Erasmus+ Programı Okul Eğitimi Personel Hareketlilik Projesi Hazırlık Aşamaları

Erasmus+ Programı Okul Eğitimi Personel Hareketlilik Projesi "Bilim Yolu" için yapılan hazırlık çalışmalarını İngilizce Öğretmenimiz Burcu ÖZÇAKIR ÖZKAN okul sitemizden yayımlamamız için haberleştirdi. Öğretmenimizin metni ve seçtiği fotoğraflar ile Bilim Yolu Projesi Hazırlık Süreci haberimiz:

"İzmir Fen Lisesi olarak "Bilim Yolu" isimli Erasmus+ Programı Okul Eğitimi Personel Hareketlilik Projesi kapsamında 15-21 Kasım tarihleri arasında Macaristan'ın Budapeşte kentine hareketlilik gerçekleştirilecektir. Okulumuzdan Matematik, Kimya, Biyoloji ve Fizik branşlarından toplam 6 öğretmenimiz proje katılımcıları olarak okulumuzu temsil edecektir. Projede tek taraflı bir hareketlilik söz konusudur. Katılımcılar 1 hafta süresince ev sahibi okulda ilgili branş öğretmenleriyle derse girerek ve masa başı toplantıları yaparak, öğretim metotları ve bilim olimpiyat çalışmalarını hakkında çalışmalar yapacaklardır. Fazekas Gimnázium isimli ev sahibi okul, bilim yarışmalarında oldukça başarılı bir lisedir. Güçlü olduğu alanlar ise Matematik ve Biyolojidir.

"Bilim Yolu" isimli Erasmus+ Programı Okul Eğitimi Personel Hareketlilik Projesi, Aydın Fen Lisesi koordinatörlüğünde toplam 6 Fen Lisesinin ortak olarak katılımıyla gerçekleşmektedir. Proje ortağı okullar İzmir Fen Lisesi, Buca İnci Özer Tırnaklı Fen Lisesi, Ankara Fen Lisesi, İstanbul Atatürk Fen Lisesi ve Tofaş Fen Lisesidir.

Söz konusu projenin hareketliliği öncesinde yapılması planlanan ve okulumuz tarafından gerçekleştirilen ön hazırlık çalışmaları şu şekildedir;

1) Ege Üniversitesi Nükleer Bilimler Enstitüsüne gezi düzenlenmesi: Hazırlık faaliyetlerimizden ilki olan bu geziyi proje ortaklarımızdan Buca İnci Özer Tırnaklı Fen Lisesi öğretmenleri ile birlikte 02 Eylül 2021 Perşembe günü saat 14.00'da gerçekleştirdik. Yapılan gezide her iki okulun katılımcı öğretmenlerine Nükleer Bilimler Enstitüsünün çeşitli bölümleri ve laboratuvarları hakkında bilgi verilmiştir.

2) İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Tümleşik Araştırmalar Merkezine gezi düzenlenmesi: İzmir Fen Lisesi olarak "Bilim Yolu" isimli Erasmus Projesinin ön hazırlık faaliyetleri kapsamında 08 Ekim 2021 tarihinde İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Tümleşik Araştırmalar Merkezine gezi düzenlenmiştir. Söz konusu geziye okulumuzdan proje hareketliliğine katılımcı olarak seçilen 6 öğretmenimiz ve proje sorumlusu okulumuz Müdür Başyardımcısı katılmıştır.

3) Vestel Firmasının Sunumu: İzmir Fen Lisesi olarak "Bilim Yolu" isimli Erasmus Projesinin ön hazırlık faaliyetleri kapsamında 3. etkinlik olarak, 13 Ekim 2021 tarihinde Vestel Firması Proje Bazlı Destekler Sorumlusu Fulya YETİŞ tarafından öğretmenlerimize eğitim verilmiştir. Söz konusu eğitim pandemi koşulları nedeniyle çevrimiçi olarak gerçekleştirilmiştir.

4) Pedagojik Formasyon Yenileme Eğitimi: İzmir Fen Lisesi olarak "Bilim Yolu" isimli Erasmus Projesinin ön hazırlık faaliyetleri kapsamında 4. etkinlik olarak, 14 Ekim 2021 tarihinde Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Öğretim Üyesi Doç. Dr. Öner USLU tarafından öğretmenlerimize "Öğrenme Merakı ve Motivasyon" konulu eğitim verilmiştir. Söz konusu eğitim pandemi koşulları nedeniyle Zoom programı üzerinden gerçekleştirilmiştir."

Yayın: 25.10.2021 - Güncelleme: 25.10.2021 10:56 - Görüntülenme: 332