T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / BORNOVA - İzmir Fen Lisesi

Mezunlarımız Anlatıyor - Tufan Kaynak

"Mezunlarımız Anlatıyor" veya "Mezun Buluşmalarımız" isimleri ile gerçekleştirdiğimiz ve mezunlarımızın bilgi, beceri, deneyim ve anılarını paylaştıkları, öğrencilerimize kıvılcım oldukları, rol model örnekler olarak öğrencilerimizi etkiledikleri faaliyetimizin bu ayki misafiri 1993 Yılı Mezunumuz Sayın Tufan KAYNAK oldu.

"Mezunlarımız Anlatıyor" veya "Mezun Buluşmalarımız" isimleri ile gerçekleştirdiğimiz ve mezunlarımızın bilgi, beceri, deneyim ve anılarını paylaştıkları, öğrencilerimize kıvılcım oldukları, rol model örnekler olarak öğrencilerimizi etkiledikleri faaliyetimizin bu ayki misafiri 1993 Yılı Mezunumuz Sayın Tufan KAYNAK oldu.

Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ liderliğinde Müdür Başyardımcımız Dr. Filiz KARAOĞLU, Okul Psikolojik Danışmanımız Seyran CANBAZ, Mezunlarla İletişim ve Tanıtım Kulübü Danışman Öğretmenlerimiz Alime ZENGER (İngilizce) ve Sedat YOLCU (Almanca) ile Mezunlarla İletişim Komisyonu Başkanımız Zeynep ADIGÜZEL ERDOĞAN (IFL'94) koordinesinde okulumuz öğrencilerine konferans salonumuzda yapılan bu çalışmaya değerli zamanını ayıran ve deneyimini paylaşan Sayın Tufan KAYNAK beye teşekkür ederiz.

 

Tufan Kaynak Kimdir?

"1975 Berlin doğumludur. 60.Yıl Anadolu Lisesi'nden İzmir Fen Lisesi'ne gelmiş, 1993 ÖSS'de Sözel'de 25. Eşit Ağırlıklı puanlamada 95.olmuştur. 39 OÖBP ile ilk tercihi ODTÜ Endüstri Mühendisliği'ni kazanmış ve 1997'de mezun olmuştur.

Üniversite öğrenimi sırasında Bilişim Teknolojileri ve Internet üzerine artan ilgisi ile TÜBİTAK'da yarı zamanlı araştırıcı olarak başladığı kariyeri 2002 yılında askerlik nedeniyle bölünene kadar bu alanda devam etmiştir. Bu sırada uzaktan eğitim, yazılım mühendisliği ve bilgi güvenliği konularında çalışma olanağı bulmuştur. Askerlik sonrası Endüstri Mühendisliği pozisyonlarında çalışırken bilişim teknolojilerinin bu alandaki yüksek entegrasyonu nedeniyle, Kurumsal Kaynak Planlama yazılımları ve proje yönetimi yapmıştır. ODTÜ Enformatik Enstitüsü Bilişim Sistemleri yüksek lisans programında ders yükünü tamamlamış ancak tez yazmamıştır.

Gerek çalışma gerek proje yönetimi nedeniyle tanıştığı gıda, alkollü içecekler, sigara, akaryakıt, otomotiv sektörlerinde tedarik zinciri deneyimi sahibi olma fırsatı yakalamıştır. Türkiye'nin 3 büyük şehrinde de çalışan Tufan Kaynak 2016'da kariyerinin yurt dışı bölümünü Suudi Arabistan ve Katar'da yürüttükleri sonra kurduğu Framras Tıbbi Cihazlar Bilişim A.Ş.ile İzmir ve İstanbul'da faaliyet göstermektedir.

9. Sınıflarımızın akranı bir oğlu olan Tufan Kaynak kendisini doymayan bilgi ve deneyim açlığı ile tanımlamaktadır. Tüm değerlendirmelerini koyu bir İzmir Fen ve ODTÜ fanatiği olarak yapacağından dikkatli olmanızı öneririz :)"

NOT: Haberimizde kullandığımız görseller ve metin için İngilizce Öğretmenimiz Alime ZENGER'e teşekkür ederiz.

 

Mezunlarımız Anlatıyor - Tufan KaynakMezunlarımız Anlatıyor - Tufan KaynakMezunlarımız Anlatıyor - Tufan KaynakMezunlarımız Anlatıyor - Tufan KaynakMezunlarımız Anlatıyor - Tufan KaynakMezunlarımız Anlatıyor - Tufan Kaynak

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.01.2022 - Güncelleme: 04.01.2022 20:26 - Görüntülenme: 473
  Beğen | 5  kişi beğendi