Kimya Alanı

Ulusal ve uluslararası yarışmalarda bilgi ve becerilerini kayıt altına alanların okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Öğretmenlerimizin koordinesinde XVI. Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışmasına 28  Kasım 2019  Perşembe günü saat 22:00'a kadar 1.etap için 141 öğrencimiz müracaat etmiş ve 28 Kasım 2019 - 22 Aralık 2019 tarihleri arasında 128 öğrencimiz Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Coğrafya ve İngilizce alanlarından yarışmaya katılmıştır.

Laboratuvar ortamında bilimle iç içe olan okul İzmir Fen Lisesinde Değerli Kimya Zümre Başkanımız Dr. Gülseren COŞKUN koordinesinde 9. sınıf öğrencilerimize gerekli güvenlik tedbirleri alınıp laboratuvar kullanım yönergesi doğrultusunda doğal boya elde etme ile ilgili deney gösterildi ve yaptırıldı.

Bilime doymayanların okulu İzmir Fen Lisesinde kimya zümresi yine kimya laboratuvarında teoriyi pratikle buluşturdu. Değerli Kimya Zümre Başkanımız Hakan ERYUVA, 10. sınıf öğrencilerimiz ile çeşitli deneyler yaptı.

Bilimin serüven dolu yolunda yürüyenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde pahabiçilmez olma yolunda yürüyen 9. Sınıflarımız yine laboratuvarlarımızda deneyler, gözlemler, incelemeler ve yorumlar yaptılar.

Öğrencilerimizin teorik bilgilerinin laboratuvar uygulamaları ile desteklenmesine önem veren Okul Müdürü Sayın Kazım BULUT´un uygun görüşü doğrultusunda Değerli Kimya Öğretmenimiz Dr. Barış DEMİRDAĞ koordinesinde öğrencilerimiz Kimya Laboratuvarında Magnezyum Metalinin Yanması ile ilgili deneyi gerçekleştirdiler.

Magnezyum 482 santigrat dereceye kadar ısıtıldığında yanma tepkimesi başlar. Bu tepkime sonucu Magnezyum Oksit ve Magnezyum Nitrür gazları açığa çıkar. Eski dönemlerde fotoğraf çekilirken ışık ihtiyacı bu yanma sonucunda ortaya çıkan ışık ile karşılanırdı.