T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / BORNOVA - İzmir Fen Lisesi

Kimya Alanı

Ara

Ulusal ve uluslararası yarışmalarda bilgi ve becerilerini kayıt altına alanların okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Öğretmenlerimizin koordinesinde XVI. Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışmasına 28  Kasım 2019  Perşembe günü saat 22:00'a kadar 1.etap için 141 öğrencimiz müracaat etmiş ve 28 Kasım 2019 - 22 Aralık 2019 tarihleri arasında 128 öğrencimiz Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Coğrafya ve İngilizce alanlarından yarışmaya katılmıştır.

Ekm

Laboratuvar ortamında bilimle iç içe olan okul İzmir Fen Lisesinde Değerli Kimya Zümre Başkanımız Dr. Gülseren COŞKUN koordinesinde 9. sınıf öğrencilerimize gerekli güvenlik tedbirleri alınıp laboratuvar kullanım yönergesi doğrultusunda doğal boya elde etme ile ilgili deney gösterildi ve yaptırıldı.

Mrt

Edebiyat, Matematik, Fizik, Kimya ve Biyoloji başta olmak üzere okul çıkışlarında yoğun bir programla öğrencilerinin desteklendiği okul İzmir Fen Lisesinde Öğrenci İşlerinden Sorumlu Müdür Yardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU´nun koordinesinde Ders Öğretmenlerimizin desteğinde Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) planlandığı gibi ve öğrencilerimizin etkin katılımı ile devam ediyor.

Şbt

87 Mezunlarımızın desteği ile kurulan Kimya Laboratuvarımız etkin bir şekilde kullanılmaya devam ediyor. Değerli Kimya Zümre Başkanımız Hakan ERYUVA 10. sınıf öğrencilerine yenilenen kimya laboratuvarımızı tanıttı, araç ve gereçlerin kullanımını gösterdi, güvenlik önlemlerini anlattı ve çökelme tepkimesi için kurulan düzenekler ile deneyi gerçekleştirdi.

Şbt

87 Mezunlarımızın etkin desteği ile kurulan Kimya Laboratuvarımızda ilk deneyimizi Kimya Öğretmenimiz Dr. Barış DEMİRDAĞ ve 9. sınıf öğrencileri gerçekleştirdi.

Ekm

Laboratuvar çalışmalarının yoğun olduğu okul İzmir Fen Lisesi´nde Değerli Kimya Öğretmenimiz Dr. Barış DEMİRDAĞ kimyasal malzemeler ile ilgilenirken ve Kıymetli Fizik Öğretmenimiz Hacı Murat UÇAR ise NOVA 5000´leri düzenlerken kimya laboratuvarlarında kameramıza yakalandılar.

Ekm

Bilime doymayanların okulu İzmir Fen Lisesinde kimya zümresi yine kimya laboratuvarında teoriyi pratikle buluşturdu. Değerli Kimya Zümre Başkanımız Hakan ERYUVA, 10. sınıf öğrencilerimiz ile çeşitli deneyler yaptı.

Ekm

Bilimin serüven dolu yolunda yürüyenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde pahabiçilmez olma yolunda yürüyen 9. Sınıflarımız yine laboratuvarlarımızda deneyler, gözlemler, incelemeler ve yorumlar yaptılar.

Nis

Değerli Hakan Öğretmen,

Size, Ayşenur ve Batuhan´a çok teşekkür eder üçünüzü candan kutlarım.

Yeni kuşağa biraz ilham ve güvence vermiş isem bana ne mutlu...

Tekrar hem sizi hem de Ayşenur ve Batuhan´ı kutlar gözlerinizden öperim.

Sevgiyle Kalın,

Aziz

Nis

Bilime gönül verenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nden yine bir bilimsel başarı haberimiz var. Kazakistan´ın başkenti Astana´da 51´incisi düzenlenen Uluslararası Mendeleyev Kimya Olimpiyatları´nda Türk Milli Takımında yer alan Ceylan ve Cennet şanlı bayrağımızı layıkıyla temsil edip üstüne bir de bir gümüş madalya getirdiler.

Nis

Öğrencilerimizin bilimi yaşayarak ve yaparak öğrenmeleri için gerekli ortamları sağlayan ve onların bilimi olan ilgilerini körükleyen İzmir Fen Lisesinde yine Kimya Laboratuvarımızda deneyler yaptık. Değerli Kimya Zümre Başkanımız Hakan ERYUVA´nın koordinesinde önce okul saatlerinde 9. sınıflarımız ardından da telafi saatlerinde Olimpiyat Öğrencilerimiz Hidrojen Peroksitin Bozunması Deneyi veya namıdiğer Köpük Deneyi yaptılar.

Nis

Raflarda toz tutamayan kitapların ve kapısı kilitlenemeyen laboratuvarların okulu İzmir Fen Lisesi´nden yine güzel bir haberimizi sizlerle paylaşıyoruz. Değerli Kimya Zümresi Başkanımız Hakan ERYUVA´nın koordinesinde 9. Sınıf Öğrencilerimiz bu hafta Kimya Laboratuvarımızda Çözünme - Çökelme Tepkimesi Deneyi yaptılar.

Şbt

Raflarda toz tutamayan kitapların ve kapısı kilitlenemeyen laboratuvarların okulu İzmir Fen Lisesi´nden yine güzel bir haberimizi sizlerle paylaşıyoruz. Değerli Kimya Öğretmenimiz Dr. Gülseren COŞKUN´un koordinesinde 11. Sınıf Öğrencilerimiz bu hafta Kimya Laboratuvarımızda Kromatografi Deneyi ve Sodyum Metalinin Yanması deneyini yaptılar.

Şbt

Raflarda toz tutamayan kitapların ve kapısı kilitlenemeyen laboratuvarların okulu İzmir Fen Lisesi´nden yine güzel bir haberimizi sizlerle paylaşıyoruz. Değerli Kimya Öğretmenimiz ve Kimya Zümresi Başkanımız Hakan ERYUVA´nın koordinesinde 11. Sınıf Öğrencilerimiz bu hafta Kimya Laboratuvarımızda Kromatografi Deneyi yaptılar.

Ock

Öğrencilerimizin teorik bilgilerini laboratuvarda edindikleri bilgilerle pekiştirmelerini destekleyen Okul Müdürümüz Sayın Kazım BULUT´un uygun görüşü doğrultusunda hem Kimya Olimpiyat Takımımız Değerli Kimya Öğretmenimiz Dr. Barış DEMİRDAĞ koordinesinde hem de Kimya Dersi Alan 9. Sınıf Öğrencilerimiz Değerli Kimya Öğretmenimiz Hakan ERYUVA koordinesinde bu hafta kimya laboratuvarında çeşitli deneyler gerçekleştirdiler.