Code Week 2020 Etkinliğimiz

Matematiğin soyut dünyasında sayılar teorisinde ince hesaplar yaparak ışıldayan öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde değerli bilişim teknolojileri öğretmeni Sertaç Ateş koordinesinde Avrupa Birliği Kodlama Haftası (EU Code Week) ve Bilgisayar Bilimi dersleri kapsamında öğrencilerimiz Python Programlama Dili'ni kullanarak program yapıyorlar.

Okulumuzda Ekim ayı içerisinde bilgisayar bilimi dersi kapsamında Python Programlama Dilinde Thonny arayüzü ve python idle kullanılarak program geliştiren 9. sınıf öğrencilerimizin yanı sıra TinkerCAD aracılığı ile Arduino Uno mikrodenetleyicisi de devreler oluşturup c/c++ ile devrelerini kodlayan 10. sınıf öğrencilerimiz ders dışında da farklı etkinlikler ile kendilerini geliştiriyorlar.

Sayı Teorisinde narsist sayılar olarak adlandırılan özel sayıların tanıtılması ve bu sayılar arasından ARMSTRONG sayıların incelenmesi ile başlayan Code Week 2020 etkinliğimiz Python Programlama Dili ile yazdığımız program ile tamamlandı. Bu program kullanıcının girdiği sayının neden Armstrong Sayı olduğunu veya olmadığını çıktı olarak ekrana açıklayan bir programdır. Programda iç içe while döngüsü kullanılmıştır. Programın algoritmasında modüler aritmetik ve temel matematik işlemlerinden yararlanılmıştır.

Etkinliğe katılan öğrencilerimize ayırdıkları zaman ve verdikleri emek için teşekkür ederiz.

Code Week Sayfamız: https://codeweek.eu/view/336893/while-dongusu-ile-armstrong-sayilarin-bulunmasi

Code Week 2020 Etkinliğimiz

Yayın: 27.10.2020 - Güncelleme: 27.10.2020 23:27 - Görüntülenme: 532