Türk Dünyasından Masallar

Zengin kültürel mirasımıza hem sahip çıkan hem de bu zenginliği yeni nesillerin öğrenmesini sağlayan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde, Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırma Enstitüsü Türk Halk Bilimi Ana Bilim Dalı ve Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilen "Türk Dünyasından Masallar" projesi kapsamında Bornovalı çocukların Türk Dünyasıyla buluşmasında masal anlatımı etkinliğinde okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Zehra Handan Ekici koordinesinde öğrencilerimiz Reyhan ve Zehra Önem yer aldılar.

Kendisi de okulumuzdaki kitap seçkilerine katkı veren ve okumayı öğrencilerine rol model olarak sahiplenen değerli öğretmenimiz Zehra Handan EKİCİ koordinesinde öğrencilerimiz Reyhan ve Zehra Önem 100 kişilik çevrim içi oturumda Altın Karpuz ve Şengülüm Mengülüm masallarını çocuklara anlattılar.

Liseli masal anlatıcısı olarak kardeşlerine masal anlatan ve Türk Kültürüne hem sahip çıkan hem de bu zenginliğin öğrenilmesinde pay sahibi olan değerli öğrencilerimize verdikleri emek ve ayırdıkları zamandan ötürü teşekkür ederiz.

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Zehra Handan EKİCİ'ye bu projeye öğrencilerimizin layıkıyla katkı vermesini sağlamasından ötürü teşekkür ederiz.

Türk Halk Bilimi Ana Bilim Dalı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze bu önemli projede bizlere de yer verdikleri için teşekkür ederiz.

Yayın: 24.12.2020 - Güncelleme: 24.12.2020 22:14 - Görüntülenme: 1294