Şbt

Sanatın harikulade dünyasına nüfus edenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde 17.02.2018 Günü İzmir Devlet Opera ve Balesinde Değerli Müzik Öğretmenimiz Sinem VAR koordinesinde öğrencilerimiz Romeo ve Juliet Operasını izlediler.

Şbt

Okulumuzu tanımak, İzmir Fen Lisesinde eğitim ve öğretimin faaliyetlerinin ders dışı etkinliklerin ve fiziki şartların neler olduğunu görebilmek amacıyla okulumuza gelen ortaokullar ziyaretlerine verdiğimiz randevu saat ve günlerine dikkat ederek devam ediyorlar .

Şbt

Teknolojiyi nasıl kullanacaklarını bilenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Değerli Rehber Öğretmenimiz Seniha ARIKAN koordinesinde özel bir eğitim kurumunun Rehber Öğretmen Ekibi tarafınan öğrencilerimize Teknoloji Bağımlılığı konusuna eğitim verildi .

Şbt

Güvenli ve güvenilir okul İzmir Fen Lisesinde Değerli Rehber Öğretmenimiz Seniha ARIKAN ve Kıymetli Felsefe Grubu Öğretmenimiz Gülşen ÖZSOY koordinesinde İzmir Çocuk Şube Müdürlüğünü "Güvenli Okul ve Mercek Projesi" kapsamında misafir ettik.

Şbt

Biz biliriz diyenlerin okulu İzmir Fen Lisesinde Efe Can, Tarık ve Alperen´den oluşan gözbebeği takımımız Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ´in gözetiminde Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Gençlik Merkezleri arasında düzenlediği "Kim Bilir?" isimli bilgi Yarışmasında İL BİRİNCİSİ oldular ve EGE BÖLGE FİNALLERİNDE İZMİR´İ TEMSİL ETME HAKKINI KAZANDILAR.

Şbt

Değişimi takip eden azimli ve çalışkan gençlerin okulu İzmir Fen Lisesi 12. Sınıf öğrencileri Değerli Din külütürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz Filiz ÇETİN koordinesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi işbirliği ile düzenlenen Motivasyon - Verimli Çalışma ve Değişen Sınav Sistemi ile ilgili seminere katıldılar.

Şbt

Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarının yönetici, öğretmen ve öğrencileri arasındaki iletişim ve etkileşimi artırmak, öğrencilerin gözlem, keşif, sorgulama, problem çözme ve model oluşturma becerilerini geliştirmek, atölye çalışmalarıyla bilimsel yöntemleri kullanarak sorunlara çözüm üretmelerini sağlamak, beşeri bilimler ve sanat dallarıyla olan bağlarını pekiştirmek, bilimsel çalışmaları sevdirmek, bilimsel çalışma yapmaya teşvik etmek, yeni proje fikirleri ve buluşları oluşturacak uygun imkân ve ortamları sağlamak amacıyla; Genel Müdürlüğümüze bağlı proje okullarının katılımı ile “Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları Ulusal Bilim Kampı” düzenlenmektedir.

Şbt

Zeki, çevik aynı zamanda ahlaklı öğrencilerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde Kapalı Spor Salonumuzda Sınıflar Arası Futbol Müsabakalarımız seyri güzel bir final maçı ile tamamlandı. Değerli Beden Eğitimi Zümre Başkanımız Mehmet KIRKPINAR koordinesinde düzenlenen Okul Futbol Müsabakalarının galibi 10C kupayı kaldırdı.

Şbt

Bu hafta "Mezunlarımız Anlatıyor" isimli etkinliğimizin misafirleri Ekonomi alanında hem ülkemizde hem yurt dışında önemli çalışmalar yapmış ve hala deneyim ve birikimleri ile alanında söz sahibi mezunlarımız Yrd. Doc. Murat DEMİRCİ & Zeynep ADIGÜZEL ERDOĞAN 11. ve 12. sınıflarımıza seminer verdi. Hem çalışma alanları ile ilgili bilgiler verdiler hem İFL´deki anılarını anlattılar hem de öğrencilerimize tavsiyelerde bulundular.

Şbt

2017 - 2018 Eğitim ve Öğretim Yılı İkinci Döneminde de İzmir Fen Lisesi gücüne güç katarak öğrencilerimiz için çalışmaya devam ediyor.

Şbt

Biz biliriz diyenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´den iki takımımız Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ´in gözetiminde Gençlik Merkezleri Arası Bilgi Yarışmasına katıldılar.

Şbt

İnsanlığa katkı sağlayacak gençlerin yetiştirilmesi için heyecanla ve azimle çalışan öğretmenlerin okulu İzmir Fen Lisesi´nde Okul Müdürümüz Sayın Ali Bayram TETİK başkanlığında gündem maddelerimiz doğrultusunda 2017 - 2018 Öğretim Yılı İkinci Dönemi Öğretmenler Kurulu toplantımızı yaptık.

Şbt

Robot Kulübünde Arduino ile robot tasarlayanların C dili ile kod yazanların okulu İzmir Fen Lisesinde Robot Kulübü Öğrencileri Bilişim Zümresi Başkanı Sertaç ATEŞ ve Fizik Zümresi Başkanı Serkan YOLCU danışmanlığında eğitimlerine devam ediyor.

Şbt

Ulusal Kalite Ödüllü alan eTwinning Projelerinin üretildiği okul İzmir Fen Lisesi´nde Değerli Felsefe Grubu Öğretmenimiz Gülşen ÖZSOY´un koordinesinde ve Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Sertaç ATEŞ´in desteğinde okulumuzda e-Güvenlik eğitimi verildi.

Ock

TUBİTAK Bilim Olimpiyatlarında Izmir Fen Lisesi rüzgarı esti. Olimpiyat Takımımız KIŞ Okulunda 2 Altın 2 Gümüş ve 10 Bronz Madalya ile başarılarını tescilledi.