1. Matematik Yarışmamız

Okulumuzda yapılacak olan Ortaokullar Arası I. Matematik Yarışması'nın başvuruları 15 Kasım 2022 tarihinde saat 08.00'da başlayacak olup 16 Aralık 2022 tarihi saat 17.00'da başvurular sona erecektir.

İZMİR FEN LİSESİ

ORTAOKULLAR ARASI  I. MATEMATİK YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

KONU: İzmir Fen Lisesi Matematik Yarışması

AMAÇ: Matematik seferberliği kapsamında İzmir ilindeki öğrencilere matematiği sevdirmek, matematik alanında yetenekli öğrencileri zamanında keşfetmek, üstün yeteneklerini gösterebilme imkanı vererek ödüllendirip teşvik etmek ve bilimsel düşünce sistemini geliştirerek öğrencilerin matematiğe olan ilgisini artırmak.

HEDEF KİTLE: 2022–2023 Öğretim yılında İzmir ilinde faaliyet gösteren resmi/özel örgün ortaokulların 7 ve 8'inci sınıfında öğrenim gören öğrenciler

YASAL DAYANAK: Bu yarışma İzmir Fen Lisesi Hayat Boyu Matematik Kulübü tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği'ne göre hazırlanmıştır.

DÜZENLEYEN KURUM ve İMTİYAZ SAHİBİ: İzmir Fen Lisesi – Mahmut YILDIZ

YARIŞMA KOMİSYONU:

Prof. Dr. Refail ALİZADE

Prof. Dr. Engin BÜYÜKAŞIK

Davut KASAR (İzmir Fen Lisesi Matematik Öğretmeni)

Sevim ÖZTÜRK (İzmir Fen Lisesi Matematik Öğretmeni)

Dr. Selçuk SAĞBAŞ (İzmir Fen Lisesi Matematik Öğretmeni)

Ergül ATICI GÜVEN (İzmir Fen Lisesi Matematik Öğretmeni)

YARIŞMA KONULARI: Ortaokul Matematik Müfredatı ve TÜBİTAK Ortaokul Matematik Olimpiyatı Müfredatı

BAŞVURU SÜRECİ ve YARIŞMA KURALLARI:

1.      Başvurular İzmir Fen Lisesinin internet sitesinden (ifl.meb.k12.tr) çevrim içi yapılacaktır. Başvurular 15.11.2022 tarihinde başlayacak,  16.12.2022 tarihinde saat 17.00'da sona erecektir.

2.   Başvuru yapan ilk 201 öğrenci yarışmaya kabul edilecektir. (Yarışma komisyonu katılacak öğrenci sayısını güncelleyebilir.) Kontenjanın dolması durumunda son başvuru tarihi beklenilmeden başvurular sonlandırılacaktır.

3.      Her okul en fazla 3 öğrenci ile yarışmaya katılabilecektir. Yarışmaya katılacak öğrenciler 7. veya 8. sınıf öğrencileri olabilir.

4.      Katılımdan herhangi bir ücret talep edilmeyecektir.

5.      Katılımlar okulların gönüllük esasına göre olacaktır.

6.      Yarışmaya katılacak öğrenciler yanlarında öğrenci belgesi bulundurmak zorundadır. Sınav esnasında hesap makinesi, çizim aleti gibi araçlar kullanılamaz.

7.      Başvurular yarışmaya katılacak okullar tarafından İzmir Fen Lisesinin (ifl.meb.k12.tr) adresine çevrim içi yapılacaktır. Başvurunun usulüne uygun ve belirlenen sürelerde eksiksiz ve hatasız yapılması gerekmektedir. Süresi içerisinde başvurunun yapılmaması durumunda işleme alınmaz

8.      Yarışma kuralları ile ilgili gerekli olduğu durumlarda Yarışma Komisyonu değişiklik yapma hakkına sahiptir.

YARIŞMA ŞEKLİ: Yarışmada 25 soru sorulacak, sınav süresi 120 dakika olacaktır. Sorular çoktan seçmeli olup her sorunun 5 (beş) seçeneği vardır. Bu seçeneklerden sadece bir tanesi doğru cevaptır.

YARIŞMA YERİ VE TARİHİ: Yarışma 14.01.2023 Cumartesi günü İzmir Fen Lisesinde yapılacaktır. Öğrenciler yarışma günü en geç saat 09:30'da okul bahçesinde hazır bulunacaktır. 09:30-09:50 saatleri arasında öğrenciler sınava girecekleri salonlara alınacaktır.

YARIŞMANIN DEĞERLENDİRİLMESİ:

1)      Değerlendirmeler bireysel olarak yapılacaktır.

2)      Her sorunun doğruluk değeri eşit olup 4 yanlış 1 doğruyu götürecektir.

3)      Öğrencilerin puanların eşit olması durumunda sıralamada öncelik toplam yanlışı az olana ve eşitlik bozulmadığı durumda  yaşı küçük olana verilecektir.

YARIŞMA TAKVİMİ:

Başvuruların alınması

15.11.2022 - 16.12.2022

Yarışmaya kabul edilen okulların belirlenmesi ve İzmir Fen Lisesi İnternet sitesinden duyurulması

26.12.2022

Yarışma Tarihi ve Saati

14.01.2023 Cumartesi, Saat 10.00-12.00

Sonuçların Duyurulması

14.01.2023 tarihinde saat 13.30'da İzmir Fen Lisesinde açıklanacaktır.

Ödül Töreni

14.01.2023 Cumartesi günü 14.00 ile 15.00 saatleri arasında İzmir Fen Lisesinin belirleyeceği salonda yapılacaktır

ÖDÜL TÖRENİ:

Sınav sonuçlarına göre yapılacak sıralamada;

·         Birinci 4000 TL para ödülü,

·         İkinci 3000 TL para ödülü,

·         Üçüncü 2000 TL para ödülü,

·         Dördüncü 1000 TL para ödülü ile ödüllendirilecektir.

·         Yarışmaya katılan her öğrenciye Katılım Belgesi verilecektir.

·         Yarışmaya katılan her okula Teşekkür Belgesi verilecektir.

·         Yapılan sıralamada ilk 24'e giren öğrencilere madalya verilecektir.

o   1. - 4. Altın Madalya

o   5. - 12. Gümüş Madalya

o   13. - 24. Bronz Madalya

Ödül töreni 14.01.2023 tarihinde  saat 14.00'da  İzmir Fen Lisesinin belirleyeceği salonda gerçekleştirilecektir. Törenin yapılacağı salon yarışmadan önce İzmir Fen Lisesinin (ifl.meb.k12.tr)  adresinden ilan edilecektir.

Mahmut YILDIZ

Matematik Yarışmamızı Duydunuz Mu