Matametikçiler Yine Birinci Oldu

Matematiği seven, anlayan ve aşan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Matematikçiler Derneği Türkiye Liselerarası 6. Matematik Yarışmasında Matematik Olimpiyat Takımımız BİRİNCİ oldu.

Her okuldan 3 öğrencinin katıldığı 2 aşamalı bu matematik yarışmasının 1. Aşaması 11 Temmuz 2019, Saat 14.00'da Selçuk Üniversitesinde yarışmaya katılan tüm öğrencilerin bireysel olarak 29 çoktan seçmeli matematik sorusundan oluşan ve 89 dakika süren sınava girmesi ile başladı. Her okuldan katılan üç öğrencinin puanlarının toplamı okul puanı olarak ilan edildi.

En yüksek puanı alan 11 okul takımı ikinci aşamaya geçmeye hak kazandı.

2. Aşaması 12 Temmuz 2019, Saat 09.30'da ve yine Selçuk Üniversitesi'nde üçer kişiden oluşan 11 okul takımın takım olarak yarıştığı 19 klasik (soru-cevap) sorudan oluşan ve her sorunun cevap süresi 2-5 dakika olan sınava girmesi ile başladı.

Yapılan değerlendirmenin ardından beklenen oldu ve takımımız bu yarışmadan da birincilikle ayrıldı.

Değerli öğrencilerimize ve kıymetli olimpiyat danışmanımıza (Matematik Öğretmenimiz Selçuk SAĞBAŞ) verdikleri emek, ayırdıkları zaman ve gösterdikleri performanstan ötürü teşekkür ederiz.

Matametikçiler Yine Birinci OlduMatametikçiler Yine Birinci OlduMatametikçiler Yine Birinci OlduMatametikçiler Yine Birinci OlduMatametikçiler Yine Birinci Oldu

Yayın: 18.07.2019 - Güncelleme: 30.05.2024 09:20 - Görüntülenme: 1148