T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / BORNOVA - İzmir Fen Lisesi

Etiket Sonuçları: yaz

Eyl

Brüksel, Belçika'da 13 - 15 Eylül 2023 tarihleri arasında düzenlenen Genç Bilim İnsanları Avrupa Birliği Yarışması'nda ülkemizi Bilgi İşlem (Yazılım) alanında "Synthesising Classical Guitar Pieces Using Transformer" isimli projesi ile gururla temsil etti.

Eyl

Tem

İlk düzenlendiği 2018 yılından beri her yıl olduğu gibi altıncı yılında da altıncı Kez TeknoFest Finallerindeyiz.

Tem

The University of East London tarafından 2 - 16 Temmuz 2023 tarihleri arasında düzenlenen Londra'daki yaz okuluna Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın uygun görüşü doğrultusunda İngilizce Öğretmenimiz Alime ZENGER koordinesinde öğrencilerimiz Doruk Can KAVUT, Efe ERKAN, Murat EMİR ve Nehir BEDİRHANOĞLU katıldılar.

Haz

Yaz Dönemi ve Yaz Okulu Destekleme ve Yetiştirme kursları öğretmen başvuruları 18.06.2023 tarihine kadar uzatılmıştır. Öğrencilerimiz ise 15 - 22 Haziran 2023 tarihleri arasında başvuruda bulunabilirler.

May

Okulumuzda ortak sınav takvimimize göre gerçekleştirdiğimiz ikinci dönem birinci yazılı yoklamalar, bu yazılı yoklamalara resmi mazeretlerinden dolayı katılamayanlar için yapılan mazeret sınavları ve kazanım değerlendirme sınavlarımız tamamlandı. Seçim dolayısıyla yenilenen sınav takvimlerimize göre okulumuzdaki ölçme değerlendirme etkinliklerimiz devam edecekir.

Ara

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde yürütülen Hayata Mutlu Bakış (Mutlu Look) isimli proje kapsamında düzenlenen etkinliklerden biri de Müdür Yardımcımız Ayşe KÖKYAR ve Okul Psikolojik Danışmanımız Seyran CANBAZ koordinesinde öğrencilerimizin katılımı ile 2 Aralık 2022 tarihinde okulumuzun konferans salonunda gerçekleştirildi.

Eyl

TÜBİTAK 2202 Bilim Olimpiyatları Yaz Kampı 11 Eylül 2022 - 24 Eylül 2022 tarihleri arasında düzenlenmektedir. Yaz kampına davet edilen öğrencilerimizden ilk hafta Matematik ve Bilgisayar ikinci hafta ise Fizik, Kimya, Biyoloji, Ulusal Astronomi ve Astrofizik ekiplerimiz Afyonkarahisar'da yüz yüze eğitime katılacaklardır. Yüz yüze olmayan haftada da çevrim içi olarak öğrencilerimiz derslerine devam edeceklerdir.

Eyl

TÜBİTAK 2202 Bilim Olimpiyatları Yaz Kampı 11 Eylül 2022 - 24 Eylül 2022 tarihleri arasında düzenlenmektedir. Yaz kampına davet edilen öğrencilerimizden ilk hafta Matematik ve Bilgisayar ikinci hafta ise Fizik, Kimya, Biyoloji, Ulusal Astronomi ve Astrofizik ekiplerimiz Afyonkarahisar'da yüz yüze eğitime katılacaklardır. Yüz yüze olmayan haftada da çevrim içi olarak öğrencilerimiz derslerine devam edeceklerdir.

Şbt

23 Şubat 2022 tarihinde 10. sınıflarda Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Ebru ÖZÇALIŞKAN öğretmenimizin danışmanlığında Yaratıcı Yazarlar Kulübü etkinliği olarak 1992'de yazar Neal Stephonson'ın Snow Crash eserinden yola çıkarak 10. sınıf öğrencilerimiz kendi Meteverse'ünü (sanal gerçekliğini/artırılmış evrenini) oluşturdu.

Ock

Yüreklerinin ve akıllarının güçleri kalemlerine yansıyan yazar kumaşlı öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde öğrencilerimizin kendilerini ifade etme becerilerini artırmaları ve sosyal medyanın gücünü kullanma yeteneklerini geliştirmeleri için Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ'in sorumluluğunda Nil Deniz ve Arda'nın editörlüğünü yaptığı KUASAR Dergimizin kalemi güçlü öğrencilerinden Ceyda Bursalı'nın yazısı sosyal medyada da büyük ilgi gördü.

Ock

Yüreklerinin ve akıllarının güçleri kalemlerine yansıyan yazar kumaşlı öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde öğrencilerimizin kendilerini ifade etme becerilerini artırmaları ve sosyal medyanın gücünü kullanma yeteneklerini geliştirmeleri için Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ'in sorumluluğunda Nil Deniz ve Arda'nın editörlüğünü yaptığı KUASAR Dergimizin kalemi güçlü öğrencilerinden Ceyda Bursalı'nın yazısı sosyal medyada da büyük ilgi gördü.

Tem

Değişen şartlara uyum sağlayarak her zaman her alanda en iyi olmaya devam edenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde destekleme ve yetiştirme kurslarımız yaz döneminde de devam etmektedir.

Tem

Değişen şartlara uyum sağlayarak her zaman her alanda en iyi olmaya devam edenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde destekleme ve yetiştirme kurslarımız yaz döneminde de devam etmektedir.

Ock

Yabancı dili yerinde ve konuşarak öğrenen öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ'ın uygun görüşü doğrultusunda Değerli İngilizce Öğretmenimiz Alime Zenger ve Kıymetli İngilizce Zümre Başkanımız Burcu ÖZÇAKIR ÖZKAN koordinesinde Londra'da Yaz Okulu bilgilendirme sunumu eğitim uzmanı tarafından 9. ve 10. sınıf öğrencilerimize verildi.

Ekm

Bilgisayar bilimlerine gönül vermiş ve teknoloji üreten gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Bornova Halk Eğitimi Merkezi himayesinde açılan Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ'in eğitmen olduğu Temel Robotik ve Kodlama kurslarına 17 Temmuz - 28 Ağustos tarihleri arasında 24 öğrencimiz katıldı ve Bayrak Törenimizde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ, Müdür Yardımcımız Mehmet GÜL ve Müdür Yardımcımız Filiz KARAOĞLU öğrencilerimize kurs bitirme sertifikalarını takdim ettiler.

Eyl

Azim ve kararlılıkla ilerleyenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Türkiye Rekoru Kırarak TÜBİTAK 2202 - Bilim Olimpiyatlarında 2019 Birinci Aşama Sınavı sonucuna göre Yaz Okuluna katılmaya hak kazanan 26 öğrencimiz Çeşitli Üniversitelerden Öğretim Üyesi davet edilerek oluşturulan Bilim Olimpiyatları Uzman Eğitmenlerinden aldıkları dersler ile Afyonkarahisar'da düzenlenen Yaz Okulundaki programlarını tamamlıyorlar.

Eyl

Disiplinli bir çalışma kültürü ile ilerleyen olimpiyat çalışmaları ile lise müfredatının üstündeki konulara çalışan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Türkiye Rekoru Kırarak TÜBİTAK 2202 - Bilim Olimpiyatlarında 2019 Birinci Aşama Sınavı sonucuna göre Yaz Okuluna katılmaya hak kazanan 26 öğrencimizden Fizik ve Kimya Olimpiyat Takımında yer alan öğrencilerimiz Yaz Okulunun düzenlendiği Afyonkarahisardaki Otellerinin önünde fotoğraf çektirerek bizlere selam gönderdiler.

Tem

Nasıl başlayacağını bilen ve bitirdiğinde takdir edilenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Koç Üniversitesi'nin 24 Haziran 2019 - 4 Temmuz 2019 tarihleri arasında düzenlediği Koç Üniversitesi Programlamaya/Bilgisayar Bilimine Giriş Yaz Okulu 2019 için davet edilen öğrencilerimiz eğitimlerini başarıyla tamamladılar.

Haz

Bilgi çağında tüketen değil üreten gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinde 7 öğrencimiz Koç Üniversitesi'nin 24 Haziran 2019 - 4 Temmuz 2019 tarihleri arasında düzenleyeceği Koç Üniversitesi Programlamaya/Bilgisayar Bilimine Giriş Yaz Okulu 2019 için davet edildi ve 6 öğrencimiz şimdi Koç Üniversitesi'nde bu kampta kodlama ve bilgisayarca düşünme becerilerini geliştiriyor.

Haz

Her alanda olduğu gibi Bilgisayar Alanında da ilgisi ve becerisi yüksek öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde iki değerli öğrencimiz Mümtaz Mert DEMİR, Mert MUTLU Bünyamin Emre EFE ve Murat Kaan KARAGÖZ "81 Siber Kahraman Siber Güvenlik Yaz Kampı 2019" a katılma hakkı kazandı.

Haz

Şifrelemeyi ve şifre çözmeyi merak edenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nden 2 öğrencimiz TÜBİTAK BİLGEM UEKAE Lise Öğrencileri için Kriptoloji Yaz Okulu 2019 listelerinde yer aldı.

Nis

Bilişim teknolojilerine hakim olanların okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Müdür Yardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU koordinesinde Kıymetli Okul Psikolojik Danışmanımız Ece YETİL desteğinde Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Alev Fatoş PARSA ve ekibi tarafınan öğrencilerimize Dijital Okur-Yazarlık konusunda eğitim verildi.

Ock

Uluslararası çalışmalara öncülük yapan okul İzmir Fen Lisesinde Değerli İngilizce Zümre Başkanımız Alime ZENGER koordinesinde öğrencilerimiz 2018 Okul Tanıtım Videomuzun ülke sınırlarını aşarak çalışmalarımızı tanıtabilmesi için öğrencileri ile birlikte titiz çalışarak videomuza İngilizce Altyazı yazırlayıp videomuzu güncellemişlerdir.

Eyl

Bilimin maceralı yolculuğunda gizemi çözebilenlerin ve o yolculuğa gizem katabilenlerin okulu İzmir Fen Lisesinden TÜBİTAK Kriptoloji Yaz kampına giden öğrencimiz Ervin başarılı bir şekilde kamptan döndü.

Eyl

Olimpiyat kültürü ile fark yaratanların okulu İzmir Fen Lisesinde 2018 Birinci Aşama Sınav Sonuçlarına göre 23 öğrencimiz 2. Aşama ve Yaz Okuluna geçmeye hak kazanmışlardı. 03 Eylül - 15 Eylül tarihleri arasında Afyonkarahisar´da Olimpiyatçılarımız Yaz Okulunda faaliyetlerine devam ediyorlar.

Tem

İzmir´in fırsatlarını değerlendirebilen öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesi´nden bir yaz kursu haberimiz var. İzmir´deki öğrencilerin yazın da Bilgisayar Bilimi konuları ile ilgilenebilmeleri için İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çeşitli alanlar ile ilgili yaz kursları düzenlenmiştir. Öğrencilerimiz de bu kurslara faal bir şekilde katılmaktadırlar.

Nis

Öğrencilerimizin kitap okumalarını teşvik eden İzmir Fen Lisesi yine Kitap Fuarındaydı. Değerli Edebiyat Öğretmenimiz Zeynep SAVRAN ve Kıymetli Tarih Öğretmenimiz Çiğdem YENER´in koordinesinde veli izin dilekçesi getiren istekli öğrencilerimizi okul sosyal etkinliklerimiz kapsamında İzmir Enternasyonal Fuarında düzenlenen İzmir Kitap Furaına götürdük.