10. Sınıflarımız ve Robotik

Bilimde çığır açanların okulu İzmir Fen Lisesi´nden yine güzel bir etkinlik haberi var. Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ 10. sınıflarımıza İFL´de yaptığımız Robotları Tanıttı ve Robotik alanda neler yapabileceğimiz ile ilgili bilgi verdi.

Değerli Fizik Öğretmenimiz Vildan AKYOL, Değerli Fizik Öğretmenimiz Serkan YOLCU, Değerli Fizik Öğretmenimiz Osman AYDIN ve Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ´in danışmanlığını yaptığı Robot Kulübümüz yaparak yaşayarak adım adım mühendis veya bilim insanı olma yolunda ilerleyen öğrencilerimizin rağbet ettikleri bir öğrenci kulübümüzdür.

Robot Kulübümüz bünyesinde geliştirilen ve bu yıl yarışmalarda İFL´yi temsil edecek olan robotlarımız, bu robotların nasıl yapıldığı ve robot kulübümüz bünyesinde hangi tür robotları geliştirebileceğimiz konusunda öğrencilerimize bilgi verdik.

Bilgilendirme Yapılan Konular:

- Lego Mind Storm Parçaları ve Robotları

- Lego NXT ile Sudoku Çözen Robot (TÜBİTAK 4006 ile Sunmak İstediğimiz Öğrenci Projemiz)

- TETRIX Robotics Parçaları ve Robotları

- Arduino ve Basit Elektrik Devreleri

- Arduino ve Sensörler

- Çizgi İzleyen Robot (TÜBİTAK 4006 ile Sunmak İstediğimiz Öğrenci Projemiz)

- Çizgi İzleyen Robot (ODTÜ Robot Günlerinde Yarıştırmak İstediğimiz Öğrenci Projemiz)

- Labirent Çözen Robot (ODTÜ Robot Günlerinde Yarıştırmak İstediğimiz Öğrenci Projemiz)

- ODTÜ Robot Günleri ve Yarışma Kategorileri

Bilgilendirme esnasında FATİH Projesi Donanımlarını da kullanarak öğrencilerimize görsel bir şölen de yaşatmış oldu. Etkileşimli tahtamıza bağladığı doküman kamera aracılığı ile elektroniğin minik, gizemli ve büyülü dünyasını öğrencilerimizin önüne serdi.

Değerli öğretmenlerimize emeklerinden, robotik alana gönül vermiş öğrencilerimize uğraşlarından ve bu bilgilendirmeyi dikkatle dinleyen öğrencilerimize de sabırlarından ötürü teşekkür ederiz. İyi ki varsınız...

NOT: Fotoğraflardaki robotlar yarışmalara ve sergilere katılmamıştır. Tüm hakları saklıdır.

Yayın: 17.02.2017 - Güncelleme: 07.06.2024 14:08 - Görüntülenme: 3260