Kariyerine Yön Vermek İsteyenler İzmir Fen Lisesinde Buluştu 2019

“Kendi potansiyelinin farkında olabilen kaç öğrencimiz var” sorusunun ardından giderek öğrencilerimizin önce kendilerini tanımalarını sonra ne yapmak istediklerini bilmelerini ayrıca bu yolda alın teri dökerek ilerlemelerini istedik.

1983 yılından bu yana önce kalplerine sonra akıllarına dokunduğumuz birçok doktor, mühendis, alanında yetkin öğretim üyesi gibi nitelikli insanların yetişmesinde bize düşen kılavuzluğu yaptık.

Şimdi ise İzmir ve çevresindeki gençlerin bilinçli bir şekilde yükseköğretim kurumlarına yerleşebilmeleri amacıyla gelecek kariyerlerini planlamalarında değişen, gelişen bilim dallarını tanımak için deneyimimizi kullanmak istedik.

İzmir Fen Lisesi Eğitim Binasında ve Bahçesinde 03 ve 04 Nisan 2019 tarihleri arasında Yükseköğretim Kurumları, Yurt Dışı Eğitim Danışmanlık Şirketleri ve İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile İzmir İlindeki Ortaöğretim Kurumlarını bir araya getirdik.

Yirmi üç (23) Yükseköğretim Kurumu, İki (2) Yurtdışı Eğitim ve Danışmanlık Hizmeti Veren Şirket ve İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü bahçemizde Üniversite Tanıtım Masası açarak kendilerini tanıttı, kendilerine ayrılan saatlerde Konferans Salonumuzda okulumuz öğrencilerine yönelik Meslek Tanıtımı ve çeşitli konularda sunumlar yaptı.

Ortaöğretim kurumlarımız ise hem tanıtım masalarını ziyaret etti hem de Konferans Salonumuzdaki etkinliklere katıldılar.

TANITIM MASASI AÇAN KURUMLAR

1.ACIBADEM MEHMET ALİ AYDINLAR ÜNİVERSİTESİ

2.ANADOLU ÜNİVERSİTESİ

3.ANKARA ÜNİVERSİTESİ  (Mülkiyeliler Birliği Derneği İzmir Şubesi) (Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Tanıtımı)

4.BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

5.BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

6.BİLKENT ÜNİVERSİTESİ

7.BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ (Boğaziçi Mezunlar Derneği İzmir Şubesi)

8.DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

9.EGE ÜNİVERSİTESİ

10.İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ

11.İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

12.İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ

13.İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ

14.İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ

15.İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ

16.KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ

17.ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ve ODTÜ Ege Mezunlar Derneği

18.OKAN ÜNİVERSİTESİ

19.ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ

20.SABANCI ÜNİVERSİTESİ

21.TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ

22.YAŞAR ÜNİVERSİTESİ

23.YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ

24.EF Yurtdışı Eğitim ve Danışmanlık Şirketi

25.Academix Yurtdışı Eğitim ve Danışmanlık Şirketi

26.İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü

AÇILIŞ

Bornova Kaymakamı Sayın FATİH GENEL’in teşrifleri ile açılış törenimiz saat 10.15’te konferans salonumuzda gerçekleştirildi. 11.00’da okul bahçemizde kurdele kesilerek tören alanındaki tanıtım masaları iki günlük tanıtım etkinliklerine başladılar.

PROTOKOL

- Bornova Kaymakamı Sayın FATİH GENEL

- Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet BUDAK

- İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet KÖSE