Etiket Sonuçları: iyte

Ara

15-16-17 Aralık 2023 tarihlerinde İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü kampüsünde düzenlenen IZTECH RoboLeague 2023 robot yarışmasına Birlişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ koordinesinde hazırlanan 14 öğrencimiz (2 ekip Tasarla Yap Yarıştır ve 1 ekip Arazi) okulumuzu temsil etmek için okul dışı zamanlarında çalışmış ve 7 öğrencimiz (1 ekip Tasarla Yap Yarıştır ve 1 ekip Arazi) yarışmaya katılmışlardır.

May

13 Mayıs 2022 tarihinde İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü tarafından düzenlenen 2. Liselerarası Matematik Yarışmasında okulumuzu temsilen Matematik Öğretmenimiz Dr. Selçuk SAĞBAŞ'ın danışmanlığında katılan Aslı, Burak Sina ve Burak İzmir Fen Lisesine Birinciliği getirdi.

Kas

Bilinçli bir şekilde kariyer planlı yapıp emin adımlarla ilerleyen öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın ev sahipliğinde İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Rektörü Sayın Prof. Dr. Yusuf BARAN okulumuzu ziyaret ederek son sınıf öğrencilerimize İYTE'nin eğitim ve araştırma olanaklarının yanı sıra, temel ve uygulamalı bilimlerin önemini anlatıp üniversite adayı gençlerimize çalışmalarında başarılar diledi.

Ekm

"Her Alanda Her Zaman En İyisi İzmir Fen Lisesi" parolası ile Vizyon 2023 belgesi ışığında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Sayın Prof. Dr. Yusuf Baran, Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü Temsilen Şube Müdürümüz Sayın İsmail Şahin, TeknoPark Genel Müdürü Sayın Prof. Dr. Metin Tanoğlu ve Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ Üniversite - Fen Lisesi İşbirliği kapsamında hazırlanan protokolü imzaladılar.

Ekm

Üniversite - okul işbirliğinin verimli ve nitelikli bir şekilde yapılması için uğraş verenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğindeki kafilemiz İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Yusuf BARAN hocamıza TÜBİTAK 2204A kapsamındaki nitelikli destekleri için teşekkür etmek ve ileriki çalışmalar için istişarede bulunmak maksatıyla nezaket ziyaretinde bulunmuşlardır.

Ekm

Laboratuvarda nasıl bilimsel çalışma yapılacağını bilip deneye yaparak bilimi öğrenenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Biyoloji Zümre Başkanımız Dr. Meryem YAZICI 11. sınıf öğrencilerimiz ile biyoloji laboratuvarımızda beyin incelediler.

Tem

Geleceğin mühendisleri olma yolunda emin adımlarla ilerleyen gençler İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Tanıtım Günlerine katıldılar.

Şbt

Genç bilim insanlarının okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Filiz ARDUÇ gözetiminde 11. Sınıf öğrencilerimiz İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünde düzenlenen "Bilim İnsanları Bilimi Anlatıyor" etkinliğine katıldılar.

Şbt

Ock

Kariyer sahibi İFL´lilerden kariyer yolculuğuna yeni başlayan İFL´lilere üniversite tanıtımı yapılan okul İzmir Fen Lisesinde Değerli Okul Psikolojik Danışmanımız Ece YETİL koordinesinde öğrencilerimize İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Makine Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Sayın Doç. Dr. Gökhan KİPER (İFL ´00) İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü´nün özgün ve farklı yönlerini tanıttı, İYTE mezunlarından İYTE´deki eğitime kadar geniş bir yelpazede üniversite hakkında bilgi verdi.

Ock

Ekm

Utanmasalar pansiyondaki yataklarına elektronik devreleri veya yaptıkları robotları götürüp onlarla uyuyacakların okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ´ın önderliğinde Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ ve Kıymetli Fizik Öğretmenimiz Hacı Murat UÇAR koordinesinde 12 robot kulübü öğrencimiz 4 ekip oluşturup 5 robot yaparak IZTECH Roboleauge 2018´de Çizgi Labirent Kategorisinde Birincilik ödülü ve tüm kategorilerde İZMİR FEN LİSESİ Robot Kulübü olarak IRL Özel Ödülünü kazandılar.

Mrt

Disiplinler arası çalışmalarda ve temel bilimlerde her daim meraklı ve her daim bilgiye aç öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Saygıdeğer Bilim İnsanı Yrd. Doç. Dr. Ümit Hakan YILDIZ (TÜBİTAK Bilim Genç Dergisi Yayın Danışma Kurulu Üyesi) öğrencilerimize sağlıkta mobil teknolojilerin kullanımı konusunda nitelikli ve etkili bir seminer verdi.