Türkiye'yi 2 Proje ile Temsil Edeceğiz - ISEF Los Angeles - California 2024

Ulusal ve uluslararası başarıları ile her zaman gündemde olan nitelikli bilimsel çalışmaların yuvası İzmir Fen Lisesinde Okul Müdürümüz Sayın Mahmut YILDIZ´ın başkanlığında Bilim Kurulumuzun koordinesinde TÜBİTAK 2204A Lise Öğrencileri Arası Araştırma Proje Yarışmasına hazırlanan öğrencilerimizden Yazılım Alanında Türkiye BİRİNCİSİ olan Öğrencimiz Burak Sina AKBUDAK "Transformer Mimarisi Kullanarak Klasik Gitar Özelinde Sentetik Müzik Üretimi" ve Teknolojik Tasarım Alanında Türkiye İKİNCİSİ olan Öğrencilermiz Eray AKIN, Nisa İLTEKİN ve Murat LEYLEKOĞLU "Sulak Alanların Kirlilik Seviyesini Ölçen Ve Bildiren Güneş Enerjili Duba Geliştirilmesi" isimli projeleri ile Regeneron ISEF Uluslararası Bilim ve Mühendislik Yarışmasında Los Angeles - California 2024'te ülkemizi temsil edeceklerdir.

YAZILIM ALANINDA TÜRKİYE BİRİNCİSİ

Proje Kodu: 1689B012335428

Danışman Öğretmen: SERTAÇ ATEŞ

Alt Tema: Yapay Zekâ

Proje İsmi: TRANSFORMER MİMARİSİ KULLANARAK KLASİK GİTAR ÖZELİNDE SENTETİK MÜZİK ÜRETİMİ

Proje Ekibi: BURAK SİNA AKBUDAK (11. Sınıf Öğrencimiz)

TEKNOLOJİK TASARIM ALANINDA TÜRKİYE İKİNCİSİ

Proje Kodu: 1689B012344058

Danışman Öğretmen: DR. GÜLSEREN COŞKUN

Alt Tema: Çevre ve Çevreyi Koruma

Proje İsmi: SULAK ALANLARIN KİRLİLİK SEVİYESİNİ ÖLÇEN VE BİLDİREN GÜNEŞ ENERJİLİ DUBA GELİŞTİRİLMESİ

Proje Ekibi: NİSA İLTEKİN (11. Sınıf Öğrencimiz) ERAY AKIN (11. Sınıf Öğrencimiz) MURAT LEYLEKOĞLU (11. Sınıf Öğrencimiz)

TÜBİTAK 2204A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması: https://www.tubitak.gov.tr/tr/yarismalar/icerik-lise-ogrencileri-arastirma-projeleri-yarismasi

ISEF 2024 ÜLKEMİZİ TEMSİL EDECEK PROJELER: https://tubitak.gov.tr/sites/default/files/26487/isef_belirlenenler_web_2023.pdf

Regeneron International Science and Engineering Fair: https://www.societyforscience.org/isef/

"Uluslararası Regeneron ISEF Bilim ve Mühendislik Yarışmasına (Regeneron International Science and Engineering Fair) ülkemizi temsilen katılacak öğrencilerimizi tebrik eder, emeği geçen ailelerine, öğretmenlerimize ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ederim."

Mahmut YILDIZ

OKUL MÜDÜRÜ

Türkiyeyi 2 Proje ile Temsil Edeceğiz - ISEF Los Angeles - California 2023

TÜBİTAK 2204A Proje Yarışması Türkiye FinalleriTÜBİTAK 2204A Proje Yarışması Türkiye Finalleri