Sadece pahabiçilmez öğrencilerin değil hakkı ödenmez, vefalı ve efsane öğretmenlerin de okulu İzmir Fen Lisesi´nde 2018 yılı Tanıtım Videosu tamamlandı.

Bugünün liselisi olan ve yarının Endüstri Mühendisi olacak öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimizin kılavuzluğunda 9. sınıfa devam eden 2 öğrencimiz İzmir Ekonomi Üniversitesi bünyesinde düzenlenen Vaka Analizi Yarışmasına katılarak optimizasyon becerilerini geliştirdiler.

Bugünün liselisi olan ve yarının Endüstri Mühendisi olacak öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimizin kılavuzluğunda 9. sınıfa devam eden 10 öğrencimiz Genç Başarı Vakfı bünyesinde düzenlenen Tarımda İnovasyon Kampına katılarak girişimcilik ve inovasyon becerilerini geliştirdiler. 3 öğrencimiz de karma gruplarda yaptıkları çalışmalar ile ödül aldılar.

Kurum kültürüne ve geleneklerine sahip çıkanların okulu İzmir Fen Lisesi´nde Okul Yönetimimizin koordinesinde Okul Aile Birliği Üyelerimizin desteğinde 88 Mezunlarımız ile etkinlik komitemizin titiz çalışması sonucunda Geleneksel Kuzu Günümüz 2018 7 Mayıs 2018 tarihinde tertip edildi.

Öğrencilerimizin bilimle içiçe olmalarını, problemleri projelendirip araştırmalar yapmalarını, ürün geliştirmelerini veya bilimsel makale yayımlamalarını destekleyen İzmir Fen Lisesi´nde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı İFL 2018´i düzenledik.

Sadece bilişsel becerilerinin ve yeteneklerinin değil fizik ve kondisyon yönünden de öğrencilerimizin gelişmesine katkı sağlamayı hedefleyen okulumuzda Sınıflar Arası Voleybol Müsabakaları devam ediyor. Değerli Beden Eğitimi Zümre Başkanımız Mehmet KIRKPINAR koordinesinde düzenlenen Okul Voleybol Müsabakaları yarı final ile neredeyse tamamlandı.

Yarının astrofizikçileri ileri fizik uygulamalarına başlamadan önce temel fizik kanunları ile 4. kattan yere yumurtayı kırmadan indirmeye çalışıyorlar. Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ´in koordinesinde Kıymetli Fizik Zümre Başkanımız Serkan YOLCU, Değerli Fizik Öğretmenimiz Osman AYDIN ve Kıymetli Fizik Öğretmenimiz Hacı Murat UÇAR desteğinde 9. Sınıf öğrencilerimizin katıldığı 2. Atölye Çalışması yapılmış ve çalışma sonunda tamamlanan tasarımlar yarıştırılmıştır.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz kanalıyla okulumuzu şereflendiren Dokuz Eylül Üniversitesi Değerli Öğretim Üyeleri, Kıymetli Fizik Zümremizin koordinesinde pahabiçilmezlerimize Jeofizik konusunda bilgilendirme yaptılar.

Ulusal Kalite Ödüllü alan eTwinning Projelerinin üretildiği okul İzmir Fen Lisesi Değerli Felsefe Grubu Öğretmenimiz Gülşen ÖZSOY´un koordinesi ile 2018 - 2019 Öğretim Yılı eTwinning Okul Etiketi ile ödüllendirildi.

Proje çalışmaları ile ses getirenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde 2018 Bayrampaşa Belediyesi Bilim ve Teknoloji Araştırma Projeleri Yarışmasında önce rüzgar sonra fırtına oldu.

Proje çalışmaları ile örnek alınanların okulu İzmir Fen Lisesi 2018 Özel Ege Lisesi 16. Fen Araştırma Projeleri Sergisinde önce rüzgar sonra fırtına oldu.

Mars´a robot indirmeden önce 4. kattan yere yumurtayı kırmadan indirmeye çalışanların okulu İzmir Fen Lisesi´nde Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ´in koordinesinde Fizik Zümre Başkanımız Serkan YOLCU, Fizik Öğretmenimiz Osman AYDIN ve Fizik Öğretmenimiz Hacı Murat UÇAR desteğinde 9. ve 11. Sınıf öğrencilerimizin katıldığı Atölye Çalışması yapılmış ve çalışma sonunda tamamlanan tasarımlar yarıştırılmıştır.

Proje çalışmları ile öğrencilerine bilimi sevdiren okul İzmir Fen Lisesi´nde 9. sınıflarımıza üst dönemlerin yaptığı çalışmaları akranlarının ağzından dinleme fırsatı verdiğimiz İyi Örnekler Proje Sunumlarımız "Gıdalarda MonoSodyum Glutamat (MSG) Tayini İçin İkili Enzim Sistemi İle Hazırlanmış Yeni Bir Optik Sistem Tasarımı ve Uygulamaları" isimli Projemizle devam ediyor.

Bilimi, proje çalışmları ile sevenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde 9. sınıflarımıza üst dönemlerin yaptığı çalışmaları akranlarının ağzından dinleme fırsatı verdiğimiz İyi Örnekler Proje Sunumlarımız "Tavuk Gübresinin Yakımından Elde Edilen Külün İçindeki Fosforun Araştırılması" isimli Projemizle devam ediyor.