T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / BORNOVA - İzmir Fen Lisesi

Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi

2024 - 2025 Eğitim ve Öğretim Yılı İzmir Fen Lisesinde pazartesi günü Okul Töreninden sonra sınıflarda "Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi" isimli video ve akabinde konu ile ilgili beyin fırtınası ile başladı.

2024 - 2025 Eğitim ve Öğretim Yılı İzmir Fen Lisesinde pazartesi günü Okul Töreninden sonra sınıflarda "Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi" isimli video ve akabinde konu ile ilgili beyin fırtınası ile başladı.

Sınıflarımızda izlediğimiz video: https://www.youtube.com/watch?v=I8Uf2zECeow

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nde öğrencilerin millî kültürüne ve manevi değerlerine bağlı, gelenekleri ile tarihine saygı gösteren, bu değerleri gelecek nesillere aktarmaya önem veren, kültürüne duyarlı bir tutum sergilemesi hedeflenmektedir. Bu bağlamda ilk derslerimizde öğrencilerimizle ülkeler arası yardımlaşmanın, dostluğun gelişmesine katkıda bulunacağını, dünya barışının dostça ilişkiler kurma ve uzlaşma yoluyla tesis edilebileceğini konuştuk. Aynı zamanda 1915'te, Çanakkale'de yazılan muhteşem destanımızda 'Çanakkale Geçilmez' diyerek yedi düvele meydan okuyan kahramanlar arasında yer alan, Kudüs ve Gazze'den gelen Filistinlilerin torunlarının yaşadıkları zulümle beraber eğitime de erişemiyor olmalarını konuştuk. Vatanını, milletini sevgi ve bağlılıkla savunurken tarihini, kültürel mirasını anlayan, toplumsal sorumluluklarını yerine getirme bilinci geliştiren öğrencilerimizi bu durumun derinden etkilediğini belirttik.

İlk dersimizde Çanakkale Savaşı'nda Türk ve Filistin halklarının omuz omuza savaşarak gösterdiği kahramanlık ve fedakârlık anlatılarak Gazze'deki direnişle, özgürlük ve vatanlarına bağlılıkları vurgulandı. İki halkın tarihten gelen güçlü dostluk ve kardeşlik bağları öğrencilerimizin kalplerine dokundu.

Türk milletinin "Millî Mücadele" örneği üzerinden vatanına ve bağımsızlığına olan düşkünlüğü ile sömürgeci devletlere karşı gösterdiği mücadele üzerinde duruldu. Filistin halkının verdiği insanlık onuru ve bağımsızlık mücadelesine değinildi.

Mithat Cemal Kuntay'ın "On Beş Yılı Karşılarken" ve Mehmet Akif Ersoy'un "Çanakkale Şehitlerine" şiirlerinin de okunduğu derste, Osmanlının Birinci Dünya Savaşı sırasında Filistin topraklarını savunmak için verdiği mücadele ve Gazze'deki halkın özgürlük için gösterdiği direnişten bahsedildi.

Türk ve Filistin halkının, hem Çanakkale'de hem de Filistin'de düşmana karşı birlikte savaştığını ve aynı amaç için, yani özgürlük, adalet ve vatan için mücadele ettiği anlatıldı. Türk ve Filistin halkının ortak kaderini, iki halkın kardeşlik ve vatanseverlik duygularının ne kadar güçlü olduğunu vurgulandı.

Ders sonunda öğrencilerimizin neler hissettikleri, duygu ve düşünceleri soruldu.

Öğrencilerimiz için emek veren ve zaman ayıran başta öğretmenlerimiz olmak üzere tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz.

 

Çanakkaleden Gazzeye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan SevgisiÇanakkaleden Gazzeye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan SevgisiÇanakkaleden Gazzeye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan SevgisiÇanakkaleden Gazzeye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan SevgisiÇanakkaleden Gazzeye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan SevgisiÇanakkaleden Gazzeye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.09.2024 - Güncelleme: 12.09.2024 20:42 - Görüntülenme: 242
  Beğen | 0  kişi beğendi