileri tarafından, kurumlarında gerçekleştirmiş oldukları iyi uygulama örneklerinin sunumları yapıldı.

İl Millî Eğitim Müdürlüklerince, illerini temsilen seçilen bir proje okulunun; yöneticisi, bir danışman öğretmeni ve iki öğrencisinin katılımıyla başlayan IV. Ulusal Bilim Kampının eğitim aşaması sonrasında, öğrenciler hazırlayacakları projelerle kampın ikinci aşamasına başvuruda bulunacaklardır. "Bilim Kampı Değerlendirme Kurulu" tarafından değerlendirilerek her konu başlığında dereceye giren okullar ödül ve sergi törenine davet edilecektir. 01-03 Haziran 2020 tarihinde Selçuklu Kongre Merkezinde ilk üçe giren projeler sergilenecek olup 03 Haziran 2020 tarihinde gerçekleşecek olan törende toplam 50.000 TL ödül dağıtılacaktır.

IV. Ulusal Bilim KampındayızIV. Ulusal Bilim KampındayızIV. Ulusal Bilim KampındayızIV. Ulusal Bilim KampındayızIV. Ulusal Bilim KampındayızIV. Ulusal Bilim KampındayızIV. Ulusal Bilim KampındayızIV. Ulusal Bilim KampındayızIV. Ulusal Bilim KampındayızIV. Ulusal Bilim KampındayızIV. Ulusal Bilim KampındayızIV. Ulusal Bilim KampındayızIV. Ulusal Bilim Kampındayız

Yayın: 16.02.2020 - Güncelleme: 29.07.2024 09:49 - Görüntülenme: 1366

Etiketler :