T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / BORNOVA - İzmir Fen Lisesi

Robot, Kodlama ve Satranç

Bilişim çağının ışıldayan kalesi İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ, Pansiyondan Sorumlu Kıymetli Müdür Yardımcımız Mehmet GÜL ve Öğrenci İşlerinden Sorumlu Değerli Müdür Yardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU, Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ´in koordinesinde 2018 - 2019 Eğitim ve Öğretim Yılında robot, kodlama ve satranç alanında yapılan çalışmaların Katılım ve Başarı sertifikaları öğrencilerimize Bayrak Törenimizde verdiler.

Bilişim çağının ışıldayan kalesi İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ, Pansiyondan Sorumlu Kıymetli Müdür Yardımcımız Mehmet GÜL ve Öğrenci İşlerinden Sorumlu Değerli Müdür Yardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU, Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ´in koordinesinde 2018 - 2019 Eğitim ve Öğretim Yılında robot, kodlama ve satranç alanında yapılan çalışmaların Katılım ve Başarı sertifikaları öğrencilerimize Bayrak Törenimizde verdiler.

 

Bilge Kunduz Uluslararası Enformatik ve Bilgi İşlemsel Düşünme Etkinliği Katılım Sertifikaları

 

2017 - 2018 Öğretim Yılı Katılan Öğrenci Sayısı: 55

2018 - 2019 Öğretim Yılı Katılan Öğrenci Sayısı: 93

 

2017 - 2018 Öğretim Yılı En Yüksek Öğrenci Puanı: 123

2018 - 2019 Öğretim Yılı En Yüksek Öğrenci Puanı: 119

 

2017 - 2018 Öğretim Yılı Okul Ortalaması: 68

2018 - 2019 Öğretim Yılı Okul Ortalaması: 66 (9A - 66, 9B - 70, 9C - 81, 10A - 24, 10B - 78)

 

IZTECH RoboLeague 2018 Katılım Belgesi, Birincilik Kupası, 1000 Tl ve 1500 Tl Hediye Çeki Ödülü

Futbol Oynayan iki robot ve Çizgi Labirent Çözen bir robot yaparak okulumuzu İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nün IEEE öğrenci kulübü tarafından düzenlenen Ulaslararası IZTECH RoboLeague, robot teknoloji yarışmasında temsil eden iki öğrencimiz Futbol Oynayan Robot (FutRo) kategorisinde Yıldız Teknik Ünivesitesini yenmiş ve Çizgi Labirent Çözen Robot Kategorisinde Birinci olarak 1500 Tl değerindeki hediye çekini ve birincilik kupasını kazanmışlardır.

Kısıtlı malzeme ve kısıtlı zaman ile robotlarını 24 saatlik bir sürede Kuluçka Merkezinde yapan ve Tasarla, Yap ve Yapıştır kategorisinde okulumuzu temsil eden 10 öğrencimiz kategorilerinde kendilerinden söz ettirdiler. Yarışma sonunda 12 öğrencimize birden Jüri Özel Ödülü olan 1000 Tl verildi.

 

İnsansız Sualtı Sistemleri Yarışması Başarı Belgesi

T3 Vakfının düzenlediği TEKNOFEST İSTANBUL Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinde okulumuzu temsil eden 6 kız L.N.M. ismi ile yer aldıkları İnsansız Sualtı Sistemleri Yarışmasında sızdırmazlık testinde yarışmaya veda etmişlerdir.

 

Okulumuza Ön Eleme Sonrası Tahsis Edilen Bütçe: 3.971,00

Okulumuzun Faturalandırılmış Gerçekleşen Harcaması: 4.037,13

Katılan Takım Sayısı: 129

Okulumuz Dahil Ön Elemeyi Geçen Takım Sayısı: 36

Yarışma Birincisi: Karadeniz Teknik Üniversitesi

Yarışma İkincisi: Gedik Teknik Üniversitesi

Yarışma Üçüncüsü: Yıldız Teknik Üniversitesi

 

Satranç Turnuvası Takım Birinciliği ve 3 Adet Masa İkinciliği ile Katılım Sertifikası

Konak Belediyesi tarafından 12-13 Aralık 2018 tarihlerinde İzmir Kültür Park 1 nolu Holde İsmet İnönü´yü Anma Satranç Turnuvası - 4 düzenlenmiştir. Turnuvada okulumuzu temsile eden 5 öğrencimiz Satranç Turnuvası Takım Birinciliği ve 3 Adet Masa İkinciliği kazanmıştır.

 

Takım Sıralaması

1 - BORNOVA İZMİR FEN LİSESİ

2 - KARŞIYAKA 15 TEMMUZ ŞEHİTLER ANADOLU LİSESİ

3 - KARŞIYAKA GAZİ ANADOLU LİSESİ (KURA)

4 - ÇİĞLİ FEN LİSESİ (3. ile aynı puan ama kura ile 4.)

 

İzmir Fen Lisesi´ni temsil eden takımımız takım halinde LİSE KATEGORİSİ birinci olmuşlardır. Üç öğrencimiz ise masa sıralamasında kendi masalarında ikinci olmuşlardır.

 

Tüm öğrencilerimize okulumuzda gösterdikleri performans, ayırdıkları zaman ve verdikleri emekten ötürü teşekkür ederiz.

 

“İzmir Fen lisesinde hepiniz birer pahabiçilmezsiniz” diyerek sertifika törenimiz son bulmuştur.

 

 

Kodlama, Robot ve SatrançKodlama, Robot ve SatrançKodlama, Robot ve SatrançKodlama, Robot ve SatrançKodlama, Robot ve SatrançKodlama, Robot ve SatrançKodlama, Robot ve SatrançKodlama, Robot ve SatrançKodlama, Robot ve SatrançKodlama, Robot ve SatrançKodlama, Robot ve SatrançKodlama, Robot ve SatrançKodlama, Robot ve SatrançKodlama, Robot ve SatrançKodlama, Robot ve SatrançKodlama, Robot ve SatrançKodlama, Robot ve SatrançKodlama, Robot ve SatrançKodlama, Robot ve SatrançKodlama, Robot ve SatrançKodlama, Robot ve SatrançKodlama, Robot ve SatrançKodlama, Robot ve SatrançKodlama, Robot ve SatrançKodlama, Robot ve SatrançKodlama, Robot ve SatrançKodlama, Robot ve SatrançKodlama, Robot ve SatrançKodlama, Robot ve SatrançKodlama, Robot ve SatrançKodlama, Robot ve SatrançKodlama, Robot ve Satranç

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 24.12.2018 - Güncelleme: 29.07.2024 10:10 - Görüntülenme: 1001
  Beğen | 2  kişi beğendi