Edebiyat Alanı

Ara

Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün "Eğitim, kültür ve bilgi aydınlığa açılan en geniş penceredir" sözünden hareketle İzmir Fen Lisesi olarak her alanda her zaman en iyisi olma vizyonuyla 9. sınıflarımızda Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Ebru ÖZÇALIŞKAN 'ın öncülüğünde öğrencilerimizin yoğun ilgisi ve etkin katılımıyla TYT Türkçe çalışmalarımız ders dışında ek faaliyet olarak yapılmaya başlanmıştır.

Ara

Zengin kültürel mirasımıza hem sahip çıkan hem de bu zenginliği yeni nesillerin öğrenmesini sağlayan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde, Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırma Enstitüsü Türk Halk Bilimi Ana Bilim Dalı ve Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilen "Türk Dünyasından Masallar" projesi kapsamında Bornovalı çocukların Türk Dünyasıyla buluşmasında masal anlatımı etkinliğinde okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Zehra Handan Ekici koordinesinde öğrencilerimiz Reyhan ve Zehra Önem yer aldılar.

Mrt

Fark yaratan nitelikli çalışmaların yapıldığı okul İzmir Fen Lisesinde Türk Dili ve Edebiyatı Zümresinin Değerli Zümre Başkanı Alev BAŞDAKOL ve Kıymetli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Ebru ÖZÇALIŞKAN koordinesinde pazartesi günleri okul çıkışında gerçekleştirilen ve geniş katılım ile öğrencilerimizin yararlandığı Türkçe Kazanım Değerlendirme Sınavımızın 16.'sı yapıldı.

Şbt

Bornova Kaymakamı Sayın Fatih Genel, "Az daha çoktur" isimli eserleri üzerine söyleşi yapmak için okulumuzu ziyaret ettiler. "Az Daha Çoktur" isimli kitabı hakkında öğrencilerle söyleşi yapan Bornova Kaymakamı Sayın Fatih Genel, öğrencilerimize Geleneksel Okçuluk hakkında da bilgiler verdiler.

Şbt

Duyguları ve olayları rollerinin hakkını vererek hareket ve konuşmalarla anlatabilen sahne tozu yutmuş öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Edebiyat Öğretmenimiz Zehra Handan EKİCİ koordinesinde uzman eğitimenler desteğinde Tiyatro Kulübü Öğrencilerimiz sergileyecekleri eser için okumalara, oturdukları yerde jest ve mimikler de yaparak devam ediyorlar.

Ekm

Sorgulayan, araştıran, okuyan ve anlayan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Öğrenci İşlerinden Sorumlu Müdür Yardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU liderliğinde Edebiyat Zümremizin koordinesinde öğretmen ve öğrencilerimiz Bornova Kitap Günlerinin açılışına katılarak "Ey oğul, bilerek haksızlık yapma! Sana zarar geleceğini bilsen bile doğruluktan, haktan ve adaletten ayrılma!" baba nasihati ile yola çıkan bir kaymakamın, Bornova Kaymakamı Sayın Fatih GENEL'in anılarıyla yoğurulmuş denemeler manzumesi olan "Az daha çoktur" isimli kitabını da kendilerine imzalatma şansı buldular.

Ekm

Edebiyat aşığı gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Türk Dili ve Edebiyatı Zümre Başkanımız Nebahat ÇELEBİ ve Kıymetli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Handan EKİCİ koordinesinde kendini iyi ifade etme becerilerini geliştirmek, jest ve mimiklerini etkin kullanmak isteyen tiyatro sever öğrencilerimiz ile İFL Tiyatro Grubu çalışmalarına başladı.

Ekm

Sosyal becerilerini geliştiren öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Kıymetli Türk Dili ve Edebiyatı Zümre Başkanımız Nebahat ÇELEBİ ile Değerli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Handan EKİCİ koordinesinde Kıymetli İFL04 Mezunumuz Zeynep ADIGÜZEL ERDOĞAN desteğinde okulumuzun Kapalı Spor Salonunda İFL08 Mezunumuz Bilal AKAR 9. sınıf öğrencilerimize "Homo Ludens (Oynayan İnsan)" isimli tiyatro atölyesini üç oturumda yaparak öğrencilerimizin iletişim yeteneklerinin ve takım çalışması yapabilme becerilerinin artmasında öğrencilerimize destek olmuştur.

Ağu

Kendini iyi ifade eden ve fikirlerini sağlam bir şekilde temellendiren gençlerin okulu İzmir Fen Lisesi'nde Kıymetli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Nebahat ÇELEBi ile Değerli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Z. Handan EKİCİ koordinesinde öğrencilerimiz Beyza ve Ömer Faruk Türkiye Münazara Liginde Anadolu Şampiyonu oldular.

Haz

"Yaşamak için kan ve kitap sürekli bir ihtiyaçtır" bakış açısı ile farkındalığı yüksek öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Ebru ÖZÇALIŞKAN koordinesinde kütüphanecilik kulübü öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm öğrencilerimiz okulumuza Kızılay'ın bağışladığı kitaplığı kullanmaya başladılar.

Haz

Karagöz ile eğlendirirken düşündürenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Edebiyat Öğretmenimiz Ebru ÖZÇALIŞKAN koordinesinde Muhittin ve Enes Fırat Türk Dili ve Edebiyatı Dersi kapsamında Proje Çalışmaları olan Karagöz oynattılar.

Haz

Jest, mimik ve ezberleri ile fark yaratan tiyatro oyuncusu kumaşına sahip öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Zehra Handan EKİCİ koordinesinde Uzman Tiyatro Eğitmenlerinin desteğinde ve Kıymetli Görsel Sanatlar Öğretmenimizin sahne arkasındaki çalışmaları ile renklenen İFL Tiyatro 2019 ekibi DELİ AKLI isimli oyunlarını KYK Konferans Salonunda sahnelediler.

May

Nadide ruhları edebiyatla ince ince dokunmuş güçlü karakterlere sahip gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Z. Handan Ekici ile Kıymetli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Nebahat Çelebi koordinesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut Yıldız´ın da son sahnede şiiri ile destek verdiği dinletimiz "Şiir Tadında Yaşamak" İFL ailesini Kredi Yurtlar Kurumu Ege Yurdu Tiyatro Salonunda buluşturdu ve ailenin önce yüreğine sonra aklına dokunan bu müthiş dinleti İFL´nin edebiyat birikiminin ne kadar saf, nitelikli ve muazzam olduğunu bir kez daha gösterdi.

May