Bilim Olimpiyatlarına İzmir Fen Lisesi Damgası

Matematik, fizik, kimya, biyoloji ve bilgisayar alanlarında derin çalışmalar yapan çok yönlü öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Dr. Murat Mücahit YENTÜR himayesinde İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Sayın Mehmet YİĞİT'in yakın takibinde İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Kadir KADIOĞLU'nun evsahipliğinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ´ın başkanlığında Müdür Başyardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU, Pansiyondan Sorumlu Müdür Yardımcımız Mehmet GÜL, Öğrenci İşlerinden Sorumlu Müdür Yardımcımız Eylem KILIÇASLAN ve Okul Psikolojik Danışmanımız Seyran CANBAZ koordinesinde Bilim Kurulumuzun takibinde TÜBİTAK 2202 Bilim Olimpiyatlarına hazırlanan öğrencilerimiz verdikleri emeğin karşılığını 2 Altın 7 Gümüş ve 5 Bronz toplamda 14 madalyayı okulumuza kazandırarak aldılar.

Birinci Aşama Sınavları ile başlayıp ikinci aşama sınavına kadar azimle çalışan, emek veren ve zaman ayıran değerli öğrencimizi canıgönülden kutluyoruz. Takım seçmelerine hazırlanan öğrencilerimize ve öğretmenlerine kolaylıklar diliyoruz.

Emek gençlerimizin gurur Türkiye'mizin dediğimiz olimpiyat çalışmalarında 31.01.2022 tarihinde başlayacak olan Kış Okulunun son sınavının ardından Takım Seçme Sınavları ve Takım Kampları ile Olimpiyatın Uluslararası kısmı devam edecektir.

Bu aşamaya kadar madalya (14 öğrenci) dağılımı şu şekilde olmuştur:

Matematik Olimpiyat Takımı: 1 Gümüş ve 2 Bronz

Kimya Olimpiyat Takımı: 1 Altın, 4 Gümüş ve 1 Bronz

Biyoloji Olimpiyat Takımı: 1 Gümüş ve 1 Bronz

Bilgisayar Olimpiyat Takımı: 1 Gümüş ve 2 Bronz

Ayrıca madalya alan ve alamayanlar dahil Kış Kampına çağrılan öğrencilerimizin (20 öğrenci - TÜRKİYE REKORU) dağılımı da şu şekilde olmuştur:

Matematik Olimpiyat Takımı: 4 Öğrencimiz

Kimya Olimpiyat Takımı: 8 Öğrencimiz

Biyoloji Olimpiyat Takımı: 2 Öğrencimiz

Bilgisayar Olimpiyat Takımı: 6 Öğrencimiz

Bu süreçte öğrencilerimizden desteklerini esirgemeyen ailelerimize, azimle çalışan ve emek veren öğrencilerimize ve olimpiyat takımı danışmanı olarak takımlarını destekleyen öğretmenlerimize teşekkür ederiz. İyi ki varsınız...

TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları Sonuçları Açıklandı