Robot Ekibimiz UORG Labirent Çözende Yarıştı

Mühendislik çalışmalarına genç yaşlarda başlayan gençlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ´in gözetiminde 10. Sınıf Öğrencilerimiz Kaan ve Muhittin 16. Uluslararası ODTÜ Robot Günlerinde Labirent Çözen kategorisinde hazırlandıkları yarışmada robotlarını yarıştırdılar.

7. sınıfın yazında fikir olarak başlayıp 8. sınıfta Ortaöğretim Giriş Sınavına hazırlanırken ARGE sürecine devam eden Kaan 9. sınıfta Muhittin ile tanışarak ortak bir hobi olarak yürüttükleri robot çalışmalarında amatör ruhla profesyonel işler çıkarmaya devam ettiler. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğrencilerinin düzenledikleri IZTECH Roboleuge´te çizgi labirent çözen kategorisinde birinci olduktan sonra Uluslararası ODTÜ Robot Günlerini hedeflediler.

Okul çıkışlarında ve bazı etütlerde okulumuzun Tasarım Atelye´sinde çalışmalarına devam eden öğrencilerimiz hem algoritmaları hem de robotlarının donanımını tamamladılar.

22 Şubat 2019 gece 01.00 otobüsü ile yola çıkan kafilemiz sabah 10.00 civarında Ankara Fen Lisesi´ne ulaştı. Sıcak bir şekilde karşılanan ekibimiz önce Ankara Fen Lisesi´nin yeni yapılan pansiyonunda misafir edildi ve okul gezildi. Ankara Fen Lisesi´nin 9. sınıfları ve robot takımları ile tanışan öğrencilerimiz öğle yemeği için Ankara Kızılay´a geçtiler.

Yemeğin ardından Anakara Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Esin Şahsenem ve Fizik Öğretmeni Hacı Murat GÖÇMEN öğretmeni ile Fizik Zümre Odasında öğrencilerimizin fikirlerini ve deneyimlerini birbileri ile paylaşabilecekleri bilimsel bir platform ve aynı zamanda bir sosyal ağ olacak olan Akademia´nın Bahçesi isimli proje üzerinde görüştüler.

Bu verimli görüşmenin peşi sıra önce Maltepe Camii´ni ziyaret ettiler ardından da Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK´ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir´e gittiler. Anıtkabir´i ilk kez detaylı bir şekilde ziyaret etme fırsatı yakalayan öğrencilerimiz Cumhuriyetin hangi şartlarda nasıl kurulduğuna şahitlik eden eserleri görme fırsatı yakaladılar. Atatürk için dua ettikten sonra Anıtkabir ziyaretlerine devam eden öğrencilerimiz akşam yemeği için Anıtkabir´den duygulu ve vakur bir şekilde ayrıldılar.

Ankara Fen Lisesine dönen ekibimiz robot üzerinde son çalışmalarını da yaptıktan sonra AFL´li öğrencilerle sohbet edip zamanında yattılar.

Sabah erken saatte uyanan öğrencilerimiz sabah kahvaltısını ODTÜ´de yaptıktan sonra ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezinde yarışma kayıtlarını yaptırıp sergilenen robotları incelediler. İFL 18 mezunumuz Hilal´i de ODTÜ Robot Topluluğu masasında gören öğrencilerimiz uğur olması için bir de Hilal ile fotoğraf çektirip B salonundaki yerlerini aldılar. İzin verilen sürede robotlarına son müdahalelerini yapan öğrencilerimiz adının hakkını veren baş hakem Ömer´in robotları yarışma için toplamasının ardından sıralarını beklediler ve sıraları gelince robotlarını pistte yarıştırdılar.

Kendileri için yararlı bir deneyim olan tüm hazırlık ve yarışma sürecinin ardından öğrencilerimiz Çizgi İzleyen ve Çöp Toplayan kategorilerindeki robotları da izledikten sonra Hilal´i de alıp yemek yemeğe çıkmak isteseler de Hilal´in görevinden dolayı bir sonraki ODTÜ ziyaretinde yemek sözü vererek ODTÜ KKM´den ayrıldılar. ODTÜ Çarşısında yemeklerini yiyip İHA ve Arama Kurtarma kategorisindeki yarışmacı sayısının azlığından ötürü radikal bir karar ile UORG´un ikinci günündeki robotları izlemek ve kapanış törenine katılmak yerine İzmir´e dönme kararı aldılar.

Değerli öğretmenimize ve pahabiçilmez öğrencilerimize verdikleri emek, ayırdıkları zaman ve gösterdikleri performanstan ötürü teşekkür ederiz.

TEŞEKKÜR EDERİZ:

- Ankara Fen Lisesi Müdür Başyardımcısı Sayın Akif TAŞ´a, Pansiyondan Sorumlu Müdür Yardımcısı Soner AKIŞ´a, Cuma gecesi pansiyon Belletmen Öğretmen Ekibine ve Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Muhammet Sait GÜMÜŞ´e ekibimize gösterdikleri ilgiden ve oluşturdukları sıcak atmosferden ötürü teşekkür ederiz.

- Ankara Fen Lisesi 9. sınıfları ve Robot Kulübü öğrencilerine ekibimize gösterdikleri yakın alakadan ötürü teşekkür ederiz.

- 16. Uluslararası ODTÜ Robot Günlerinde görevli tüm üniversite öğrencilerine ve Hilal´imize sağladıkları bu nitelikli ortam, düzenledikleri kaliteli yarışmalardan ve özverili çalışmalarından ötürü teşekkür ederiz.

- İnisiyatif kullanarak kuralları esnetmemesine rağmen adının hakkını vererek adil bir yarışma düzenlenmesi için çaba gösteren baş hakemimiz Ömer´e de teşekkür ederiz.

Yayın: 24.02.2019 - Güncelleme: 07.06.2024 14:05 - Görüntülenme: 1032

Etiketler :