Mrt

Küçülen dünyada büyüyen insanların okulu İzmir Fen Lisesinde öğrencilerimizin farklı kültürleri görmek, dilleri öğrenmek ve ülkeleri tanımak için değişim programlarına katılabilmeleri amacıyla İngilizce Zümremizin koordinesinde 9., 10., 11. ve 12. sınıf öğrencilerimize okulumuza konuk olarak gelen eğitim uzmanımız seminer verdi.

Mrt

Kodlayabilenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ´in koordinesinde öğrencilerimiz Python Programlama Dilini kullanarak Şart/Koşul Yapılarını, Döngüleri, Fibonacci Terim Hesabını ve İkili Arama Algoritmasını kodladılar.

Mrt

En çok da kendini bilenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Bilgi Yarışması Komisyonumuzun ve Ders Zümrelerimizin işbirliği ile okulumuzda Şubeler ve Sınıflar Arası Bilgi Yarışmasının dördüncü bölümü olan 12. Sınıflar Arası Bilgi Yarışması tamamlandı.

Mrt

Deniz aşırı işlerle uğraşmayı seven öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesinde Matematik Zümremiz koordinesinde 9. Sınıf (Pascal), 10. Sınıf (Cayley) ve 11. Sınıf (Fermat) öğrencilerimiz Waterloo Üniversitesinin "Matematik ve Hesaplama Yarışmaları" na katıldılar.

Mrt

Birikimli olmasına rağmen yeniyi öğrenmek için her daim aklında bir soru olanların okulu İzmir Fen Lisesinde Bilgi Yarışması Komisyonumuzun ve Ders Zümrelerimizin işbirliği ile okulumuzda Şubeler ve Sınıflar Arası Bilgi Yarışmasının üçüncü bölümü olan 11. Sınıflar Arası Bilgi Yarışması tamamlandı.

Şbt

Farklı bakış açıları getirenlerin, derinlemesine düşünenelerin ve farklı fikirlere saygı gösterenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Bilgi Yarışması Komisyonumuzun titiz çalışması ve uğraşı ile okulumuzda Şubeler ve Sınıflar Arası Bilgi Yarışmasının ikinci aşaması olan 10. Sınıflar Arası Bilgi Yarışması tamamlandı.

Şbt

Her daim okuyan, üreten ve düşünen gençlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Fizik Öğretmenimiz Osman AYDIN başkanlığındaki Bilgi Yarışması Komisyonumuzun titiz çalışması ve uğraşı ile okulumuzda Şubeler ve Sınıflar Arası Bilgi Yarışmasının birinci aşaması olan 9. Sınıflar Arası Bilgi Yarışması tamamlandı.

Şbt

52 okul arasında ilk 4´e kalan 9. sınıf öğrencilerinin (çaylak münazaracıların) okulu İzmir Fen Lisesi´nde Değerli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Zehra Handan EKİCİ koordinesinde 9. sınıf öğrencilerimiz Hicran ve Ömer Faruk İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Atatürk Lisesinde düzenlediği Münazara Yarışmasında fırtına estirdiler. 52 okul arasından önce ilk 16´ya kalıp ardından ilk dörtte finalist olan öğrencilerimiz muazzam bir performans göstererek İzmir Fen Lisesini en iyi şekilde temsil edip kupayı okula getirdiler.

Şbt

Yabancı dili en iyi şekilde öğrenenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde Değerli İngilizce Zümre Başkanımız Alime ZENGER ve Kıymetli İngilizce Öğretmenimiz Burcu ÖZÇAKIR koordinesinde öğrencilerimiz DynEd´te İngilizce çalışmaya devam ediyorlar.

Şbt

Okulumuzu tanımak, İzmir Fen Lisesinde eğitim ve öğretimin faaliyetlerinin, ders dışı etkinliklerin ve fiziki şartların neler olduğunu görebilmek amacıyla okulumuza gelen ortaokullar ziyaretlerine verdiğimiz randevu saat ve günlerine dikkat ederek devam ediyorlar.

Şbt

Düşüncesini temellendirebilen ve savunabilenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde Değerli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Zehra Handan EKİCİ koordinesinde 9. sınıf öğrencilerimiz Hicran ve Ömer Faruk İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Atatürk Lisesinde düzenlediği Münazara Yarışmasına katılmışlardır. 52 okul arasından ilk 16 kalmıştır. Yarın gerçekleştirilecek olan çeyrek finalde İzmir Fen Lisesini temsil edeceklerdir.

Şbt

Planlayan, uygulayan ve sonuç alanların okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Müdür Başyardımcımız Olcay ÖZTEMEL başkanlığında Kıymetli Zümre Başkanlarımız, belirlenen gündem maddelerimiz doğrultusunda öğretmenler odamızda toplandılar ve ikinci dönem için kritik kararlar aldılar.

Şbt

Bu hafta "Mezunlarımız Anlatıyor" isimli etkinliğimizin misafiri İşletme ve Bilişim alanında hem ülkemizde hem yurt dışında önemli çalışmalar yapmış ve hala deneyim ve birikimleri ile alanında söz sahibi mezunumuz Doc. Dr. Mehmet GENÇER (İzmir Ekonomi Üniversitesi), 11. ve 12. sınıflarımıza seminer verdi. Hem çalışma alanları ile ilgili bilgiler verdi hem İFL´deki anılarını anlattı hem de öğrencilerimize tavsiyelerde bulundu.

Şbt

Bilim insanı olarak insanlığa ve medeniyete katkı sağlayacakların okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Biyoloji Zümre Başkanımız Dr. Meryem YAZICI ve Kıymetli Bilim Kurulu Proje Koordinatörü Biyoloji Öğretmenimiz Dr. Filiz KARAOĞLU koordinesinde 10. sınıf öğrencilerimiz ile Biyoloji Olimpiyat Takımımız Kan Gruplarının Nasıl Tespit Edildiğini deney yaparak anladılar.

Şbt

Çağın becerilerine sahip olanların okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ koordinesinde devam eden Bilgisayar Bilimi KUR 01 dersi kapsamında öğrencilerimiz artık sınıf etkinliklerini tamamladılar (teorik kısım bitti) ve bilim kurulumuzdaki bilgisayarları kullanarak Python dili ile ilk kodlarını yazdılar. Bu aşamadan sonra çeşitli algoritmaları kodlayarak öğrenecek olan öğrencilerimiz Massachusetts Institute of Technology tarafından Python eğitimlerinde kullanılan Enthought Canopy programı ile kodlama yapacaklardır.