Edebiyat Alanı

Ara

Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün "Eğitim, kültür ve bilgi aydınlığa açılan en geniş penceredir" sözünden hareketle İzmir Fen Lisesi olarak her alanda her zaman en iyisi olma vizyonuyla 9. sınıflarımızda Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Ebru ÖZÇALIŞKAN 'ın öncülüğünde öğrencilerimizin yoğun ilgisi ve etkin katılımıyla TYT Türkçe çalışmalarımız ders dışında ek faaliyet olarak yapılmaya başlanmıştır.

Ara

Zengin kültürel mirasımıza hem sahip çıkan hem de bu zenginliği yeni nesillerin öğrenmesini sağlayan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde, Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırma Enstitüsü Türk Halk Bilimi Ana Bilim Dalı ve Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilen "Türk Dünyasından Masallar" projesi kapsamında Bornovalı çocukların Türk Dünyasıyla buluşmasında masal anlatımı etkinliğinde okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Zehra Handan Ekici koordinesinde öğrencilerimiz Reyhan ve Zehra Önem yer aldılar.