IChO 2020 Uluslararası Kimya Olimpiyatında Bir Altın Madalyayı Deniz Güner Aldı

Uluslararasında her yıl madalya kazanmasına rağmen ilk madalyayı kazandıkları zamanki heyecanla ve titizle çalışan olimpiyat öğrencilerinin okulu İzmir Fen Lisesi´nden yine kimya ve yine bir bilimsel başarı haberimiz var. İstanbul, Türkiye´de 52´ncisi pandemi süreci dolayısıyla çevrim içi düzenlenen Uluslararası Kimya Olimpiyatı´nda (IChO 2020) Türk Milli Takımında yer alan Deniz şanlı bayrağımızı layıkıyla temsil edip bir adet de altın madalya kazandı.

Türkiye'nin evsahipliğindeki organizasyon 23-29 Temmuz 2020 tarihleri arasında yapıldı ve 30 Temmuz 2020 saat 15.00'da ödül töreni ile kapanış gerçekleştirildi.

The International Chemistry Olympiad (IChO) ismi ile 52. kez düzenlenen Uluslararası Kimya Olimpiyatı lise öğrencileri için en önemli uluslararası olimpiyattır. Bu yıl pandemi nedeniyle çevrim içi düzenlenen olimpiyata 60 ülkeden 235 öğrenci katıldı.

Pahabiçilmezlerimizi yetiştiren değerli velilerimize, İFL Kimya olimpiyat takımı Danışman Öğretmeni Dr. Barış DEMİRDAĞ´a, azimle çalışmalarına devam eden Deniz´e ve diğer tüm paydaşlara emeklerinden dolayı teşekkür ederiz. İyi ki varsınız...

Detaylar için: https://icho2020.tubitak.gov.tr/

IChO 2020 Uluslararası Kimya Olimpiyatında Bir Altın Madalyayı Deniz Güner Aldı