Genç Ahiler Projesi - Tekno Zanaat Şirketi

Çağdaş görüşlerini yüksek teknoloji ürünleri üretecek olan şirketlerine yansıtırken milli ve manevi değerlerini koruyan azimli, çalışkan ve kararlı öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın uygun görüşü doğrultusunda Bilişim teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ'in koordinesinde öğrencilerimiz İMHAD Gençlik ve Spor Kulübü ile İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) işbirliğinde hazırlanan ve İzmir Kalkınma Ajansı, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği desteğinde yürütülen Genç Ahiler Projesi kapsamında Tekno Zanaat isimli şirketlerini kurdular.

Genç Ahiler Projesi kapsamında öğrencilerimizin kar ve kazanç odaklı girişimler yapmak yerine girişimcilik becerilerini keşfeder ve arttırırken, elde ettikleri kazancı toplumun faydası için kullanma erdemine erişebilmeleri hedeflenmektedir.

Okulumuzda Genç Ahiler Projesi kapsamında sınav döneminden sonra TeknoZanaat Panosu hızlıca oluşturulup çalışmalarımız bu pano aracılığı ile önce okulumuzda ardından da çevremizde yaygınlaştırılacaktır.

Öğrencilerimizin Tekno Zanaat Şirketi gelirini hem android uyumlu bir mobil oyundan hem de temel elektronik eğitimi ve ürünlerinden sağlayacak olup bu kapsamda çalışacak olan şirket çalışanlarımıza da cüzi bir miktarda ücret ödemesi yapılacaktır. Kar amacı gütmeyen şirketimiz gelirlerini milli teknoloji geliştirmek için uğraş verecek olan gençlerin teknoloji ile tanışması ve kendilerini bu yönde geliştirmeleri için harcayacaktır.

Öğrencilerimiz için zaman ayıran, emek veren ve öğrencilerimize destek olan tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz.

Genç Ahiler projesi Hakkında: https://gencahiler.org/about/

Yayın: 09.01.2022 - Güncelleme: 09.01.2022 16:52 - Görüntülenme: 411