Etiket Sonuçları: elektrik

Ekm

26 Eylül 2022 tarihinde Genç Ahiler Projesi kapsamında okulumuzda kurulan ve Türk Patent ve Marka Kurumunda marka tescili için başvurusunu yaz döneminde yapmış olan Tekno Zanaat okul şirketimiz ürün ve hizmetlerine yönelik pilot çalışmalarına devam ediyor.

May

28 Nisan 2022 Perşembe günü 14:00 - 16:00 arasında yapılan Soru - Cevap etkinliğinde TeknoFest kapsamında düzenlenecek olan Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları öğrencilerimiz sordukları sorulara cevap alarak bilgilendirildiler.

Nis

2. Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarında 1. Aşamayı geçerek ve 30000 TL destek alarak 2. Aşamaya Akyıldız isimli elektrikli araçları ile Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ danışmanlığında hazırlanan İFL Nebula Ekibimiz 9 Nisan 2022 Cumartesi günü Şehit İdari Ataşe Çağlar Yücel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin konuğu olarak Motorlu Araçlar Teknolojisi Alan Şefi Remzi TOSUN'dan Motorlu Araçlar konusunda maket ve modeller üzerinden bilgi aldı.

Mrt

Türkiye, Azerbaycan ve KKTC'deki lise ve dengi okullarda eğitim gören öğrenciler ile Türkiye'deki BİLSEM, Gençlik Merkezleri, Deneyap Teknoloji Atölyeleri ve Bilim Merkezleri'nin lise seviyesindeki öğrencileri arasında alternatif ve temiz enerji kaynakları konusunda farkındalık oluşturmak, öğrencilere mesleki deneyim kazandırmak, ülkemizde ve dünyada hızla gelişen elektrikli araçların gelişimi için insan kaynağı yetiştirmeyi amaçlayan ve TÜBİTAK tarafından TEKNOFEST kapsamında düzenlenen 2. Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları için Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ danışmanlığında hazırlanan İFL Nebula Ekibimiz Akyıldız isimli elektrikli araçları ile 1. aşamayı geçmiş ve 30000 TL maddi destek alarak ikinci aşamaya hazırlanmaktadır.

May

Bu hafta "Mezunlarımız Anlatıyor" isimli etkinliğimizin misafiri Elektrik ve Elektronik alanında hem ülkemizde hem yurt dışında önemli çalışmalar yapmış ve hala deneyim ve birikimleri ile alanında söz sahibi mezunumuz Dr. Alper KOZ (Orta Doğu Teknik Üniversitesi), 9. ve 10. sınıflarımız ile olimpiyat öğrencilerimize seminer verdi. Hem çalışma alanları ile ilgili bilgiler verdi hem de öğrencilerimize tavsiyelerde bulundu.

Kas

Üst dönem veya mezun olmanın hakkını verenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde Değerli Mezunlarımız Prof. Dr. Hakan UREY ve Doç. Dr. Deniz YÜRET öğrencilerimize hem çalışma alanları ile ilgili bilgiler verdiler hem İFL´deki anılarını anlattılar hem de tavsiyelerde bulundular.

Nis

Geleceğin Mühendislerinin okulu İzmir Fen Lisesi´nden güzel bir seminer haberi daha paylaşıyoruz. Özyeğin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğrencileri 11. Sınıf öğrencilerimize Mars´a giden robotlar ve ROVER Grubunun Merih İsimli Robotlarını tanıttı.