IGMUN Konferansının Ardından

Uluslararası çalışmalara yatkın, uluslararası problemleri takım olarak çözebilen ve İngilizce konuşma becerilerini kullanarak geliştirenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli İngilizce Öğretmenimiz Burcu ÖZÇAKIR koordinesinde 15 kişilik öğrenci grubumuz IGMUN2019 Model Birleşmiş Milletler Konferansına katılmıştır. Burcu öğretmenimizin kaleminden "IGMUN Konferansının Ardından..." başlılık haberimizi okuyabilirsiniz.

IGMUN KONFERANSININ ARDINDAN…

"İzmir Gelişim Koleji tarafından 6-9 Nisan 2019 tarihleri arasında düzenlenen “IGMUN’19” Model Birleşmiş Milletler Eğitimi Konferansına okulumuzdan 15 kişilik delegasyon ile katılım sağladık. Öğrencilerimiz, LEGAL, DISEC, UNOOSA, UNODC, NATO ve HOUSE of COMMONS gibi 6 farklı komitede kendilerine verilen ülkelerin delegesi olarak 4 gün boyunca okulumuzu başarılı bir şekilde temsil etmişlerdir.

Öğrencilerimizin çoğu daha önceki MUN konferanslarına katılarak deneyim kazandıkları için, IGMUN konferansında komitelerdeki oturumlarda gerek kurallara hâkimiyetleri bakımından gerekse tartışmalara etkin bir şekilde katılımları ve kendilerine özgüvenleri açısından daha aktif oldukları gözlemlenmiştir.

Etkinlik sonunda öğrencilerimize verilen katılım sertifikasının yanı sıra, konferans bitiminde yapılan ödül töreninde 1 öğrencimiz Best Delegate, 2 öğrencimiz “Outstanding Delegate”, 5 öğrencimiz ise “Honorable Mention” ödülü almıştır.

İFL MUN ekibinin bir sonraki durağı ise, 20-23 Nisan tarihleri arasında İzmir Atatürk Lisesi tarafından yapılacak olan MUNIAL konferansıdır. Bu konferansa katılacak öğrencilerimize şimdiden başarılar dileriz."

Yayın: 18.04.2019 - Güncelleme: 29.07.2024 10:28 - Görüntülenme: 1097