Matematiğin şifresini çözenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nden 3 öğrencimiz TÜBİTAK BİLGEM UEKAE Lise Öğrencileri için Kriptoloji Yaz Okulu 2018 listelerinde yer aldı.
Matematiğin şifresini çözenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nden 3 öğrencimiz TÜBİTAK BİLGEM UEKAE Lise Öğrencileri için Kriptoloji Yaz Okulu 2018 listelerinde yer aldı.
Asil listede 1 (Ervin Nur DOĞUŞ) ve yedek listede 2 (Eren AKÇİN ve Murat Kaan KARAGÖZ) öğrencimiz TÜBİTAK TÜSSİDE tesislerinde (Gebze, KOCAELİ) Kriptoloji Yaz Okuluna Katılacaklardır.
"Asıl listede ismi bulunan öğrencilerin 17 Ağustos 2018 Cuma günü saat 12:00´ye kadar etkinliğe katılacaklarını taahhüt ettiklerini belirten ve Veli İzin Dilekçesi ile Son Dönem Karne fotoğrafını içeren bir e-postayı mcs@tubitak.gov.tr adresine göndermeleri gerekmektedir. Hatırlatmak isteriz ki başvuru sırasında verilen bilgilerin doğruluğunu teyit eden onaylı belgelerin (Veli İzin Dilekçesi, Son Dönem Karne´nin Aslı ve Bir Adet Fotokopisi, Nüfus Cüzdanı) etkinliğe gelirken getirilmesi gerekmektedir. Bu belgeleri ibraz edemeyen kişilerin etkinliğe katılımına müsaade edilmeyecek olup, yerlerine Yedek Listeden çağrı yapılacaktır."
DETAYLAR:
http://mcs.bilgem.tubitak.gov.tr/tr/liseliler.html
TÜBİTAK BİLGEM (Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi) Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü
1994 yılından beri çalışmalarına devam etmektedir. Bu süre zarfında oluşan bilgi birikimi ve deneyimin genç nesillere aktarılması ve ülkemizde kriptoloji biliminin daha iyi tanıtılması amacı ile merkezimiz, lise ve üniversite öğrencilerine yönelik yaz okulları düzenlenmektedir.
Kriptoloji Yaz Okulu Amacı:
Dünyadaki teknolojik gelişmelerin sonucu olarak kriptoloji bilimi giderek önemini artırmaktadır. İnternet öncesi dönemlerde genellikle askeri uygulamalar çerçevesinde kısıtlı kalan kriptoloji bilimi, dijital çağ olarak da anılan günümüz dünyasında iletişimin her alanında kullanılmaktadır. İnternet ve benzeri haberleşme ortamlarında güvenli bilgi aktarımının yanı sıra, dijital veri miktarındaki artışa paralel olarak verilerin güvenliği, bütünlüğü, değiştirilemezliği ve kişisel hakların korunması gibi hususlar da konunun pratik uygulamalarında önemli bir yer tutmaktadır.
Dünyada giderek daha çok yatırım yapılan bu bilim dalında yetişmiş insan gücü gerek akademik gerekse endüstriyel alanda talebi karşılamakta yetersiz kalmaktadır. 90´lı yılların başlarında TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü´nün (UEKAE) kuruluşu ile ivmelenen ülkesel bazdaki kriptoloji çalışmaları, üniversitelerimizde konu üzerinde çalışan bilim insanlarının artması ile birlikte giderek yaygınlaşmaya başlamış ve tüm bu gelişmelerin sonucunda da özel sektörde konunun pratik yaşamdaki karşılıklarına odaklanan firmalar oluşmuştur.
Bu bağlamda kriptolojinin, ilgili ve kabiliyetli üniversite öğrencilerine tanıtılması ile ülkemizde konu üzerindeki farkındalığın arttırılması hedeflenmektedir. Söz konusu eğitimle amaçlanan kriptoloji alanında sinerji oluşumu ve üniversite öğrencileri arasındaki artan farkındalığın, bu konuda akademik ve endüstriyel profesyonel olarak çalışan insan gücü oluşumuna katkı sağlayacağı beklenmektedir.