T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / BORNOVA - İzmir Fen Lisesi

STEAM Faaliyetlerimiz

Ekm

Bu güzel dünyayı ve çevresindeki uzayı seven ve insanlık için en iyi şekilde kullanan mühendis kumaşlı öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde Bilim Kurulu Proje Koordinatörümüz Ergül ATICI GÜVEN (Matematik) ve Bilim Kurulu Proje Koordinatör Yardımcımız Hakan ERYUVA (Kimya) koordinesinde Teknofest 2020 - Gaziantep Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinde öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz başvurdu, ilk raporlarını yazdı, final raporlarını yazdı, finalist oldu ve ödüllerle okulumuza döndüler.

Ekm

Robotik teknolojilerin sağlık alanında kullanılması ile ilgili nitelikli çalışmalara imza atan zeki, azimli ve çalışkan araştırmacıların okulu İzmir Fen Lisesinde Kimya Zümre Başkanımız Gülseren COŞKUN ve ekibi Gaziantep'te düzenlenen TeknoFest 2020'de İnsanlık Yararına Teknolojileri Yarışması Sağlık ve İlk Yardım Dalı Lise Kategorisinde okulumuzu temsil etti ve TeknoFest 2020 Birincisi oldu.

Ekm

Matematiğe ve matematiksel modellemeye gönül veren, zeki, azimli ve çalışkan araştırmacıların okulu İzmir Fen Lisesinde Matematik Öğretmenimiz Münire ŞİMŞEKER ve ekibi Gaziantep'te düzenlenen TeknoFest 2020'de İnsanlık Yararına Teknolojileri Yarışması Sosyal İnovasyon Dalı Lise Kategorisinde okulumuzu temsil etti ve en iyi sunum ödülünü kazandılar.

Ekm

Mavi vatanın üstünde dalgalanan ay yıldızların, su üstü ve su altı savunma sistemlerinin geliştirilmesinde rol oynamak isteyen gençlerin, su altı enerji veya veri nakil hatlarının onarımı gibi medeniyetin can damarlarının sağlıklı çalışması için araştıran ve teknoloji üreten öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Bilişim Teknolojileri Zümre Başkanımız Sertaç ATEŞ ve beş öğrencisi TeknoFest 2020 Gaziantep'te ASELSAN tarafından düzenlenen İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması Temel Kategoride okulumuzu temsil ettiler.

Ekm

Çevresine duyarlı, mevcut enerji kaynaklarının en verimli şekilde kullanılmasını isteyen, alternatif çevre ve enerji çözümleri araştıran ve teknoloji üreten öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Bilim Kurulu Başkanımız Dr. Barış DEMİRDAĞ (Kimya) Öğretmenimizin iki ekibi ile Bilişim Teknolojileri Zümre Başkanımız Sertaç ATEŞ'in bir ekibi Gaziantep'te düzenlenen TeknoFest 2020'de Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması Lise Kategorisinde okulumuzu temsil ettiler.

Nis

Değişen durumlara hızlı bir şekilde uyum sağlayarak her zaman her alanda en iyisi olmaya devam etmek için uğraş verenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde "Güçlü İFL - Yakın Eğitim" çalışmamız kapsamında evde kalan öğrencilerimizle 100. kez bir araya geldik.

Ock

İnsanı seven ve insanlık için üreten mühendis kumaşlı öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ koordinesinde Teknofest 2019 - İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinde 6 yarışma kategorisinde İzmir Fen Lisesini temsil eden 18 öğrencimizin performans sonuçları açıklandı. Öğrencilerimizi ve öğretmenimizi tebrik ederiz.

Ock

Hem teknolojiyi yakından takip edebilen hem de teknoloji üretebilen gençlerin okulu İzmir Fen Lisesi Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ´in koordinesinde İnsansız Sualtı Sistemleri, Robotik Fetih 1453 ve RobotTaksi Teknoloji Yarışmalarına ve etkinliklere katılmak için 13 kıymetli öğrencimizden oluşan 3 ekibimiz TeknoFest İstanbul 2018 Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivaline katıldı.

Mrt

Bilgi çağına eserleri ile katkı sağlayanların okulu İzmir Fen Lisesinde Danışman Öğretmenlerimizin koordinesinde öğrencilerimiz TEKNOFEST İSTANBUL Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Teknoloji Yarışmalarına "İnsanlık Yararına Teknoloji" kategorisinden başvuranlar "Proje Ön Değerlendirme Form" ´larını sisteme kaydettiler.

Şbt

Mühendislik çalışmalarına genç yaşlarda başlayan gençlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ´in gözetiminde 10. Sınıf Öğrencilerimiz Kaan ve Muhittin 16. Uluslararası ODTÜ Robot Günlerinde Labirent Çözen kategorisinde hazırlandıkları yarışmada robotlarını yarıştırdılar.

Kas

Yaparak, yaşıyarak adım adım mühendis olacakların okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ koordinesinde Bilgisayar Bilimi Kur02 dersleri kapsamında 10. sınıf öğrencilerimiz Arduino mikrodenetleyici ile uygulama ve elektronik sistem geliştirmeye devam etmektedir.

Tem

Doğaya duyarlı bir biyoloji olimpiyatçısına yenilenebilir enerji kaynakları verirseniz nasıl bir teknoloji geliştirebilir?

Tem

Mühendis olma yolunda ilerlerken önlerine çıkan tüm eğitim fırsatlarını değerlendirebilen öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesi´nden 3 öğrencimiz Dilara, Naz ve Elif Sude Tofaş Fen Lisesi ve Tofaş Otomobil Fabrikalarının TÜBİTAK 4004-Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Projesi kapsamında Bursa´da Endüstri 4.0 eğitimi alıyorlar.

Haz

Bilgisayar bilimine gönül veren mühendis kumaşlı öğrencinlerin okulu İzmir Fen Lisesinden sevindirici bir haberimiz var. Dilara Büşra YÖRÜR, özel bir üniversitenin düzenlediği robot yarışmasında takım arkadaşlarıyla birlikte TURNUVA BİRİNCİSİ oldu.

Nis

Geleceğin mühendislerinin şimdiden robotik alanında çalışmalar yaptığı okul İzmir Fen Lisesinde Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ´in koordinesinde robot ekiplerinde yer alan 9. ve 10. sınıf öğrencimlerimiz İzmir Yüksek Teknoloji Estitüsü Makina Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcı Doc. Dr. Gökhan KİPER ile bölümü ve laboratuvarları gezmiş, yapılan çalışmaları incelemiş ve Doc. Dr. Mehmet İsmet Can Dede ile robotik konusunda toplantı yapmışlardır.