Matematik Müzesini Ziyaret Ettik

Matematiğin serüven dolu dünyasını heyecanla keşfedenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Matematik Öğretmenimiz Selçuk SAĞBAŞ koordinesinde 9. sınıf öğrencilerimiz Matematik Müzesini ziyaret ettiler.

İkili saymadan Pi sayısına, imkansız üçgenden Leonardo da Vinci´nin köprüsüne, dört renk problemden topolojik düğümlere, alan-yarıçap, çevre-yarıçap, açılar, simetrinin yanı sıra Pisagor teoreminden ünlü matematikçi John Nash´ın oyun teorisi, Mimar Sinan´ın yapılarındaki sırları ziyaretçilerine hikayelerle anlatan Matematik Müzesini ilgiyle gezen öğrencilerimiz Matematiğin soyut dünyasının somutlaştırılmış hallerini görme fırsatı yakaladı.

Bu ziyaretin gerçekleşmesinde pay sahibi olan tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz. İyi ki varsınız...

Matematik Müzesi ZiyaretiMatematik Müzesi ZiyaretiMatematik Müzesi ZiyaretiMatematik Müzesi ZiyaretiMatematik Müzesi ZiyaretiMatematik Müzesi Ziyareti

Yayın: 19.10.2018 - Güncelleme: 27.05.2024 09:17 - Görüntülenme: 1122

Etiketler :