Etiket Sonuçları: sağlık

Ara

30 Kasım 2023 Perşembe günü - 6 Aralık 2023 Çarşamba günü son ders saatlerinde öğrencilerimize "Kişisel ve Çevresel Hijyen Eğitimi" konulu sunumu Okul Hemşiremiz Merve ÇORAMIK koordinesinde Pansiyondan Sorumlu Müdür Yardımcımız Mehmet GÜL ve Okul Rehber Öğretmenimiz Seyran CANBAZ desteğinde okulumuzda görevli Ege Üniversitesi İntern hemşireleri gerçekleştirdi.

Ekm

Okul Hemşiremiz Merve ÇORAMIK koordinesinde ve Ege Üniversitesi Öğrencisi İntörn (intern-stajer) Hemşirelerin desteğinde 2023 - 2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Sağlık Konulu Okul Çalışmaları kapsamında Ekim Ayı etkinliklerimiz Hijyen ve Obezite temalarındaydı.

Tem

İlk düzenlendiği 2018 yılından beri her yıl olduğu gibi altıncı yılında da altıncı Kez TeknoFest Finallerindeyiz.

Nis

Şehit Onbaşı Ali Güner Yeşilbağ Müdür Yardımcısı Soner KAYGUSUZ tarafından okul konferans salonumuzda ve öğretmenler odamızda okulumuzun öğretmenlerine, çalışanlarına ve ilçemizden misafir gelen öğretmenlerimize İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi verildi.

Mrt

10 Mart 2022 Tarihinde Beden Eğitimi Öğretmenimiz Ümit KALKAN koordinesinde okulumuzun halı sahasında öğle arasında sınıflar arası futbol müsabakalarımız başlamıştır.

Şbt

15 Şubat 2022 Tarihinde Beden Eğitimi Öğretmenimiz Ümit KALKAN koordinesinde okulumuzun kapalı spor salonunda öğle arasında sınıflar arası basketbol turnuvamız ilk maçı ile başlamıştır.

Eyl

Ülkemizin dışa bağımlı olmasını isteyemen her alanda kendi öz kaynakları ile yüzde yüz yerli ileri teknolojiler üretebilen bir ülke olması için çalışmak isteyen mühendis kumaşlı öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın liderliğinde Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ'in danışmanlığında öğrencilerimiz Alperen TUPURTU (Takım Kaptanı) ve Ahmet Taha KALIBCI (Takım Üyesi) İstanbul Atatürk Havalimanında düzenlenen TeknoFest 2021'de 45 üniversite ve 8 lise takımının katıldığı Sağlıkta Yapay Zeka Yarışmasında okulumuzu temsil etti ve en iyi sunum ödülünü kazandılar.

Eyl

Mesleki çalışma dönemini verimli bir şekilde değerlendirip öğrencilerinin en iyisini yapabilmelerinde onlara yardımcı olan okul İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ başkanlığında Mesleki Eğitim Dönemimizde kurul, komisyon ve zümrelerimiz verimli bir şekilde çalıştı ve ihtiyaç duyulan eğitimleri de alarak 2021 - 2022 Eğitim ve Öğretim Yılı için gerekli hazırlıkları tamamladı.

Ağu

İnsanlık için büyük adımlar atmak amacıyla şimdiden minik ama değerli adımlarla ilerleyen mühendis kumaşlı öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut Yıldız'ın yakın desteği ve uygun görüşü doğrultusunda TeknoFest Yarışmalarına hazırlanan ekiplerimiz TeknoFest'in ilk düzenlendiği zamandan bu yana, yani dördüncü kez finale yükselerek okulumuzdaki başarı geleneğini sürdürmeye kararlı olduklarını gösterdiler.

Tem

Kariyer fırsatlarını değerlendirmeyi bilen öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ı Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tıp Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Enver İLHAN fakülte tanıtım faaliyetleri kapsamında ziyaret etmiştir.

Ekm

Robotik teknolojilerin sağlık alanında kullanılması ile ilgili nitelikli çalışmalara imza atan zeki, azimli ve çalışkan araştırmacıların okulu İzmir Fen Lisesinde Kimya Zümre Başkanımız Gülseren COŞKUN ve ekibi Gaziantep'te düzenlenen TeknoFest 2020'de İnsanlık Yararına Teknolojileri Yarışması Sağlık ve İlk Yardım Dalı Lise Kategorisinde okulumuzu temsil etti ve TeknoFest 2020 Birincisi oldu.

Kas

Sağlıklı bireyler yetiştirmek için sağlık konusunda kendilerini geliştiren kadronun okulu İzmir Fen Lisesinde Kasım Ayı Stajer Hemşireleri okul personelimize ve eğitim kadromuza "Hipertansiyon, Diyabet ve Kanser" eğitimi verdiler.

Ara

Sağlıklı yaşamayı düstur edinmiş gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Biyoloji Zümre Başkanımız Dr. Meryem YAZICI koordinesinde öğrencilerimize "Gençler ve Nikotin Bağımlılığı" bağlığıyla sağlık alanında sunum yapıldı.

Kas

Bilinçli beslenen ve sağlığının farkında olanların okulu İzmir Fen Lisesinde ders öğretmenlerimiz koordinesinde okulumuzda Diyabet Farkındalık Etkinlikleri yaptık.

Ekm

Uluslararası Bilim Proje Olimpiyatı INSPO´da Sağlık Kategorisinde Değerli Kimya Öğretmenimiz Dr. Gülseren COŞKUN danışmanlığında Şiir ve Kamil´in hazırladığı "Elektroeğirme ile üretilen nanoliflerin, patojenlerin seçimli analizine yönelik kullanım potansiyellerinin araştırılması" isimli araştırma projesi ÜÇÜNCÜLÜK ödülü aldı.

Mrt

Disiplinler arası çalışmalarda ve temel bilimlerde her daim meraklı ve her daim bilgiye aç öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Saygıdeğer Bilim İnsanı Yrd. Doç. Dr. Ümit Hakan YILDIZ (TÜBİTAK Bilim Genç Dergisi Yayın Danışma Kurulu Üyesi) öğrencilerimize sağlıkta mobil teknolojilerin kullanımı konusunda nitelikli ve etkili bir seminer verdi.

Mrt

Yararlı alışkanlıkları olan gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Rehber Öğretmenimiz Seniha ARIKAN koordinesinde Sağlıklı Okul Projesi Kapsamında Bornova Toplum Sağlığı Müdürlüğü Merkezinden Dr. Lütfiye ŞAHİN Tütün Bağımlılığı konusunda öğrencilerimize eğitim verildi.

Ara

Bu hafta "Mezunlarımız Anlatıyor" isimli etkinliğimizin misafiri Tıp Alanında hem ülkemizde hem yurt dışında önemli çalışmalar yapmış ve hala deneyim ve birikimleri ile alanında söz sahibi ´86 mezunumuz Prof. Dr. Nadir ŞENER sabah oturumunda 11. ve 12. sınıflarımıza öğle oturumunda ise 9. ve 10. Sınıflarımıza hem Dilim Dilim DİLİMİZ adı altında hazırladığı Güçlü ve Güzel Türkçemize Dikkat Edelim mesajlı sunumunu yaptı hem çalışma alanı ile ilgili bilgiler verdi hem İFL´deki anılarını anlattı hem de tavsiyelerde bulundu.

Kas

Öğrencilerimizin spor yaparak bedenlerini zinde tutmalarını destekleyen Okul Müdürümüz Sayın Kazım BULUT´un uygun görüşü doğrultusunda Beden Eğitimi Öğretmenimiz Mehmet GÜL ve Beden Eğitimi Öğretmenimiz Şenal ÇETİNER koordinesinde düzenlenen Sınıflar Arası Basketbol Turnuvamız devam ediyor.